Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] KW-3

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja was nie rozumiem. Jak KW-3 mozna wyjść na - ? No poprostu nie pojmuje tego. Nawet gdy nic nie zrobię i zginę dosyć szybko wychodzę na około 7 k +

7yoDoas.png

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

są ludzie którzy umieją grać i ci co dopiero się uczą. Ja też nim na + zawsze wychodzę ale gram od bety więc doświadczenie mam xD

Opublikowano

Ja was nie rozumiem. Jak KW-3 mozna wyjść na - ? No poprostu nie pojmuje tego. Nawet gdy nic nie zrobię i zginę dosyć szybko wychodzę na około 7 k +

To ja Ciebie nie rozumiem. Za średni mecz w którym zadałem jakiś dmg i przegrałem dostaje 15k. Z tego odchodzi około 10k naprawa i wystrzeliłem 5 pocisków czyli następne 5k i wychodzę na zero. Ale często bywa tak że np za mecz dostaje 10k i jestem w plecy wtedy 5k.

A jak jestem na samym dole tabeli i gram z samymi X to prawie nic kasy nie dostaje.

Opublikowano

Mi jakos idzie dobrze :) 30 pocisków wystarcza mi na tam 5/6 bitew. Nieraz nawet więcej, no na naprawę to tam nie patrzę nawet wiem, że ciągle mi przybywa kaski, i się cieszę: D

7yoDoas.png

Opublikowano

No ja nie mówię że mi idzie źle ale kasa leci wolniej niż na 5 tierach. Najgorsze są te koszty pocisków, tak jak piszesz w ciągu 5/6 bitw wydajesz 30k na same pociski nie wspominając o kosztach naprawy. Ja żeby zarobić KV3 te 2,3mln na KV4 to trochę mi zajmuje

Opublikowano

mi jeszcze brakuje do lepszej armaty z pestkami za 1k. ja nie pojmuję, jak można nie pojąć, że można KW-3 wyjść na "-". naprawa do 8.5k, ammo z 3k, a za bitwę czasem dostaję 5k, czasem 10k, a jak mam jakieś święto to dostane te ponad 20k. tak w woli ścisłości, ja nie jadę na "pałę" tylko tak jak mi większość radziła, czyli siedzieć za kamienicą, wychylić, strzelić, cofka i przeładowanie, a potem powtórka z rozrywki. a jak mi gąskę rozjebią to się modlę by we mnie nie trafili (wiem że mogę wydać te 3k na mały zestaw naprawczy, ale jakoś ciągle o nim zapominam...)

Opublikowano

zestawy naprawcze są nie opłacalne na VI tier. Jeżeli bez nich na - wychodzisz to z nimi zostaniesz bankrutem bo średnio o3k więcej kasy stracisz.

Opublikowano

No ale i można KW-3 wyjść i na spory plus np. Zwycięstwo!

Bitwa: Prochorowka 31 maja 2012 16:41:19

Czołg: KW-3

Doświadczenia: 884

Kredytów: 28 663

tu jestem 23k do przodu

Opublikowano

nie wiem czemu, ale teraz coraz bardziej lubię ten czołg (wcześniej płakać mi się chciało na samą myśl o tym czołgu), a co za tym idzie? ano to że np. ani razu nie wyszedłem dziś na "-" co mnie bardzo zaskakuje. dziś kilka osób poległo z lufy mego czołgu, a raz byłem bardzo blisko 3 fragów w 1 bitwie, i co więcej, miałbym te 3 fragi gdyby nie to że ciągle przez przypadek klikałem PPM (auto celowanie), a jak wiadomo ten wymysł nigdy nie celuje w weakspoty, a bardzo ciężko mi było wyłączać auto celowanie, przez to miałem trochę straconego czasu. w tej bitwie zniszczyłem Tigera, KW-3, i prawie PZ III/IV (brakowało mi 32%). może nic szczególnego dla bardziej zaprawionych w boju os. z KW-3, ale przypominam że moja załoga ma doś. 66%-69% a ja sam tym czołgiem zagrałem około 40 bitew, a to z kolei tak dużo nie jest. do nowej lufy brakuje mi około 9.2k expa i myślę że powinienem wyrobić się do końca tego tygodnia.

Opublikowano

Mi się tym czołgiem nawet dobrze gra jak mnie nie wrzuci do teamu gdzie są czołgi 10 i 9. Jak mam team tier 8 i niżej i w miarę ogranięty to idzie tym czołgiem wiele zdziałać i wyjść dużo na +. Wczoraj miałem bitwę, w której miałem 3 fragi a zarobiłem podobnie do Sebastora. Na załogę nie narzekam bo mam ją już na 98% oraz topowy silnik i działo. Zostało mi tylko zdobyć 45k expa na KW-4 ;]

Sig.png

Opublikowano

@ 2 up

ciesze się że zaczynasz odnajdywać się za jego sterami. Teraz będzie już tylko lepiej ;) Niestety z każdym nowym czołgiem będziesz mieć mniejsze lub większe problemy. Przygotuj się na to że każdy czołg musisz najpierw ogarnąć i ulepszyć zanim zacznie dawać dużo funu :D.

Opublikowano

A teraz coś od strony wroga kw-3 (mam T29)

1. jak wam się gra tym czołgiem przed/po aktualizacji

przed - denerwujący (dobry pancerz i działo) po - rzuca go wyżej, ale tu się niczym nie wyróżnia

2. co sądzicie o tym czołgu

Dobry przedni/wieżyczki pancerz i działo ale słabe boki/tył celność

7. jaka taktyka do tego pojazdu polecacie i czy warto jak najszybciej zbadać KW-4 (podobno to główno)

Hmm KW-4 jest do niczego przez ogromny weakspot na wieży nawet niskie tiery przebiją

1213o.jpg

Opublikowano
A co do wyjścia z auto celowania wystarczy wcisnąć E

lol ja tysiące razy zaglądałem do sterowania,a ten klawisz mi się w oczy nie rzucił Oo ale thx za info.

jeszcze 7.8k expa i mam działo 122mm. potem badam dżdżownice bojowe :) a potem silnik. co o tym sądzicie (z moim planem badania)?

Opublikowano

niewiem czemu, ale jak zniszcze komuś gąsienice to czasem nie ma komunikatu "trafienie krytyczne" też tak czasem macie??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...