Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] KW-3

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ref :P

Wiem, że sporo czasu upłynęło i dużo się zmieniło w moim czołgu. Aktualnie mam działo 122mm, nowe gąski i tera zbieram expa na top silnik. Potem zacznę zbierać expa na top działo 122mm. Załogę mam na 86%, a jak wrzucało mnie wysoko, tak wrzuca. Teraz bardzo rzadko gram KW-3 (może z 5 razy na tydzień) więc już nie odczuwam tak tych -5k na bitwę. Czołgiem mi się tak jakoś dziwnie gra, a czasem nim zagram tylko po to, by usłyszeć ten pusty dźwięk rykoszetu xD. Ci co się zastanawiają, czemu nie sprzedałem kw-3, skoro nim rzadko gram, to powiem, że kolekcjonuję KW (mam kw-1, kw-2, kw-3, a tera zbieram na KW-1s i może, kiedyś kupię kw-4). Poza tym mojego KW-3 traktuję jak dziecko z zespołem downa. Mogę go oddać do adopcji, ale tego nie robię, bo czuję jakąś więź emocjonalną z tym czołgiem (może dlatego, że się namęczyłem żeby ten czołg zdobyć).

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

kv-3 az tak na minus nie ciagnie, bys musial chyba wszystkie pociski w kosmos wyjeb....wystrzelac aby byc porzadnie na minusie. Gralem i kv3, is, kv4 oraz is3. Zawsze tanki nie wmaxowane sa do bani (zdarzaja sie wyjatki). Jesli chodzi o t7 (kv3-is) wole ISa, dobrze ustawiony potrafi wkurzyc. Na solo ubilem 2x kv-3 i z 50-60% hp zabralem t29. Jesli chodzi o t8 to tutaj zalezy od stylu gry. Nie zgodze sie ze kv4 to tank 2giej linni, top dzialo, wierza i prze na hama do przodu, od frontu cholernie trudno go przebic (wekspoty-dosc male oprocz czapy na wiezy). IS3 to jest tank 2giej linni, szybki i zwrotny wspiera z boku inne ht.

Opublikowano

To co ja napisałem z bankiem to była forma żartu xD. Aktualnie robię drzewka: IS, T29, Tiger, amx 13 75. Także sporo tego mam do roboty xD

Opublikowano

Ja kv-3 jadę isy jak chce. Tzn jechałem bo już dawno go sprzedałem. A co do kv-4 to bardzo ładnie rykoszetuje działo ma nawet w miarę penetrację tylko dmg średni. A co do ST-1 grał ktoś może nim? Bo chciałbym wiedzieć jak nim się gra a brakuje jeszcze 80k expa :(

Opublikowano

Noo IS'y to ja też jadę... puki mnie nie widzą i celuję gąski/dupkę/boczek. W przód niema co, bo pancerz za bardzo pochyły :(

Opublikowano

Sciagnij sobie moda gdzie strzelac wtedy zawsze wlazi pocisk. W przod da sie pod tym takim wygietym lukiem jest taka blacha tam zawsze wlazi jezeli chodzi wam o IS-7.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Nam chodzi o normalnego IS'a (przynajmniej mi). Wiem o jakiego moda ci chodzi, mam go ściągniętego (tą wersje gdzie czołgi nie wyglądają jakby uciekły z cyrku) tylko coś weny nie, żeby to coś zainstalować (i zabardzo nie wiem jak :))

Opublikowano

Po aktualizacji jest zajebisty wszystko odbija jak sie dobrze ustawisz acha polecam pierw gaski wize i 122mm potem silniki i do KW4.

Mi z premka[darmowa;p] zrobienie kw4 zajelo okola 7-9godzin;p

SORA ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW ALE PISZE Z FONA

ade4410f7622f8ba6a405952010b4d7f.png
Opublikowano

Po aktualizacji jest zajebisty wszystko odbija jak sie dobrze ustawisz acha polecam pierw gaski wize i 122mm potem silniki i do KW4.

Mi z premka[darmowa;p] zrobienie kw4 zajelo okola 7-9godzin;p

SORA ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW ALE PISZE Z FONA

Same zrobienie kw-4 czy i moduly na kw-3?

636451494245979649038.gif

Opublikowano

przed chwilą odblokowałem top silnik :). Tera tylko zostało mi top działo 122mm. a resztę to sam pokombinuję ew. wy mi coś doradźcie xD

Opublikowano

To muszę trochę więcej kasy pozbierać :). a konkretnie jakie moduły polecanie? Dosyłacz, wentylator, system namierzania (czy jakoś tak)?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ktoś pamięta ten temat? :)

Sporo się zmieniło odkąd zakupiłem kw-3. Aktualnie, mam kw-3 na elicie, posiadam kw-4 prawie wymaksowany i gra nim się świetnie. Małymi krokami też zbliża się ST-1. Tak jak radziliście zrobiłem też drzewko na IS'a dla porównania i powiem, że oba czołgi są świetne, ale chyba dobrze zrobiłem, że poszedłem w IS'a-4 (odstrasza mnie skątowyny pancerz IS'a-3, no i to, że wszystko w niego wchodzi :P)

Co do kw-3, to szczerze, to tym czołgiem czasem gram jako Money Maker. Może nie zarabia tak dużo jak 5 tiery, ale czasem wychodzę 30k na czysto i z pewnością już skasowałem ten dług co narobiłem nim jako stokowym czołgiem :).

Ale dobra, żeby nie było, to kilka pytań, ale już odnośnie czołgów które są po kw-3.

Z racji tego, że pomału zbliża się ST-1, to teraz tym czołgiem się interesuję. Co o nim sądzicie? Jak KW-3 i KW-4 mają bardzo grube pancerze jak na swoje tiery, tak ST-1 ma papier, a nie pancerz, co mnie martwi.

Posiada on już skątowany pancerz od przodu, co jest kolejną rzeczą jaka mnie martwi, bo to bd mnie ograniczało. Kolejna rzecz to jest to, że bd trzeba zbadać nową armatę 122mm. To kosztuje 44k expa, a wbudowana armata nie da sb rady z 10 tierami. Niby KW-4 też wrzuca w 10T, ale dużo rzadziej, a na 9T 122mm jakoś dawała rade :).

Opublikowano

Szczerze mówiąc ST-1 najlepiej mi się grało z tej całej lini kw :) Bardzo miło wspominam ten czołg, ale rzecz jasna że dopiero po odblokowaniu jego wspaniałego działa. Nawet nawet rykoszetuje, jak wbije na 10 to zawsze jedź za plecami jakiegoś np. e100 i bd git

Opublikowano

A jak Ci się grało z tą stockową armatą? Ile czasu expiłeś, by zbadać tą drugą? No i jakie ma wady (żebym wiedział jak mam się do niego odnieść, kiedy bd w przeciwnej drużynie :D )

Opublikowano

Powiem ci tak jeśli nie masz odblokowanej bl-9 z isa3 będzie ci naprawdę ciężko. Hmm z tego co pamiętam to z bl9 do m62 zajęło mi jakieś 4dni. Wieża z początku jest na nim priorytetem zaraz po bl9 do odkrycia. Jeśli już ją masz i schowasz brzuszek to praktycznie nieprzebijalny :) a przeciwko niemu od frontu oczywiście tylko brzuch a i ew. wizjer kierowcy ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...