Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonać rodziców do samodzielnego wyjazdu nad morze?

Vixerie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz, że jak będziesz miał 18 nastkę to też będą się tak bali? Każ im, żeby Ci zaufali. Najwyżej to zaufanie w pewnym stopniu straciłeś, gdyż nie pozwalają Ci na samodzielny wyjazd.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP rodzicom się nie rozkazuję - chyba że ty tak robisz to OK nie moja sprawa. Rodzice to osoby święte!

@temat

Niech rodzice twojego kolegi pogadają z twoimi i niech tam ich spróbują przekonać. Opisz im dokładnie co będziecie robić i bierz ich na litość.

Innego sposobu nie znam.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Właśnie w ten sposób chcemy spróbować , że kolegi mama zadzwoni do mojej ;)

Ale czekam na dalsze propozycje co mam robić.

Opublikowano

Ustal z kolegami żeby przyszli w jakieś miejsce, pójdziesz tam z mamą i zaczniesz mówic o tych wakacjach ona powie NIE

to oni zaczną się śmiać, potem niech powiedzą "spadamy od niego" czy coś takiego i wszyscy pójdą, udawaj że zrobi ci się smutno

i wtedy mama się złamie

TYLKO PAMIĘTAJ USTAL CAŁĄ AKCJE Z KOLEGAMI !!!

2b3ad876f43cdcdb547b1e363430030d.jpg

KLIKNIJ UP TO NIE BOLI A TAK DUŻO DAJE !

Opublikowano

Mówisz tako :

Kolega może jechać a ja nie. Czy ja zawsze musze być inny, gorszy dlaczego !!!!!! ( i wychodzisz z pokoju tylko jak najmniej się śmiej)

Ja też mam nadopiekuńczą mame ale tata zawsze przekonuje mame.

Opublikowano

ja zawsze mówie starym: i tak pójdę, nawet jak mi nie pozwolicie, poprostu wam o tym mówie zebyście wiedzieli gdzie będę i sie nie martwili

Opublikowano

Powiedz, że jesteś na tyle odpowiedzialny, że nie zrobisz głupoty, wrócisz cały do domu, że takie wyjazdy usamodzielniają. Najwidoczniej mama Ci nie ufa albo jest nadopiekuńcza.

candy_and_chicky_by_orihichan-d5j34kp.png

Opublikowano

Może napierw nam opisz czy czegoś już próbowałeś bo skąd mamy wiedzieć jacy to twoi rodzice są.... Opisz dokładnie wszystko co Ci powiedzieli

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Może napierw nam opisz czy czegoś już próbowałeś bo skąd mamy wiedzieć jacy to twoi rodzice są.... Opisz dokładnie wszystko co Ci powiedzieli

No to tak :)

Rozmawiałem z tatą i powiedział , że porozmawia z mamą , kilka dni póżniej dostałem od taty odpowiedź , że nie pojedziemy "boimy się ,że coś wam się stanie i nie pojedziecie".Rozmawiałem z kolegą by jego mama przedzwoniła do mojej i niedługo zadzwoni tak za kilka dni.

Czekam na dalsze pomysły co zrobić w takiej sytuacji ;)

Opublikowano

no to poczekaj aż zadzwoni i wtedy powiedz co z tego wynikło i postaramy sie pomóc ;-)

1xbQbvo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...