Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie się serwerów ?

GanerPL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Planujemy rozpoczęcie procesu połączenia serwerów od społeczności UK w ciągu najbliższych miesięcy. Jeśli wszystko będzie działać bez zarzutu, rozpoczniemy procesy migracyjne także w innych społecznościach. Przygotujemy plan, który opublikujemy dla Was w niedalekiej przyszłości.

Poniżej przedstawiamy kilka interesujących informacji dotyczących połączenia serwerów:

• Połączymy wszystkie wymagane serwery (możliwie 2 do 4) w nowy serwer
  • Zorganizujemy ankiety dotyczące nazewnictwa nowych serwerów
  • Tereny gildyjne zostaną skasowane (wiemy, że w utworzenie ich włożyliście wiele wysiłku, ale nie ma obecnie żadnej możliwości technicznej, aby przenieść tereny gildyjne z 4 serwerów na jeden wspólny)
  • Lista przyjaciół zostanie skasowana (jest to wymagane z powodu zmian nazw postaci)
  • Gildia zostanie przeniesiona tylko w przypadku, gdy jej lider był aktywny w ciągu ostatnich 30 dni przed połączeniem serwerów, a liczebność graczy w gildii wynosi minimum dwóch
  • W przypadku konfliktu nazw gildii, zostaną dodane suffixy do nazw np. Pr0GildiaS1 Pr0GildiaS2..itd
  • W przypadku konfliktu nazw postaci, po połączeniu przy pierwszym zalogowaniu, każdy z graczy ujrzy komunikat z zapytaniem o nową nazwę gracza (wymóg ten będzie dotyczyć graczy o niższym poziomie)
  • W przypadku posiadania większej ilości postaci na serwerach, które zostaną połączone, będzie jednorazowa możliwość wyboru tylko 4 postaci, które zostaną zachowane na nowym serwerze.
    Przykładowo Monastyr i Obsydian zostaną połączone, a gracz posiada po 3 postaci na każdym z serwerów co daje w sumie 6 grywalnych postaci - po migracji będzie zobowiązany wybrać maksymalnie 4 postaci, które zostaną przeniesione na nowy serwer w obrębie jednego konta
  • Zostaną rozesłane specjalne wiadomości na skrzynki pocztowe, na forum pojawią się szczegółowe informacje o tym, co należy uczynić, aby zabezpieczyć swoje przedmioty i przenieść je na nowy serwer
  • Hala sław (ranking) ze starych serwerów zostanie zachowana na naszej stronie głównej

Prosimy potraktować to ogłoszenie jako zbiór informacji, które mogą jeszcze ulec zmianie bądź przekształcić się w coś zupełnie nowego.

Mamy nadzieję, że pomysł walki z większą ilością graczy przypadnie Wam do gustu!

Doczytaj dokładnie. Serwery zostaną połączone.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Starsze serwery typu Obsydian, Twierdza nie przynoszą już zysków takich jak np. Solar, to postanowili połączyć żeby zgarnąć większy hajs.. Tak, solar też zostanie połączony jednak najpierw łączą na serwerach UK więc bez obaw . ; >

Opublikowano

zajeisty pomysl ale czy dla wszystkich dobry ?? :D napewno gf robi to dla kasy a dla graczy tylko przy okazji ;p ciekawe z czym polacza monastyr tam jest juz + 40 / 99 lvl wiec nie do konca to sprawiedliwe jak np polaczyli by monastyr z syriuszem ( to tylko przyklad ) .znajac gf to im jeszcze długo zejdzie ale moze cos z tego bedzie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a co jak ktos ma 10 kont 90+? :D

kont czy postaci?

jak postaci na jednym koncie to bedzie musial wybrac tylko 4

jak kont to zaden problem

ja moge powiedziec tylko jedno: BUAHAHAHAHAHAH

podano nam bardzo milo informacji

jezeli juz beda laczyc te serwery, jezeli daj boziu wszystko pojdzie zgodnie z planem, to na plu cos takiego dostaniemy na oko w roku 2015

a wtedy to juz ja podziekuje

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

I tak dużo graczy zamiast przyjść na takie coś to odejdzie.

Widać że gf tylko pod kasę podchodzi , a jak kasy brakuje to wymyślają nie stworzone rzeczy.

