Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3200zł

BoskiPonczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry, ale taką opinie ma większosć z nas. Posłużę się tutaj cyctatem "mów do osła i tak Cię osra" - większość z nas przyznaje Ci błąd, ty nadal swoje. Wychodzi tutaj kto ma 14-15 lat. ;-)

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Mam Ci dowód pokazać z datą urodzenia albo co?

A ten cytat to możesz zastosować do Swoich kolegów z gimnazjum.

Czego Ty w ogóle chcesz? Tworzymy sobie tutaj małą społeczność, wszyscy się szanują, wymieniają zdaniami, bez zbędnych wojen i wyzwisk. Wpadasz taki Ty, wszystko niszczysz, robisz SPAM, inni Ci próbują przemówić do rozsądku (tak jak ja teraz) i też zbędnie spamują (tak wiem, że to co teraz piszę to SPAM), wyzywasz innych od gimbusów ("zapomniał wół jak cielęciem był?"), wywołujesz wojny. Nie rozumiesz, że z takim podejściem nikt Cie tu nie chce?

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Od gimbusów zacząłem wyzywać dopiero jak co niektórzy na mnie naskoczyli z gębą. Ja przyszedłem normalnie, kulturalnie podałem co myśle a co niektórzy od razu na mnie. Tak aby nie było offtopu

http://maxforces.com...d=62&rowstart=5

Niezależna strona, niezależny test niezależnego użytkownika. Co prawda nie w stosunku do i5 ale tak gdzie i7 wypada lepiej z i5 będzie tak samo. Polecam też spojrzeć na pobór energii. Poza tym jak widzicie gorzej taktowany phenom II jest na równi z bullem w testach.

EDIT

Zaczęło się od postu #17 w tym temacie. Ja podawałem wyżej co myślę, a chłopak na mnie naskakuje i zaczyna wyzywać od amatora a potem przekleństwa w moją stronę.

Opublikowano

Rzeczywiście, 4FPS różnicy. Cena dwukrotnie większa... Warto? Jedynie w CivilisationV procesor ma mały problem, ale to dlatego, że jest inaczej zbudowany niż SandyBridge i inne procesory. Poczekamy na Win8, który zacznie poprawnie obsługiwać modularną budowę FX... To AMD jako pierwsze wprowadziło procesory 64-bitowe do komputerów domowych na szeroką skalę , AMD również wprowadziło jako pierwsze Dual-Core do powszechnego użytku (co prawda Pentium EE840 był wcześniej, ale mógł co najwyżej Athlonowi paznokcie poobgryzać u nóg). Tak samo jak teraz Ty, ludzie zastanawiali się komu jest to potrzebne. A teraz KAŻDA nowa gra potrzebuje minimum 2 rdzeni, nikt już nie używa procesorów 32-bitowych. Zobaczysz za jakiś czas, taki FX w grach to będzie minimum. Ale nie chce mi się już z Wami kłócić...

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Od gimbusów zacząłem wyzywać dopiero jak co niektórzy na mnie naskoczyli z gębą. Ja przyszedłem normalnie, kulturalnie podałem co myśle a co niektórzy od razu na mnie. Tak aby nie było offtopu

http://maxforces.com...d=62&rowstart=5

Niezależna strona, niezależny test niezależnego użytkownika. Co prawda nie w stosunku do i5 ale tak gdzie i7 wypada lepiej z i5 będzie tak samo. Polecam też spojrzeć na pobór energii. Poza tym jak widzicie gorzej taktowany phenom II jest na równi z bullem w testach.

EDIT

Zaczęło się od postu #17 w tym temacie. Ja podawałem wyżej co myślę, a chłopak na mnie naskakuje i zaczyna wyzywać od amatora a potem przekleństwa w moją stronę.

Cześć. ;-)

Opublikowano

@anoizm

Tylko ile jest tych gier zoptymalizowanych... Garstka zaledwie..

Zresztą wmawiajcie ludziom swoje brednie, jak już chcecie.. Ja będę dalej robił swoje i wiem, że robię to lepiej od Was.

Garstka? Będzie ich o wiele więcej. Frostbite 2 i RAGE (z GTA IV) jest idealnie zoptymalizowany pod FX. Niedługo kilka gier (dobrych gier) na silniku FB2 i RAGE. FX jest bardziej przyszłościowy.

Zobacz na niewypały IB. Niższy proces, niższe TDP, a grzeją się jak jasny chuj.Przecież powinno być odwrotnie, że mają mniejsze temp. 15*C więcej na 3570k niż na 2500k na tych samych taktach (4.5GHz). Teraz zobacz na APU Trinity, który jest Piledriverem. 20-25% szybszy niż 8150 w renderze i w grach. I ty mówisz, że AMD się cofa? Myślisz dlaczego ludzie polecają wysłużonego Phenomka x6 do renderu niż 2500k? Tutaj AMD góruję (tak jak wygrywa z NV w GPGPU, ale to już rozmowa nie na temat)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...