Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonać rodziców do samodzielnego wyjazdu nad morze?

Vixerie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Jak przekonać rodziców do samodzielnego wyjazdu nad morze z kolegą (16lat-rodzice mu pozwalają) bez rodziców/opiekunów ? Jestem chłopakiem mam 17lat.Nasze mamy chodziły razem do szkoły i znają się od urodzenia tak samo ja z kolegą.

Rozmawiałem na poważnie z tatą i powiedział mi , że dostane odpowiedź w tym tygodniu i porozmawia z mamą(z mamą jak rozmawiałem to się nie zgadzała). Jeśli ta odpowiedź będzie negatywna(raczej będzie :( ) to jak ich dalej przekonywać ? Nie piję,palę,biorę narkotyków...Mówiłem , że będę dzwonił codziennie do nich żeby się nie martwili itp.

Proszę o nie pisanie rodzice się martwią,musisz mieć ukończone 18lat itd.Ktoś był w takiej sytuacji kiedyś , że musiał rodziców przekonać do samodzielnego wyjazdu ze znajomymi nad morze ? (nie obozy itp.)Za wszytko ja płace rodzice nie płacą ani grosza.

Oczekuję na normalne odpowiedzi.Oczywiście będą za normalne odpowiedzi like :)

Pozdrawiam ;)

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Do 18 roku życia odpowiadają za ciebie rodzice, jesteś na ich utrzymaniu w domu do 18 musisz robić co ci każą, a później już sam odpowiadasz za siebie, rozpoczynasz życie.

Opublikowano

A później alimenty rodzice będą płacić ? , przecież wiadomo jak się jest bez opiekunów to ciągnie tylko do trzech rzeczy, alkohol - narkotyki - sex ;)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Do 18 roku życia odpowiadają za ciebie rodzice, jesteś na ich utrzymaniu w domu do 18 musisz robić co ci każą, a później już sam odpowiadasz za siebie, rozpoczynasz życie.

A później alimenty rodzice będą płacić ? , przecież wiadomo jak się jest bez opiekunów to ciągnie tylko do trzech rzeczy, alkohol - narkotyki - sex ;)

Widać czegoś tu nie rozumiecie :) Napisałem byście mi doradzili jak ich dalej przekonywać, to co Anoizm napisał to wiem.Przeczytajcie zawsze uważnie temat :)

Opublikowano

Masz dziwnych dosyć rodziców (przepraszam, jeśli się obrazisz :)). Powiedz im, że skoro masz te 17 lat to niech cię nie biorą za gówniarza, bo jak cię "spuszczą ze smyczy" później to dopiero się będzie dziać. To chyba normalne, że w tym wieku (mam tyle samo latek) chcemy popróbować różnych rzeczy i skoro cię nie puszczają nad morze to niech nie myślą, że po szkole nie będziesz mógł spróbować np. zjarać skręta czy zalać się w trupa :P

xxx

Opublikowano

Spróbuj powiedzieć że do osiemnastki, nie będziesz nic od nich chciał, mi czasem pomaga a i tak o tym zapominają :)

Opublikowano

jak Ci nie pozwolą to masz przejebanych rodziców, jak na serio nie pijesz itp. i Cie nie puszczą to... sam nie wiem jak to nazwać xD mi mama prawie zawsze na początku nie pozwala, a potem "no ale weź, wszyscy jadą, a ja co? w domu bede siedział?" "jaki alkohol? za kogo Ty mnie masz?!" i jakoś udaje sie zgode zdobyć, połasisz sie 2-3 dni i pozwoli ;D ale jak juz pozwoli i przestaniesz sie łasić, a nie bedzie Ci sie chciało zrobic czegoś o co Cie prosi to sie od razu zacznie "lepiej to zrób bo nigdzie nie pojedziesz" -.-

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Musisz powiedzieć rodzicom, że jesteś odpowiedzialny, i nie jesteś już dzieckiem, bo 17 lat to już prawie pełnoletność:P

3ccee6379259f.png

KidMod Smite | TVD Fan | 90210 Fan

Opublikowano

Jak daleko mieszkasz od morza ?

Na ile chcesz wyjechac ?

Jedziesz do hotelu czy do lasu ?

Jak daleko mieszkasz od morza ? Jakieś 200km

Na ile chcesz wyjechać ? Tydzień

Jedziesz do hotelu czy do lasu ? Chcemy jechać do prywaciarza , mamy tylko do niego przedzwonić gdy będziemy znali termin.

Opublikowano

Powiedz że będziesz z kumplem i że nic ci się nie stanie, jak coś to będziesz z nią utrzymywał kontakt telefonicznie ^_^ Powiedz też że może dzwonić kiedy chce, jak to ją nie przekona to mów że w pewien sposób cię krzywdzi trzymając w domu masz 17lat i potrafisz zadbać o siebie przecież za rok będziesz pełnoletni i sam o swoim losie będziesz decydował.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Powiedz , że chcesz choć raz byc z kolegą bez opiekunów , ponieważ chcesz być wreszcie samodzielny i odpowiedzialny , oraz się czegoś tam nauczysz.

Opublikowano

Szczelaj focha :D Albo powiedz, że jak Cię nie puszczą to będziesz spotykał się z sąsiadką emo co ma 30 lat .

Zabawne <_< , czekam na dalsze propozycje.

Opublikowano

Musisz powiedzieć rodzicom, że jesteś odpowiedzialny, i nie jesteś już dzieckiem, bo 17 lat to już prawie pełnoletność :P

Jak już pełnoletność kurwa to do roboty, a nie czolgi z plastiku składać.

@Top

Nic nie zrobisz.

Opublikowano

Coś takiego

-Mogę jechać sam nad morze

-Nie

-Chy chy chyba mam zawał (no i padasz na podłoge)

-Dobra jedź

dobry suchar, dziękuję

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Pokaż rodzicom ten temat i niech zobaczą jak się wszyscy z ciebie śmieją, że nie możesz jechać xD

Na pewno zadziała :D

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Spróbuj w jakiś sposób zapewnisz matkę że wrócisz cały i zdrowy z tego wyjazdu. Ale tak pełno prawnie cie nie może puścić bo nie jedzie z wami nikt pełnoletni i tego się tak naprawdę boi uwierz mi

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Walnij cos, ze koncza ci sie ostatnie chwile "dziecinstwa" lub ze od tego zalezy twoje zycie towarzyskie, udowodnij im ze naprawde tego chcesz, ze jestes odpowiedzialny i ze moga ci zaufac :)

chyba ze to para konserwatystow i kazda rozmowa konczy sie tekstem "bez dyskusji" lub w inny sposob bezargumentowo odmawiaja to sam nie wiem, ach takie wyjazdy sa zajebiste, tylko ty i znajomi, w "wlasnej chacie",

ja mam wlasna miejscowke, moze przeludniona i pelno zuli ale kocham tam przyjezdzac, siedziec w ciasnej przyczepie :3 ...z rana wbiegac do jeziora

Opublikowano

ja miesiąc przed wakacjami zachowuje się 'odpowiedzialnie'

jak mama dzwoni żebym wracał z dworu to wracam ;)

dzięki temu ma moje zaufanie. Zawsze jak gdzieś wychodzę dzwonie do niej żeby się nie martwiła.

Dzięki takiemu debilnemu zachowaniu wytargowałem wakacje z kolegami na mazury.

Wynajmujemy domek (ja i 2kolegów też po 17lat) i jedziemy się 'bawić' ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...