Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o wszystkich czołgach gry :)

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja tam kurna ciągle czekam na ratte i 14 tierów xD Ale fajnie by było gdyby dodali tiery. Do X się stosunkowo szybko dochodzi a gdyby było np. 15 tierów, na XV tierze np. czołgi dzisiejsze (leopard, abrams itd.) mogłoby być ciekawie. Ewentualnie można by dodać X tier medów i TD

@edit

ja pierdziele ale wielkie działo w tym sturmtigerze. Wylot jak wejście do budy dla psa....

cytat z cioci wikipedii

"380 mm Raketenwerfer 61 L/5.4, wyrzutnia rakietowa/moździerz ładowana odtylcowe"

ciekawe jak odbywało by się to ŁADOWANIE ODTYLCOWE mam pewne sugestie ale prawdopodobnie nie zgodne z regulaminem forum a na pewno nie etyczne :P

• Odpowiedzi 977
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Całkiem przyjemnie się na niego expa zbiera xD Jak widzę ich na polu bitwy to całkiem chędogie skurczysyny z mocnym działem.

Opublikowano

Tak wiem, wiem duble post (i am ready ponieść konsekwencje)ale temat zaczyna odchodzić w zapomnienie i potrzebuję reanimacji a ja też mam fajny temat.

Mianowicie. Jaki jest waszym zdaniem najlepszy czołg na danym tierze. Nigdzie w internecie nie widziałem takiego rankingu utworzonego po ostatnich patchach. Prosił bym też o krótkie uzasadnienia.

moim zdaniem:

T1-MS-1 mały, całkiem całkiem działo. Dużo łatwiejszy do ukrycia niż loltraktor, lepszy pancerz niż T1 i ładniejszy niż żabojad xD

T2- BT2-szybkie porządne gówniuszczko. Na swoich tierach może zajechać przeciwnika od tyłu i wykosić pół teamu. Szybkość pomaga mu uciekać z niekorzystnych walk.

T3-t46 trudno mi uzasadnić. Po prostu go lubię.

T4- zdecydowanie hetzer. Swoim derp gunem deklasyfikuję oponentów.

T5- PZIV/M4 sherman szybkie medy z mocnym pierdnięciem. W przeciwieństwie do uważanego za najlepszy V tier KW mogą uciec z niekorzystnej walki a ich misiowaty kolega nie dość że walczy z tym na kogo wypadnie to w dodatku często trafia na ochłapy i pozostałości po medach które wykaszają mu z przed nosa to co najlepsze.

T6-s51 nie przepadam za artą ale ta jest po prostu świetna. Dla osób nie popierających arty fajne są też VK

T7-bez dwóch zdań t29 dlaczego to chyba każdy wie...

T8-IS3 szybki z dobrym pancerzem, pochyłościami i genialnym działem.

T9-t95- Nie wiem jak to być za jego sterami ale przebicie go jest trudne nie mówiąc o zniszczeniu pomijając fakt że jego działo udaremni nasze próby zrobienia tego xD

T10- zależy

na randomy- IS7-bardzo uniwersalny i szybki. Pozwala wybierać z kim chcesz się bić.

na CW-e100-z gold pestkami wymiata.

OK to jest moje zdanie i czekam teraz na wasze opinie.

Opublikowano

Tier I: MS-1 albo T1 Cunningham; MS-1 jest świetny na dalekie dystanse dzięki działu 45 mm, a T1 Cunningham jest nie do pokonania w walce w zwarciu, dzięki swojej szybkości i półautomatycznemu działu.

Tier II: T57 ma potężny pancerz i działo dużego kalibru, mimo że jest artylerią ja uważam go bardziej za TD.

Tier III: Marder II albo PzKpfw 38 (t); Marder ma zabójcze działo, a PzKpfw 38 (t) jest świetnie zbalansowany (jest we wszystkim całkiem dobry).

Tier IV: PzKpfw III ma potężny pancerz, silnik i działo, które z odłamkowymi potrafi zrobić istną rzeź.

