Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest według was najbardziej opłacalny zawód w polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Inżynier to hobby :D

2073018596.png

NIE PISZE POPRAWNIE PO POLSKU

Opublikowano

Nie wiem jak z informatykami i innymi zawodami zwiazanymi z kompuerami jest ale pewnie za pare lat to sie zmieni, wiele osob teraz na to idzie, zmniejsza sie popyt na takich ludzi... i mysle ze teraz lepiej jest zamiast do liceum to do technikum pojsc, zamiast 3 lata sluchac pierdolenia to uczyc sie bedziesz tego co potrzebne do wykonywania zawodu ktory chcesz wykonywac ibardziej takie technikum do studii

Budowlaniec/Architekt - drog, blokow i innych barakow nigdy za wiele :)

Opublikowano

Powodzenia z informatyką i wszystkimi odłamami tego kierunku. Już teraz jest was kilkunastu na jedno stanowisko pracy, a będzie tylko więcej.

Najlepiej robić filmy na yt. Jak masz ok 15-20k wyświetleń na filmie, a wrzucasz jeden lub dwa dziennie to będziesz żyć w dostatku. A na dodatek się nie narobisz.

Brat po studiach chciał się dostać do firmy , miał praktyki , powiedzieli mu że jest około 60 osób na 2/3 stanowiska.

@Top. Robotyka. Ogólnie za parę lat to będzie trzeba mieć bardzo dobre znajomości żeby dostać się do dobrze płatnej pracy. Sam myślałem o informatyce , ale zrezygnowałem bo za dużo ich już jest. Na szczęście mam jeszcze ponad rok na zastanowienie się do jakiego technikum pójdę.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja jestem obecnie na technik procesów graficznych w technikum poligraficzno-administracyjnym w Poznaniu.

Szkoła jest bardzo biedna ale jest jedyna w Poznaniu a ludzie 16-17 lat raczej idą tam z polecenia, np. ja.

Mój ojciec zajmuje się poligrafia i idzie dość średnio ale nie miał żadnego doświadczenia wcześniej w tej branży.

Kto jest zainteresowany niech napisze do mnie na GG:234153 mogę opisać z grubsza na czym polega ten zawód.

Wpiszcie sobie w google: Paweł Wieland, gość który zaczynał w piwnicy a teraz ma maszyny warte kilka milinów złotych.

Pozdro ;)

DAJ MINUSA BO WP&@RDOL...

Opublikowano

Nie ma takiego.

Każdy na swój sposób w Polsce jest Chujowy

Podsumował xD

Jakbym miał wybierać, to informatyk. Komputerów jest coraz więcej, więc i potrzeba więcej ludzi do tego.

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

Najlepiej coś z językami obcymi. ;) Duże zapotrzebowanie teraz jest, większość pracodawców szuka pracowników chociaż z jednym językiem.

Opublikowano

Najlepiej coś z językami obcymi. ;) Duże zapotrzebowanie teraz jest, większość pracodawców szuka pracowników chociaż z jednym językiem.

Popieram:)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...