Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest według was najbardziej opłacalny zawód w polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie adwokat :).

Dobra kancelaria która jest na rynku ponad 5 lat napewno ma bardzo dużo spraw do rozwiązania.

Jedna rozprawa 3-5 zł tysięcy a takich rozpraw w miesiąc jest conajmniej 3 więc sobie policzcie ile miesięcznie zarabia taki adwokat a ile w rok?:X

Jaki jest według was najbardziej opłacalny zawód?

Daje like za każdą odpowiedź :D.

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak masz lep do interesów to na wszystkim zarobisz.

agent nieruchomosci pobierasz 2-4% od sprzedarzy domu cena domu okolo 200tys-1mln policz sobie:P

raczej wlasna firma u kogos wiadomo ze dostaniesz stala stawke i bedziesz tyrac na kogos zysk:) norma najgorsze to pomysl

a reszta to juz pikus same formalnosci

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Zdecydowanie Grafik komputerowy

ja idę dalej w tym kierunku

i mam nadzieję że nadal będzie potrzebnym

i dobrze opłacalnym zawodem

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Za 10 lat na pewno nie będzie tym zawodem informatyk. 80% osób idzie na w.w kierunek. Będzie ich od chuja.

@top

1. Polityk - opierdalasz 50 tysięcy za opierdalanie się na krześle.

2. Lekarz - zarabiasz 6 tysięcy i nadal ci mało

3. Super Programista - od 10 - 20 tysięcy + gratis wada kręgosłupa i google

4. Weterynarz - tylko i wyłącznie ze swoją kliniką - postarasz się, duża klienteria i masz 15 tys. w kieszeni

5. Prawnik - Za rozprawę, jeżeli będziesz wykruwisty i nawet uratujesz brejvika - udowodnisz sądowi, że to nie był on, tylko złudzenie optyczne i kosisz 20 tysięcy za rozprawę. 2 - 3 dziennie

6. Żołnierz - jak to mówią, chlanie, spanie, chlanie, sranie, spanie, chlanie. Obstawisz spiryt dla majora i masz podwyżkę. Do tego emerytura 4k przy 20-sto letnim melanżu.

7. Policjant - jeżeli dziecko jp nie wsadzi ci kosy w żebro będziesz zarabiał po 20 latach 4k i emetka 3k

Opublikowano

1. Inżynier elektryk - zarabia miesięcznie 10-30 tysięcy z dobrym wykształceniem

2. Nawigator morski - zarabia miesięcznie 30-50 tysięcy a w wieku 45 lat masz emeryturę i możesz dorabiać

Opublikowano

Najwięcej zarabiają ludzie z wykształceniem technicznym czyt. inżynierowie

jak dla mnie najbardziej opłacalnym zawodem jest (inż.) logistyk

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Teraz dużo potrzebnych jest informatyków.

No jak mówiłes adwokat i te sprawy.

1337113491-U379973.png

Opublikowano

Z prawnikami nie jest tak różowo. Niezły przesyt na rynku się już robi, a co będzie za kilka lat to wolę nawet nie myśleć, bo się boję o własny tyłek.. Owszem, kancelarie z dobrą renomą trzepią fajną forsę. Niestety jest też wiele takich, które ledwo zarabiają na utrzymanie działalności. (Pocieszenie w tym, że prawnik to nie tylko adwokat/radca : )

Imo dobre wykształcenie techniczne i medycyna są dziś najbardziej opłacalne. Choć tak na prawdę to w większości profesji zarobisz dużo i będziesz mieć ciekawą robotę, o ile będziesz niezłym specjalistą w tym co robisz.

#don't care

Opublikowano

Najwięcej zarabiają ci, którzy pracują z samolotami, tj. są pilotami albo siedzą w tych stacjach naziemnych i 'pomagają'. Im większa odpowiedzialność tym wiekszy hajs.

Opublikowano

Fizjoterapeuta. Wiem o tym z doświadczenia, jak miałem prywatnie rehabilitację. Koleś tak - ma kilka miejsc prac (w sumie to cały etat jakby to połączyć wszystko), codziennie chodzi do kilku pacjentów i np. za wizytę bierze 40 dychy. Sam chyba pójdę na ten zawód. Dużo nauki, ale praca o wiele mniej odpowiedzialna niż np. lekarz, a równie dużo możesz zarabiać. Plus do tego stare babcie często wciskają Ci na chama łapówki, chociaż to twoja praca i płaci Ci za to np. NFZ (jebać ich!). Polecam jak najbardziej ten zawód. Tylko nie idź na informatyka, bo dużo ludzi na to idzie i wkrótce będzie ich od chuja, co wiąże się z tym że nie będzie pracy dla tego zawodu.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...