Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaawansowane Tworzenie Modów

karol202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Apropo GUI, możesz wstawic kod z błędem, może ktoś będzie wiedział co jest źle i powie. Ja sie niestety nie znam, ale już długo czekam na GUI.

Halo!

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up jeśli ta zmienna do której chcesz pobrać pozycje moba jest w pliku EntityNAZWAMOBA nie musisz tworzyć nowej zmiennej bo pozycja jest zawarta w zmiennych posX posY

posZ. Ale jeśli to ma być w innym pliku to raczej się nie da.

A co do szukania bloku to kiedy ma się dziać? Bo pewnie trzeba będzie stworzyć nowy plik umiejętności(EntityAI) i nową część tuta ;)

Opublikowano

Dzięki.

Też pomyślałem, zeby zrobic nową umiejętność. I jeszcze pytanie. Była umiejętność, że mob chodzi za graczem, gdy się trzyma w ręku przedmiot. Czy można zwiększyć odległość z jakiej mob widzi gracza z przedmiotem???

Halo!

Opublikowano

Jak zrobić umiejętność powiem jak sam to wszystko ogarnę.

Co do zwiększenia odległości to spróbuj zmienić 0.25F na większe np. 1F w:

new EntityAITempt(this, 0.25F, Item.wheat.shiftedIndex, false)

Opublikowano

Dzięki wielkie.

Ale chodzi mi o to, ze jak bede sto kratek od moba to on za mną pójdzie. Aczy mob moze chodzic za mną jak ja nie bede miał itemu w ręce??

Halo!

Opublikowano

Cudowny poradnik! Jak będziesz go dalej rozwijał to nawet skorzystam, bo to co jest już opisane w tutorialu to znam :) Powodzenia.

Opublikowano

Proszę o Pomoc....

Wypełniłem wszystkie punkty tylko mam problem

Decompile.bat oraz różne tego typu Baty nie działają mi patrząc ich zawartość to one chyba wymagają pythona

"Nie może znaleźć określonej ścieżki" Co robić?

Opublikowano

Dokładny Błąd:

System nie może wykonać określonego programu.

Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

I tak jest w każdym pliku bat ;/ Jak ktoś potrafi albo coś znajdzie by na to poradzić niech piszę

@Edit:

Zna ktoś na to jakiś sposób?

Opublikowano

Ok, tut z GUI ukaże się jutro lub za 2 dni.

@Viper001 spróbuj od nowa zainstalować MCP, tylko zachowaj folder src żeby mod się nie stracił.

@dyniozaur może chodzić tylko trzeba odpowiednią umiejetność napisać.

Opublikowano

Karol dodaj punkt ;D :

3e.Własne paliwo w piecu

W pliku głównym moda mod_nazwamoda wpisz:

public int addFuel (int i, int j)
{
if(i== PRZEDMIOT.IT)
return MOC;
return 0;
}

PRZEDMIOT - zastąp paliwem

IT- Jeżeli dodajemy Blok to wpisujemy ".blockID" a jeśli Przedmiot to wpisujemy ".iconIndex" bez "".

MOC - zastąp mocą paliwa zacznij od 10 i w góre (polecam wpisać 500000)

Tego tu zdecydowanie brakuje :).

Opublikowano

Z problemem se poradziłem wystarczyło zainstalować "Library Files" czyli parę ścieżek DLL do systemu ale mam kolejny problem

"Udaj się do Client/src/net.minecraft.src, stwórz teraz plik główny moda mod_NAZWAMODA.java, nazwa musi się zaczynać od mod_."

W Client/Src nic się nie znajduje, i co zrobić by się znajdował ten net.minecraft.src?

Opublikowano

Po tym jak mi to nie działało to pominąłem ten punkt, dzięki jestem teraz w trakcie niego dam edita jeżeli zadziała bo już mi to dłuższy czas kompiluje i lajki także dam :P

@Edit: Przez chwile znajdowało się coś w src folderze i znikł cały folder ^.- nie ruszałem nic ;d co robić :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...