Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Bocenie

Adzik

355 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego bota polecasz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie... Zauważyłem, że często zakładacie tematy, z pytaniami "Gdzie bocić" "Co bić"... Temat powstaje po to, aby ograniczyć ogólny spam (i zbić % :D).

Bocenie - boxy

Boxy aktualnie są mało wydajne. BurdelPoint postanowił wprowadzić zasadę im więcej boxujesz tym mniej dostajesz. Dlatego najlepiej bocić 2-3h boxy przerwa około 1-2h i od nowa. Puszczając bota najlepiej wysłać go na x-5. Zdecydowanie padam tam rzadziej niż na innych mapach, jeżeli jednak nie macie odpowiedniego lvl możecie wysłać do na x-3 oraz x-4(Zakładając, że macie do tych map dostęp). Jednak jak wam zależy na nie padaniu(a macie niski lvl)Polecam wysłać go na x-2, oraz ustawić aby, gdy wróg wleci na mapę, bot uciekał do portalu(Z lekka słabo, ale tu zaoszczędzimy na naprawie).

Bocenie - alienki

Kiedyś puszczało się na x-8, lecz teraz najlepiej na x-3/x-4. Zaznaczamy Lordiakie, mordony, saimony, oraz bossy i wio! Są plotki, że nieliczni wyciągają 5k/h!

Bocenie - lvl dla dronów

No tak... Większość z was popełnia ten błąd i wysyła bota aby bił strucle na x-8. Idzie to mozolnie, (zakładam, że macie golca).
Zobaczcie na to:
drony2ue3.jpg

1-Phonix
2-Yamato
3-Leonov
4-Defcom
5-Liberator
6-Piranha
7-Nostromo
8-Vengeance
9-BigBoy
10-Goliath
(Mapa z czasów kiedy nie było tych nowych za uri...)

Jak widzicie, leonek dużo zarabia na mapach x-3 i x-4, Golec jednak nie :c
Sumując: Jeżeli chcecie zarabiać na dronach polecam leona, w ciągu 2h można zarobić 6 lvl*

*NIE JESTEM PEWNY :D

Bocenie - Alieny + Paczki

(opisane, przez: )

Najlepszym sposobem bocenia jest puszczanie botka na alieny i paczki. Dostajemy wtedy PD, poważanie, i oczywiście dużo uridium.Statek puszczamy na alienki a w pecie uruchamiamy tryb zbieracz. Najlepiej do tego nadaje się mapa x-3. Najwydajniejsza konfiguracja to taka:

Statek ustawić tak żeby walił po ok 3k i na bicie alienków
A peta naładowanego radarami ustawiamy na zbieranie.

Rada:
Tryb zbieracz powoduje, że pet będzie zbierał cargoboxy i bonusboxy. Gdy zapchasz sobie ładownię, pet skupi się tylko na boxach

Edit: Przypominam o durnym sposobie BurdelPoint! Opisany jest on w "Bocenie - Boxy"

Zauważyłem też pytania dotyczące jakiego bota najlepiej używać, tak więc opisze je, oraz zrobię ankiete, na podstawie której określę, jakiego bota najbardziej opłaca się kupić.

Aby nie głosować w ciemno, opiszę każdego znanego bota.

PBDOBot

Drogi, bo 120 zł. Ale możliwości które nam daje są ogromne... W nim mamy możliwość pisania tak zwanych tasków. Jest to + i - tego bota, ale jakby nie patrzeć bardziej plus. Taski pozwalają nam ustawić, w jakiej fali bot ma używać konfiguracji np. W pierwszej fali używa pierwszej konfiguracji, a w drugiej drugiej :). Taski pozwalają nam też ustawić, aby w danej fali bił z danego ammo, (1 fala x1 a 2 x2).
Sam bot nie lata po skosie, tylko upodabnia się do gracza jest to 1 z większych +. Z tego co słyszałem bot co jakiś czas dokonuje reloga, bądź wyłącza się na jakiś czas(nie jestem pewien).Aktualizacje są dość szybko, jeżeli coś im wypada informują na stronie, że są opóźnienia, aktualizacja w piątek.Licencja przypisywana do konta na forum, a nie na ID(możesz puścić każde konto(w zależności od licencji, możesz puszczać wiele kont w tym samym momencie)).Sumując... Dobry bot, ale trzeba się męczyć z taskami (Pisać własne, lub szukać po internetach)

Ibot

No cóż, jeden ze starszych botów, jakie są...Licencja przypisywana na ID co jest jego minusem, bo jak wyłapiemy bana (odpukać w nie malowane) to trzeba płacić, za przeniesienie. Tani nie jest, bo wychodzi mi 150 zł za 150 dni (wersja GG). Jeżeli chodzi o wrota, to robi je dobrze na ogół padałem przez lagi. Jego funkcje są podobne jak w PBDO bocie, ale bardziej ograniczone, czyli sam musisz zmieniać konfigi w falach, jak również amunicje. Interfejs przyjazny i czytelny a aktualizacje szybkie.

