Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaawansowane Tworzenie Modów

karol202

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś, dlaczego dzisiaj nagle dla mnie calutki poradnik wyglada mniej-więcej tak:

"<p>Poradnik jak tworzyć mody do minecraft.<br />

Wiem że na forum jet pełno tutoriali jak robić mody, ale są albo do starej wersji, albo opisane tylko podstawy.</p>
<p>Wszystkie mody będą tworzone w programie Eclipse.</p>
<p>Polecam robić mody pod Forge bo mają więcej możliwości i są bardziej kompatybline.</p>
<p>Jesli nie znamy podstaw javy to nie ma co zabierać się za tworzenie modów. Jeśli nie znasz się na javie, to polecam zajrzeć na jakąś stronkę o niej.</p>
<p>UWAGA! Rozdział o tworzeniu modów pod ModLoader nie będzie dłużej kontynuowany! Teraz moim celem jest tworzenie modów pod Forge.<br />
<br />
Poradnik na wersje minecrafta: 1.5.2<br />
<br />
Tworzenie modów pod Forge<br />"

?!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wie ktoś może, dlaczego za każdym razem gdy zapiszę na MPC temat, który już trochę naprawiłem, to on znowu się psuje? Dla testu kilka razy wysłałem tekst z naprawionymi kilkoma zdaniami, a po zapisie on znowu psuje.

Opublikowano

Wie ktoś może, dlaczego za każdym razem gdy zapiszę na MPC temat, który już trochę naprawiłem, to on znowu się psuje? Dla testu kilka razy wysłałem tekst z naprawionymi kilkoma zdaniami, a po zapisie on znowu psuje.

Też tak ostatnio ciągle mam -.-

Opublikowano

Jest problem, bo za każdym razem gdy zapisuję tut to on się psuje. Może coś wymyślę, ale narazie nie mogę nic zrobić.

Opublikowano

Hmm... Może by poprosić kogoś z administracji, aby coś zaradził na ten problem. Jest to bardzo przydatny poradnik i chyba jedyny tak dobrze rozpisany...

Opublikowano

No kuźwa ile można czekać na naprawe tego edytora -.- Ja jak napisałem poradnik i dałem na podgląd to wyskoczył mi sam ciągły tekst o.O

Admini nie widzą w ogóle problemu czy co ?

Opublikowano

siema

czy coś się zmieniło w instalacji forga i mcp??

wszystko zrobiłem tak jak na 1.5.2 a wyskakuje błąd

Unbound classpath container: 'JRE System Library [JavaSE-1.6]' in project 'Minecraft'

a z tego wynikajęcy komunikat

The project cannot be built until build path errors are resolved

Opublikowano

@up spróbuj zmienić źródło javy w Build Path. Jutro wstawię zdjęcia jak to zrobić. Myślę że to pomoże, ale nie jestem pewny.

Opublikowano

próbowałem robić tak jak pisałeś z tymi build pathami ale sam zbytnio tego nie rozumiem a poradniki skąpe i to w wersji angielskiej na forach o podobnych błędach ale nie moim

aktualnie mam "czystego" nie przerabianego forga i mcp

nie wiem czy to może wpłynąć na mój problem

ale od pewnego czasu mam błąd w rejestrze który uniemożliwia mi edytowanie zmiennych środowiskowych

ścieżka Path jest ustawiona prawidłowo ale nie wiem czy to nie jest powodem błędu

to nie od rejestru błąd naprawiłem całego i już błędu ze zmiennymi nie ma

Opublikowano

Chętnie bym skorzystał, ale to nie na moje nerwy.

Potrafi to ktoś naprawić?

PS. Jak skopiowałem i wkleiłem do nowego wątka treść była pokazana wystarczyło włączyć i wyłączyć Specjalne BBcode, niestety jest to mało czytelne ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...