Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Które drzewko odblokowywać?.

Breyton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!. Troszkę znudziło mi się jeżdżenie wielkimi, ciężko opancerzonymi czołgami, więc postanowiłem odblokować coś bardzo szybkiego gdzie zabawa jest większa niż w czołgu ciężkim. Zaznaczyłem dwa drzewka. Mógłby ktoś powiedzieć które najlepiej rozwinąć?. Czerwone czy niebieskie?. I dlaczego :). Z góry dzięki!. Z naciskiem na zabawę. Chodzi o to żeby bawić się jak najlepiej w swoim tierze :). Nie musi to być tier IX.

shot004rt.jpg

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

Zaznaczyłeś dwa różne drzewka. Zależy czy chcesz jeździć szybkimi HT czy MD. Robiąc niebieskie dojdziesz do najszybszego X tieru a czerwone to medy-najbardziej uniwersalne oraz trochę trudniejsze w użyciu niż HT. Mógłbyś się trochę sprecyzować?

Opublikowano

Chcę jeździć bardzo szybko, rozwalać arty, jeździć wkoło ciężkich czołgów (objeżdżać je) i w ten sposób je uszkadzać.

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

Jeżeli taki styl gry to czerwone drzewko. Ale jeżeli mogę to do takich celów najlepiej francuskie LT/MD się nadają.

Opublikowano

jak tak chcesz grać to polecam drzewko francuza to z lolitką40t i AMX40

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

Opublikowano

Zależy.Ruski to medy. Wielofunkcyjne czołgi najczęściej robiące jako wsparcie. Francuzi (drzewko amx 38,40,12t itp... aż do bat chatalion ) to czołgi których zadaniem jest wykrywanie, niszczenie wrogiej arty. Walcząc z większymi od siebie przeciwnikami krążą wkoło nich waląc w weak spoty. Są szybkie i w miarę zwrotne. Walkę kołową ułatwiają im magazynki. Chcesz więcej informacji to pisz, poco się rozpisywać jak tyle może wystarczyć. :P

Opublikowano

Teraz mam poważny dylemat co lepiej wybrać :). Które będą dla mnie lepsze na styl taki jak wspomniałem wyżej.

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

To to samo MT to skrót

MT=medium tank

HT=heavy tank

LT=light tank

TD=tank destroyer

SPG=nie wiem od czego to jest skrót ale oznacza artę :D

Opublikowano

No ja właśnie wiem że MT- to medium tank ale nie wiedziałem że med to to samo ;p. Francuzy kuszą, z drzewkiem z AMX 12t

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

Czyli rozumiem że ruskie mają lepsze pancerze a francuzy lepsze przyspieszenie i zwrotność?.

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

Żabozjady mają chyba najgorsze pancerze w grze (pod względem grubości). Ale za to są strasznie szybkie i zwinne. W dodatku ich niewielkie rozmiary powodują że czołgi z wysoko umieszczonymi działami mogą mieć duże problemy z trafieniem cię. W dodatku magazynki. Znaczy że mogą wystrzelić 6 naboi w krótkim okresie czasu. Niestety po tej serii ponowne naładowanie magazynka trochę trwa.

Rosyjskie mają leprze pancerze oraz większe obrażenia per shot. Niestety ich szybkość oraz umiejętności akrobatyczne nie pozwalają na kręcenie wygibasów wkoło HT. (nie licząc kilku z tego czerwonego drzewka. np. BT2.bt7 ale nimi kółek nie kręcisz. Chyba tylko t34 w pełni może poszczycić się robieniem w huja HT.)

Ogólnie sowieckie to wsparcie.

Opublikowano

Więc wolał bym francuskie. Ale straszna masakra jest z dojściem do AMX 12t. Te wcześniejsze czołgi to szczerze powiedziawszy gówno.

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

wiem coś o tych łodziach podwodnych...... Ale gdy dojdziesz do amx 12t i dalej frajda z gry nie wiarygodna. Gra nimi różni się od gry każdym innym czołgiem. Jedni ich kochają drudzy nienawidzą ale potrafią nabroić.

Rosyjskie mają bardzo korzystne kąty pancerza oraz zwinność. Też mogą nabroić. Gra t54 to esencja grania typowym medem wsparcia.

Opublikowano

taka mała porada na AMX38-40 pierwszy odblokuj silnik/gąski. Ze stockowymi czasami nie zdążysz dojechać na front :P

@@@@EDIT

zapomniałem powiedzieć że ślimakozjadacze są bardzo trudni w ogarnięciu ale wierzę w ciebie :D

Opublikowano

HT to stanie i nawalanie do wszystkiego co się na czerwono podświetla. Grając Francami z mniejszą penetracją dobrze oganiać weak spoty (są specjalne mody ułatwiające to), wiedzieć że z nie każdym możesz walczyć. Ale uwierz samo ci w krew wejdzie po 100-200 bitwach. Na początku możesz być poirytowany. Radzę poobserwować jak grają inni i brać z nich przykład. Jeżeli będziesz miał jakieś problemy to napisz na tym forum. Zawsze służymy dobrą radą.

Opublikowano

Dzięki :). Póki co męczę się tymi złomami żeby odblokować AMX'a 12t. Wkurw mnie ogarnia jak tym gram. A tym następnym trzeba uzbierać około 14-15k do AMX'a 12t. Ja pierdole ;x.

World Of Tanks KW rulez!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...