Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaawansowane Tworzenie Modów

karol202

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Crafting z metadata już jest od dawna. A blok z metadata będzie dzisiaj albo jutro.

@3xup to nie ma nic do tego.

@MixxxMaster crash był dlatego bo zmieniłeś domyślne pliki minecraftowe. Przecież widzisz co jest w reobf, te dziwne nazwy np. ada.class to pliki minecraftowe których nie zmieniaj!! Usuń te pliki z dziwną nazwą i folder net z reobf i mod powinien działać.

Opublikowano

Jak dasz inną nazwę tekstury to jest crash. Ale on ma innego crasha! Przeczytaj trochę treści crasha i zobaczysz że błąd jest w pliku axd.class, a jak jest z teksturą to jest napisane że nie może znaleźć obrazka. Ten crash pewnie jest spowodowany tym że edytował dużo plików minecraftowych.

Opublikowano

Jak będe robił kiedyś moda,to nie zapomne o tobie :)

A tak w ogóle ty sam to robiłeś czy inspirowałeś się innymi poradnikami?? :D

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

karol mam problem z Forge wgrałem to do minecraft.jar i decomplice i wyskakuje takie coś

16:55:03 - !! Updates available. Please run updatemcp to get them. !!
16:55:03 - !! Modified jar detected. Unpredictable results !!
16:55:07 - '"C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_04\bin\java" -cp "runtime\bin\retroguard.jar;lib;lib\*;jars\bin\mine...' failed : 1
16:55:07 - 
16:55:07 - == ERRORS FOUND ==
16:55:07 - Unrecoverable error during obfuscation, see log file for details.
16:55:07 - RetroGuard error: COM.rl.obf.classfile.ClassFileException: ClassNotFound com/google/common/base/Supplier
16:55:07 - ==================
16:55:07 - Decompile failed

Usuwałem META-INF

Opublikowano

A jak mogę sprawić, że po postawienia bloku z mieszaną teksturą (inna na przodzie i na górze) blok obróci się przodem do mnie, tak jak robi to np. piec?

Opublikowano

Próbowałem zrobić moba i mam kilka zastrzeżeń:

- Zrobiłem moba agresywnego, lecz on w ogóle nie atakuje. Nawet, gdy go sprowokuje.

- Jesli ustawimy |tasks.addTask(1, new EntityAIAvoidEntity(this, net.minecraft.src.EntityNAZWAMOBA1.class, 8F, 0.3F, 0.35F));" to będzie uciekał przed samym sobą, co daje ciekawy efekt ;D

- Kiedy będzie lekcja o własnym kształcie skina np. zrobisz własny model programem techne i kiedy ten poradnik będzie?

@Edit

hahah lol

Własnie odkryłem jak zrobić, żeby mob biegał bardzo szybko w około naszej postaci i od czasu do czasu podchodził do nas i na bił :)

//dblpost

Opublikowano

@UP

Po pierwsze - jest bardzo podobny mod na tamtym forum, w dodatku bardziej ulepszony i nie tylko graficznie.

Po drugie - Tak, twój mod jest beznadziejny, bo powinieneś go bardziej rozwinąć i dawać mu jakieś zastosowania, a potem wrzucać na forum.

Po trzecie - polecam ci nawiązać współpracę z jakimś grafikiem, bo twoje grafiki są.... marne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...