Tier V: M4 Sherman dzięki całkiem dobremu silnikowi i dziale 105 mm

Tier VI: VK3601 H, ten czołg to istna potęga. Świetny pancerz, silnik i dmg. Jednak jego piętą achillesową jest penetracja.

Tier VII: T29 ma niesamowicie potężne działo, pancerz i jest nawet żwawy.

Tier VIII: ISU-152, ludzie spójrzcie na to działo, wtf?!

Tier IX: E-75 ma przepotężny pancerz i działo, istny czołg ciężki.

Tier X: Chyba ten nowy amerykański, tylko jak on miał... tak czy inaczej jest cudnie opancerzony i ma świetne działo. Oczywiście bez weakspotów się nie obyło.

Opublikowano

Nie chcialem robic nowego tematu a wiec zapytam tutaj.Otoz postanowilem pograc 1x artyleria.Lecz nie wiem w jakie drzewko isc.Slyszalem,ze najlepsze to niemiecki i brytyjskie.Bardziej przekonany jestem do brytyjskich.Co byscie polecili?

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Brytyjskie czołgi jeszcze nie weszły jedynie co to jak już to USA:) ja wolę usa dochodzisz do m40/43 topowa lufa i zabawa w jedno strzałowca

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Chodzilo mi o USA a napisalem brytyjskie ;o Poczekam na kolejne wypowiedzi.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

USA mają skrajne opinie. Jedni kochają drudzy nienawidzą. Ja gram rosyjską artą i idzie całkiem całkiem. Najlepszą opinią cieszy się arta niemiecka. Niestety w niej jestem dopiero na V tierze (hummel) więc nie mam za dużo do powiedzenia.

Opublikowano

Znowu duble ale co myślicie o is4? Mam dylemat czy iść w t54 czy is4. Mam kw3 w garażu bo kiedyś nim grałem a jeśli chodzi o t54 to mam t34. Esencją mojego pytania jest czy is4daje radę na CW i jak radzi sobie na randomach.

Opublikowano

Na CW częściej brane są is 7 i T110, is4 trochę za wolny. A na randomach is 4 też daje rade bez problemu idzie kilka czołgów zniszczyć. dodatkowo jak trafisz na nieogarnięty team to robi pogrom

sig2@500147286-Masin@eu@4@0@11111111111111@1111111111111@01101@pl@0.png

Opublikowano

O ile t30 znałem dobrze to t110 jest dla mnie zagadką i nie mogę znaleźć na jego temat opinii. Jak sprawuję się na CW?

Opublikowano

A teraz jest czołgiem miesiąca:D Co do francuskiej arty (jeśli ktoś gra na tescie) to jak to jest wkoncu z tą bat artą opiszcie mi nią;D bo jestem jej ciekaw

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Topowa arta francuska robi pogrom moze ma stosunkowo maly dmg ale to ze ma magazynek i predkosc maksymalna chyba 62 to jest cos co daje jej przewage nad innymi artami.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wydaje mi sie ze tak. Duzo ludzi z mojego klanu mowilo ze bedzie sie dalo grac na cw sam gralem ta arta na sb i byla dobra wez 2 fragow nie dalo sie wyjsc z bitwy.

Ale boli ten mały dmg.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wiem co to mały DMG bo gram rosyjską artą. Na szczęście jest celna. Ciekawią mnie te nowe francuskie pojazdy. A grałeś TD-kami?

Opublikowano

Tak i ogladalem jak gra NewMultikaShow sa poprostu dupne zabawa jest dopiero od 8 tieru na ktorym da sie pograc ten "Foch" ma dobry pancerz ktory potrafi bardzo duzo odbic i dzialo z duzą szybkoszczelnoscia i penetracja a i jeszcze jedna nawet dobra mobilnosc. Jak cos spadam bede w niedziele.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

kurdę zdania są strasznie podzielone i w końcu nie wiem czy opłaca się we francuzy pchać. Chyba poczekam na brytyjskie czołgi.

Opublikowano

Tera byla mowa o td i spg francuskich i odnioslem sie do nich nie do tych co tera sa o nich nie mam zdania.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...