Połączenie serwerów to najgorszy błąd który doprowadzi do upadku metina globalnego : )

­39566146920630933015.png

Opublikowano

@Up

Nie połącza z 2 na 1 lub z 4 na 1.

Tych nowych raczej nie ruszą.

Lecz to i tak nic nie da bo więcej osób odejdzie niż dojdzie :)

Opublikowano

Jak dla mnie pomysł jest dobry, bo po co mieć 15 serwerów na których gra średnio 200 osób, jak można mieć jeden na którym bedzie 800, nie wiem czemu tak marudzicie? Nie gracie na starszych serwerach to widać, że nie wiecie jak ciężko jest dostać jakieś dobre itemki w dobrej cenie, przykładowo na candi, w godzinach szczytu w chunjo jest maxymalnie 15 sklepów. Więc ja jestem jak najbardziej za, jeśli chodzi o to rozwiązanie.

Opublikowano

Połączą wszystkie serwery. Nie wiem czy przeczytaliście, ale 3-4 serwery zrobią w jeden, czyli razem zostanie około 8 serwerów.

Ehh... boże, jakie decyzje, boże... tylko, aby zarobić.

Opublikowano

@Up

Też mam sure na onyksie 72 wp ; p

Ale to jest porąbane mam np na onyksie 3 dobre postacie i na grymku 3 dobre postacie

Czyli razem mam 6 dobrych postaci z których po połączeniu 2 pójdą się dymać

To ja podziękuje za takie coś :)

Opublikowano

Połączą wszystkie serwery. Nie wiem czy przeczytaliście, ale 3-4 serwery zrobią w jeden, czyli razem zostanie około 8 serwerów.

Ehh... boże, jakie decyzje, boże... tylko, aby zarobić.

DLaczego, żeby zarobić? Bardziej napędzają maniaków ItemShopu dodając coraz to nowszy serwer, bo każdy chce być w topce i kupuje SM jak szalony. A zwykle i tak nic z tego nie ma ^^

Opublikowano

Jak najbardziej za ;> Mój sura 76 leży już około pół roku bo na Onyksie (s8) nie ma z kim kompletnie grać :/

To ją sprzedaj, przynajmniej teraz ma jakąś wartość.

Uważam, że połączenie serwerów S1 - S2 - S3 - S4 w jeden to nie będzie duży problem, a nawet będzie fajnie.

Jeżeli połączą serwery S25 - S26, to już będzie gorzej.

Opublikowano

To ją sprzedaj, przynajmniej teraz ma jakąś wartość.

Uważam, że połączenie serwerów S1 - S2 - S3 - S4 w jeden to nie będzie duży problem, a nawet będzie fajnie.

Jeżeli połączą serwery S25 - S26, to już będzie gorzej.

Mam do niej sentyment to raz, a dwa to pomyślałem skoro będą łączyć to jeszcze potrzymam. Zobaczymy ile im to zajmie.

Opublikowano

Pomysl ostateczny. Narobili serverow chuj wie po co i teraz beda kasowac, ale wprowadza to x miesiecy wiec nie ma sie co przejmowac. W sumie, to dobry biznes, bo mozna polaczyc kilka postaci z kilku serwerow i zakupic na prawde dobre eq ;p

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2 Solar - Mental 70 lv:

Opublikowano

Co Wam na łeb padło??

,,GF musi zarobić'' itp...

Przecież wiekszosc graczy mająca lvl 70-86 chetnie by się zgodziło na taki krok. Na starszych serverach wieje nudą, nawet nie ma z kim się lać pod DT. Tym wiecej graczy na serverze tym lepiej, bo 200 graczy na 3 krolestwa to trochę za mało. Mi tam to odpowiada. Pewnie połączą s2 z s4, s3 z s5 i moze s 7 z s9. I o wiele lepiej by się grało na tych serverach, przynajmniej byłaby mozliwosc jakies dobrej rywalizacji, a nie bezsensownego stania w m1 -_-. Mi się pomysł podoba, i ciesze się, że takie rozwiązanie nastanie... Tylko ciekawe czy do listopada się uwiną.. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie.. bo po jaki kij jest 26 serwerów skoro na połowie jest po 500 osób online ? Gdy połączą te stare serwery to wreszcie ten global rozkwitnie, będzie ciekawiej, nowi ludzie, gildie, itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...