Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest według was najbardziej opłacalny zawód w polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawe gdzie inrzynier elektryk tyle zarobi hehe studiuje energetyke i jakos mi o tym nic nie wiadomo...

w polsce trzeba miec lep do przekretów a nie wykrztalcenie

idac na studia myslisz ze odrazu dostaniesz 15k na reke a tu taki CH... 2-3k to juz jest dobrze jesli skonczysz z wyroznieniem to sie zapapiesz na starz w jakiejs zagraniczniej firmie i mozesz rozmawiac o wiekszych pieniadzach lub wlasna firma

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powodzenia z informatyką i wszystkimi odłamami tego kierunku. Już teraz jest was kilkunastu na jedno stanowisko pracy, a będzie tylko więcej.

Najlepiej robić filmy na yt. Jak masz ok 15-20k wyświetleń na filmie, a wrzucasz jeden lub dwa dziennie to będziesz żyć w dostatku. A na dodatek się nie narobisz.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

mechanik? hah moze 5-6k z dobrym wyksztalceniem wyciagnie z srednim wyksztalceniem

Najbardziej oplacalna praca to polityk i to niestety sie nigdy nie zmieni 20k na lape za siedzenie na stolku i nic nie robieniu

Opublikowano

Być prezesem jakieś wielkiej korporacji, np Orlenu -40-50 tyś na łapę...

A dla zwykłych szaraków to idź sobie na informatyka i rób za 1200zł, mówię o tych co myślą że są informatykami po technikum xD Każdy zawód jest dobry zależy jak go wykonujesz i gdzie pracujesz.

Opublikowano

Tak jak Pisali up / Polityk.

Moim zdaniem, teraz sporo osob idzie w kierunku informatyka i bedzie ich za pare lat poprostu Za Duzo.

Ale jesli konczysz studia czy tam szkole w tym roku z tym wyksztalceniem to jak najbardziej informatyk

61093c6efb.png

Opublikowano

Najlepiej zająć się coś w stylu marketingu, pomocy przy komputerach, tworzeniem grafiki, stron www, programów na zamówienie, ogółem pomoc ze sprzętem.

Opublikowano

Moim zdaniem, teraz sporo osob idzie w kierunku informatyka i bedzie ich za pare lat poprostu Za Duzo.

Osób po informatyce będzie pewnie za dużo, ale popyt na specjalistów będzie zawsze :P Świetlanej kariery nie wróżę studenciakom, który studiują informatykę, bo "lubią grać" i nic nie robią by coś więcej osiągnąć, a jedynie skończyć studia. Trzeba być dobrym w tym co się robi to będzie i praca, i kasa, i sukces. Przy takiej konkurencji i internacjonalizacji rynków pracy to niestety trzeba zapierniczać.

#don't care

Opublikowano

Lekarz - dużo

Chirurg - w chuj dużo

Kardiochirurg - o ja jeeeebie

Wszędzie znajdziesz pracę

Informatyk nie, dużo ludzi na to idzie, prawnik nie to samo co informatyk.

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Być prezesem jakieś wielkiej korporacji, np Orlenu -40-50 tyś na łapę...

A dla zwykłych szaraków to idź sobie na informatyka i rób za 1200zł, mówię o tych co myślą że są informatykami po technikum xD Każdy zawód jest dobry zależy jak go wykonujesz i gdzie pracujesz.

Jak będę szukał porady dot. pracy to się do Ciebie zgłoszę. Chuja o robcie wiesz, naoglądałeś się filmów i nasłuchałeś bezrobotnych i teraz tak jest.

Obecnie jest duży popyt na zawody tokarza, programistę maszyn CNC i obrabiarek skrawających itd.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Ksiądz.

Kasa, samochody, władza, dziewczyny(chłopaki jak ktoś woli), wyjazdy "służbowe" do Włoch, emerytura zapewniona przez państwo.

Czego chcieć więcej?

Wystarczy pocierpieć pare lat, a potem boleć będzie tylko wczesne wstawanie.

Opublikowano

Osób po informatyce będzie pewnie za dużo, ale popyt na specjalistów będzie zawsze :P Świetlanej kariery nie wróżę studenciakom, który studiują informatykę, bo "lubią grać" i nic nie robią by coś więcej osiągnąć, a jedynie skończyć studia. Trzeba być dobrym w tym co się robi to będzie i praca, i kasa, i sukces. Przy takiej konkurencji i internacjonalizacji rynków pracy to niestety trzeba zapierniczać.

Zgadzam się. Co z tego, że będzie dużo informatyków jak 90% tzw. inforamtykow idzie na ten zawod bo mysli, ze bedzie sie opierdzielac i grac na kompie. A ten ktory bedzie to robil bo lubi i bedzie to robic bardzo dobrze zawsze bedzie mial dobrze platna prace.

Informatyk to dobry zawód ale z większymi ambicjami niż uczenie w podstawówce(nie obrażając nikogo).

...

Opublikowano

Osób po informatyce będzie pewnie za dużo,

mówcie sobie tak dalej to, informatyków prawie nie będzie xD

najlepiej zarabia operator maszyny do kładzenia asfalty, serio ;p

Opublikowano

Hej hej, przecież produkcja magistrów i innych takich jest wręcz taśmowa w naszym kraju, więc na pewno nie braknie nikogo :P Puenta mojej wypowiedzi jest zupełnie inna.

[Jak to wszystko czytam to mam ochotę rzucić studia i nic nie robic xD]

#don't care

Opublikowano

mieć magistra to jedno a robić w tym zawodzie to drugie

jak słyszę od ojca ile magistrów na zakładzie pracuje to mi szczena opada

ja właśnie myślę nad wyborem studiów: infa / automatyka i r.. / ang. w biznesie ale pewnie infa xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...