Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Medy

GeneralPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gram już jakiś czas w WOT ale nigdy nie grałem Medami a chciałbym zacząć mógłby mi ktoś opisać charakterystykę topowych medow każdej nacji będę wdzięczny :)

Opublikowano

Z grubsza:

-żabozjady-szybkie z magazynkami/papierowy pancerz

-ruski-dobre konty pancerza, całkiem całkiem pancerz, przyzwoite przyspieszenie i prędkość

-szwabskie-dużo hp i niezłe działa

-zza oceanu-całkiem całkiem prędkość i działa /mało hp/ słabe pancerze

UWAGA; Ten post jest w 100% subiektywny. Ja gram HT i o medach wiem tyle o ile jako rywalach i sam trochę popylałem ruskami i ślimakożercami. Radzę traktować go na luzie.

Opublikowano

Polecałbym Ci się zastanawiać nad wyborem między szwabami a ruskimi (francuzi to lekkie czołgi [do VIII], lecz styl gry nimi jest całkowicie odmienny, więc nie polecałbym Ci tej nacji skoro dopiero zaczynasz grę medami)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

ja od siebie uważam że pijaki leprze. Bardziej uniwersalne. Medy z krzyżem (przynajmniej dla mnie) skłaniają się trochę po HT. (mowa o dobrym pancerzu, dziale ale gorszych osiągach).

up@ Masz racje. Francuskie medy to tak naprawdę jedyne w wocie pełne drzewko LT. Jeżeli miałoby by kiedyś być oficjalnie to czołgi byłyby takie jak teraz francuskie "medy"

Opublikowano

po 1 do czego potrzebny ci med

klanówki to tylko Batman

a poza tym każdy czołg jest dobry( oprócz AMX40) na swój sposób, trzeba tylko dostrzec jego zalety

Opublikowano

Bat na klanówki to trochę słabo. Jak idzie sam to łatwo go udupić. Na klanówki (według mnie) to przynajmniej 2 Batmobile razem żeby jeden drugiego osłaniał, za linie wroga i od tylca brać. E50 może jako support HT robić i bić się z nimi w linii. Raz widziałem jak 3topowe ruski zastosowały manewr oskrzydlający na przeciwniku i go rozwaliły (kilka ht ruskich wybuchły)

Opublikowano

to zależy jaki styl gry preferujesz zaletą niemieckich jest:

-w miarę dobry pancerz

-dużo życia

-dobre działo

Wady:

-cena naprawy

-są za duże jak na medy

Ruskie które bym polecał za:

-dobrze rykoszetują

-dobry pancerz na wierzy

-szybkość zwrotność

wady:

-musisz się pomęczyć na początku

-nie wiem jak u was ale u mnie co bitwa skład ammo pada albo palę się duży minus!

Amerykańskie:

-dobre działo dopiero dopiero w pattonie

-słaby pancerz

-szybkością też nie zaskakują

Francuskie:

-dobre działo

szybkość jak się rozpędzą

wady:

-papierowy pancerz

-amx 90 przeładowują strasznie długo do amx 75 jeszcze ujdzie

-słabą zwrotność

To tyle z mojej strony a mam pantere II T20 T43, i najbardziej i tak jestem zadowolony ruskich :)

Opublikowano

up@

AMX słaba zwrotność.... Zwrotność jest przynajmniej przeciętna

Ruskimi na początku przemęczyć?????? BT2 na swoich tierach wszystkich kosisz, jedyny wschodni med jakim się męczyłem to BT7 reszta jest bardzo fajna

Co do niemiecki. E50 jeżeli dobrze pamiętam ma tylko 80 hp więcej niż t54 Dodatkowo pancerz e50 a t54 dużo się nie różnią

E50- kadłub 120/80/80

wieża 120/60/60

t54 kadłub 120/80/45

wieża 200/108/65

Więc t54 pancerzem krzyżakowi ustępuje tylko z tyłu kadłuba a wieża jest o wiele mocniej opancerzona. Dodatkowo nasz bolszewik ma dużo większe pochyłości pancerza co zwiększa jego grubość oraz szanse na dingi.

Opublikowano

@UP amx przy zakrętach tracą dużo na prędkości

jeżeli się nie mylę on się pytał o wysokie tiery w medach a bt2/7 do nich chyba nie należy według ciebie. na stockowych t43/44/54 się strasznie gra zanim nie rozblokujesz.

E50 na wierzy ma pancerz 185/80/80

a tak po za tym to w tą mocniejszą wierze od t54 z pantery z działa l100 można ładnie się wgryźć. a w e50 mam czasem problemy na dalszą odległość jest już problemem.

ale fakt jego zaletą jest pancerz pochyły. ale w działach jest różnica a te 80hp czasem dużo może pomóc.

Opublikowano

@up powiedział że na początku się męczysz a na początku są właśnie te BT

sorry, wypisując pancerz nie wziąłem pod uwagę zmiany modułów tylko wypisałem z charakterystyki. Mój błąd.

Apropos zwrotności AMX. Są czołgi które tracą przy skręcaniu więcej a AMX-y mają na tyle dobre przyspieszenie że ten slow down przy skręcaniu nadrabiają.

Opublikowano

jo ok ale mi w drzewku radzieckim chodziło o to że na stockowych czołgach się męczysz, a nie od początku drzewka bo czołgi do 7 tieru nie jest ciężko rozblokować a problem się zaczyna od t43 i t44 kiedy to z działem z VI tieru musisz się męczyć na VII/VIII tierze np t44 potrzebujesz ok 20k expa na gąski i wierze by zamontować 100 z t34/85 to jest troche biedne, np pantera II rozblokowujesz wieże i montujesz działo od tygrysa i potem reszte modułów jak masz odblokowane działo oczywiście.

więc nie chodziło mi o całą drogę że ciężko się gra a o pierwsze bitwy na stockowych t43/44/54 :)

Opublikowano

ahhhhh ok,ok. To też mnie irytowało ale ja na szczęście jeszcze nie doszedłem do VII tieru. Ale prawdę mówiąc większość stocków nadaje się do podtarcia. Mówisz że niemieckie łatwo się rozblokowuje, Ja tam do paszczurów się nie tykam. Jak rozdzi.... rozblokować to jedynie USA lub żabozjady :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...