Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3200zł

BoskiPonczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie to czego nie lubie... Płyta głowna ASROCK, mam uprzedzenia do tej marki(tak samo jak do msi), zasilacz OCZ to samo, tez tej firmy nie lubie.

Jednak wolałbym zestaw AMD z płytą główną asusa. Moim zdaniem amd ten z buldozerów jest bardziej przyszłościową opcją od intela. Także dużo bawie się w grafice, wiec amd musi byc;)

I już tak na marginesie tylko. 16gb ramu tez bym chciał. Oczywiscie na poczatek bedzie 8, ale zeby płytka miała możliwośc rozbudowy do 16/32

Opublikowano

Płyta Asrock bo? Ta płyta jest bardzo dobrze wykonana i wszędzie chwalona oraz polecana.

Bull bardziej przeszłościowy bo? Wsadzisz na podstawkę coś kolejnego ale co z tego jak to i tak będzie miażdżone przez starszego Intela.

Asus bo? Reklama i nic więcej.

Zasilacz możesz zmienić na XFX core 550W, dałem tego bo jest modularny.

Opublikowano

Bios w asusie mi się widzi i dlatego on. Miałem asrocka i padł dosc szybko, ciotka miała msi i jej tez szybko padła. Płyta najchetniej bym wział albo asusa, albo gigabyte.

A co do amd. Skąd wiesz ze nie wyjdzie gra, która będzie potrzebowac 8rdzeni? Wtedy taki amd jak znalazł. I jest jeszcze druga strona xD. Na wakacje myśle skombinowac chłodzenie cieczą i dlatego chce tego najmocniejszego bull, żeby się pobawic w hard OC. I do tego potrzebuje mocnej płyty i mocnego/dobrego zasilacza

Opublikowano

A ja miałem Asusa kiedyś i się zrypał, miałem Asrocka i działał kilka lat aż zmieniłem komputer także wiesz, jedna sztuka się popsuła to Ty od razu skreślasz firmę..

Zanim wyjdzie jakakolwiek gra potrzebująca 8 rdzeni to ten procesor będzie tak słaby, że i tak się do niej nadawał nie będzie.

Chcesz się bawić w OC, ok. To na i5 też jak najbardziej można robić a bić 8GHz tak dla jaj? No chyba, że komputer kupujesz tak właśnie dla jaj. Ja myślałem, że chcesz jak najrozsądniej wykorzystać pieniądze a nie na uste MHz, których i tak na co dzień używać się nie da..

Opublikowano

Da radę wrzucić i7 ale to wtedy zjeżdżamy z kartą graficzną na HD7850.

Bull się kręci super ale co z tego, jak i tak jest lata za intelem... Zrobisz 6GHz i co z tego? i5/i7 na 4,5 GHz i tak go zmiażdży

Opublikowano

intel to dobra firma i wala w technologie a amd stoi w miejscu.. Co do plyty polecil bym ci gigabyte mialem juz stycznosc z asrock i msi jak i gigabyte i wlasnie gigabyte moim zdaniem jest najlepsze i bios tez ma przyjazny.

Opublikowano

Tak to jest jak się wypowiada amator. FX8120 na 3,6 (czyli FX8150) jest w tyle może 5 FPS w każdym benchmarku za I7 2600k. Porównując 2x większą cene i7, jest to masakrycznie nie opłacalne brać intela. AsRock odkąd odszedł od ASUS'a klepie jedne z najlepszych płyt na rynku. Zasilacz czemu nie OCZ ? Za 270 zł jakie kosztuje OCZ SXS2 600W dostaniesz pro turbo 400W beQuieta czy innej high endowej marki. Nie idź na monopol - nie bierz intela ani asusa.

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47927

Na tym chłodzeniu procek pójdzie do 5 GHz, karta graficzna zabójcza. Sprzęt obsłuży wszystkie obecne gry na full hd max detale. Większość nowych gier jak np. Wiedźmin 2 czy DeusEx bunt ludzkości obsługuje wielowątkowość (plus dla AMD)

Za tą cenę na intelu masz takie coś:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47928

Czyli słabsza grafika i boxowe chłodzenie + procesor który się chujowo kręci. Intela się bierze jak masz budżet poniżej 2000 zł lub powyżej 4000 zł

Opublikowano

Jak Ci coś nie pasuje to wypierdalaj fanboyu. Jak wcześniej napisałem Intela się bierze jak masz budżet poniżej 2000 zł lub powyżej 4000 zł

Po za tym od 2013 wchodzą Piledrivery które mają miażdzyć intela.

Opublikowano

Właśnie, w zestawach siedzisz od dawna i musisz odświeżyć swoją wiedzę.

PS Na słowa zważać nie muszę bo mam talony zadobrą pomoc....

Opublikowano
Oj kolego mnie to nie pouczaj.

BO CO ? Mam wyjebane na takich ludzi.

Ja tylko wyrażam swoją opinię, to ty zaczynasz. Kontynuując żeby nie było spamu autor jak chce niech bierze Intela, z tym że będzie mieć gorszą grafę i buczącego BOX'a chyba że weźmie słabszy procesor i skopie sobie cały zestaw.

Opublikowano

BO CO ? Mam wyjebane na takich ludzi.

To, że takim zachowaniem pokazujesz zupełny brak jakiejkolwiek elementarnej wiedzy na temat zestawów komputerowych a na dodatek swoim słownictwem pokazujesz swój niestety zerowy poziom kultury co pozwala mi stwierdzić iż jesteś na poziomie gimnazjum i swoją wiedzę opierasz na kolegach pseudoinformatykach, którzy polecają to co najdroższe i najsłabsze aby jak najprędzej przestało być wydajne i trzeba wymieniać to na nowe.

Opublikowano

Mam 13 lat i pierdoli Cie to. Koniec spamu, jak masz jakieś problemy do mnie to pisz na PW a nie na forum gdzie staram się POMÓC ale przez Ciebie zaśmiecam temat użytkownikowi potrzebującemu pomocy.

PS pseudoinformatykiem to chyba ty jesteś, bo polecasz 2x droższy procesor o zbliżonej wydajności (jak największy zarobek)

PS 2 Pozdro&Poćwicz <3

@DOWN

Ty za to jesteś upartym noobem i fanboyem. Myślałem że tacy to tylko w dziale Metina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...