Kbot

Tak szczerze? To samo co ibot, ponieważ jest on crackiem do ibota... Tańszy i to o wiele, bo 12 letnia licencja NOGG kosztuje około 60 zł u polskich Dealerów.Jeżeli chodzi o aktualizacje - musisz być cierpliwy.

Boxybot

Darmowy na boxy, a w weekend na wrota... Ograniczony w maksymalnym stopniu, jedynymi alienami które on bije, to te we wrotach... Do wrót polecam, jak macie dobre konto, albo na strucle jak macie słabe... Aktualizacje są średnie... Z boxami jednak idzie mu dobrze :). Z tego co słyszałem, nie zbiera on "boxów pułapek", których normalny gracz nie widzi.

Obecnie boxybot nie działa, ponieważ BP zmienił po raz kolejny pakiety -.-Ale mamy przecie Qbot'a

Mam nadzieje, że ten temat ograniczy spam z pytaniami "Gdzie bocić"

Dziękuje, za zdjęcie % :)

~~~Waszym Zdaniem~~~

Czyli bot którego polecacie :)

1.Kbot

2.PBDOBOT

3.boxybot

4.Ibot

Wypowiadać się w temacie :D

Coming: -5% :)

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To moze ja sie tez wypowiem ;)

Ogolnie temacik przyjrzysty i wszystko ladnie z dobra informacja i +-ik to ankieta.

Wg mnie przecietny czlowiek o przecietnych zarobkach ktory nie chce kupowac waluty gry, wyjdzie jak najlepiej na Kbotku. Cena u wiekszosci dealerow siega teraz minimum 120zl na wersje GG ale warto zainwestowac ta kwote (no moze troche wiecej w przypadku przeniesienie licki kiedys) na dozywotniego botka.

A co do aktualizacji to poradzam sledzic ruskie portale Kbotka bo tam wrzucaja najpierw botka ;)

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

@up

Właśnie... Dlatego warto zainwestować w dożywotniego PBDO :) 120zł i masz dożywotniego silvera na byle jakie ACC :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do bocenia na boxach x-5? No niewiem, jak zaawansowany botuser powiem Ci że nie, na tej mapie wpada mi do 5k uri na godzinke a na x-6 do 10k na godzinke, a padać i tak nie padam( 2-3 razy na tydzień). A alienki na x-8, też sie z tym nie zgodze jak boce na x-4 mimo ze bije po 5-6k z czystej jednyki wpada mi około 1,5-2mln PD na godzine oraz 3,5-4k uri. Co do statków ja używam do boxów albo złowia lub kraba(spearhead), a do alienków tylko kraba(lenov).

scootadash_signature_by_dmtbrony-d4ioxia.png

Opublikowano

Blablabla. Bo "zaawansowany botuser" daje się naciągać takim kamieniarzom. Za cenę kamieniarza to ja mam 2 KBoty GG. Silver do PBDO Bota 120 zł? Wątpię. W IBocie przeniesienie licencji kosztuje? Pierwsze słyszę...

Opublikowano

Propo boxów pułapek to bocę nim 5miesięcy 24/7 i żadnego warna nie mam... moze coś w tym jest. Dostał ktoś warna za tego bota?

Przecież nawet udobot nie zbierał honeyboxów.

Opublikowano

@up

nie aktualizuje bo jestem zalamany, ze ten szmelc na 1 miejscu jest :c

Więc albo zmieniasz na najlepsze według "mnie" albo aktualizujesz.

Lub skasuj aby nie wprowadzać kogoś w błąd.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

@up

Pisałem pod słabsze konta... Sorry, ale nie wszystkie konta nie dadzą rady z krychami...

@marihuana661

Nie aktualizuje, bo kbot znowu na pierwszym jest :P

Opublikowano

Boxybot moim zdanaiem słaby do boxow bo zbiera mi 10k uri dziennie przy czym ibot zbierał do 30k na x-8

bk3ah.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...