Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] KW-3

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam do was kilka pytań co do KW-3.

1. jak wam się gra tym czołgiem przed/po aktualizacji

2. co sądzicie o tym czołgu

3. jakie macie rady dla mnie

4. czy was też wrzucało do teamu gdzie są u przeciwnika i u nas tiery 9+

5. czy opłaca się nim grać i ile zarabiacie tym czołgiem na czysto

6. co kolejno badać (nic mi nie spominać nawet o armacie 107mm, bo go zbadam grając KW-2 )

7. jaka taktyka do tego pojazdu polecacie i czy warto jak najszybciej zbadać KW-4 (podobno to główno)

ogólnie, KW-3 zagrałem jakieś 5 bitew z czego 3 przegrane, ponieważ u przeciwnika są takie czołgi że szkoda mówić. na samą myśl że mam grać KW-3 płakać mi się chce... przeciętnie po bitwie na czysto dostaje około -3k. dzięki temu czołgu dowiedziałem się, że jest takie coś jak status "unicestwiony" w garażu :)

proszę odpowiadać w miarę waszego zdania i w miarę na wszystkie pytania, z góry THX

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

KW-4 to tak jak każdy stockowy czołg, gówno, tutaj sie zgodzę, ale zbadaj wierze i najlepsza 107-ke, i czołg do stania w drugiej linii, idealny :D

nikt nie będzie cie traktował jako najlepszego przez co mało pocisków będzie leciało w twoim kierunku, a jeśli już coś poleci jest duża szansa na rykoszet, tak wiec polecam ten czołg, i nie zniechęcaj się tak jak ja (przez tydzień nim nie jeździłem i żałuje) bo czołg jest godny polecenia, jednak pamiętaj ze nie gra się nim jak prawie każdym HT :D

Opublikowano

Ja tak robie, ale jesli bitwe przegrywasz i cie gonia, to bez premium nie masz szans wyjsc na plus... ale jestli bitwa wygrana to zawsze przezyjesz i jestes na plusie :D

Jednak musze ci powiedizec ze IS-3 jest ladniejszy, i podobno lepsze pierdolniecie ma, ale ja tam wole slabiej a czesciej :D

poczekaj niech wypowie ci sie ktos kto gral IS-3, moze lepiej odpuscic kw-4 i przejsc druga strona drzewka

Opublikowano

może to zabrzmi dziwnie, ale ja bd robił te dwa drzewka :D . oczywiście jak nie bd mi sie opłacało grać KW-3 to go niestety ale sprzedam na złom... tak samo skończył M7 priest, po dziś dzień słyszę głos Priesta jak do mnie mówi: "Kondzio27 prooooszę, odkup mnie z tego złoooomu, błaaaaagam" xD:D

Opublikowano

M7 priest jest najgorszą artą tieru 4, a grill najlepszy. zanim tego złomka odkupię to muszę jeszcze trochę potrenować inną artą. armata 107mm. w KW-3 to chyba największe główno. bardzo lubi rykoszetować. może i to normalne jak napierdalam w 8 tiery, bo niższych nie ma. ja wgl. nie rozumiem co ty takiego lubisz w KW-3. biorą to coś na 2-3 hity celując w przód czołgu. strzał z osławionej i wielkiej, spaniałej i prze świętej armaty 107mm. kończy się rykoszetem, nawet w bok. ammo jest tak zajebiście tanie że może sobie pozwolić na wyjebanie pierdylion rykoszetów, bo w końcu 1 pestka to 270 kredytów. bo bitwie z tym czołgiem przeważnie powiększam swój portfel o -3k, a ja widzę ten czołg w garażu w takim nie nagannym stanie, że cały czołg jest brudny, wszystkie włazy są otwarte (muszę uważać by złodziej nie podpierdolił mi radia od samochodu i pestek od dyni). gąski rozjebane, a w gratisie otrzymuję fajny, czerwony napis "unicestwiony". ma na prawdę same zalety

@Edit

armata 107mm to istna loteria, prędzej wygram w totka niż ze 1m trafię mausa. w ogóle silnik jest zrobiony z chuj wie czego. "prawdopodobieństwo powstania pożaru przy trafieniu: 15%"- główno prawda. powinno pisać "prawdopodobieństwo powstania pożaru przy trafieniu: 50%-99%" bo co drugi hit w silnik to pożar... w dwóch bitwach 8 razy dostałem w silnik z czego 5 razy się zapalił... w dodatku koleś wyjebał mi w gąsienice (od przodu) i wiecie co?... silnik się zapalił.... już się nie zastanawiam nad sprzedażą tego magicznego czołgu... tylko nad kasacją gry... jak dla mnie KW-3 to jest środek depresyjno - oduzależniający.

Opublikowano

KW-3 to najlepszy czolg 7 tieru, i tego jestem pewien, bo procz t29 gralem kazdym 7 tierem :PP

i jesli rykoszetujesz i zapala ci sie silnik tzn ze nie umiesz sie ustawiac i strzelac, proste i wszystko w temacie, nie ma o czym rozmawiac, jesli KW-3 ci nie odpowiada to o KW-4 nawet nie mysl. dziekuje dobranoc

Opublikowano

KW-3 to mój pierwszy czołg tieru 7 więc porównania nie mam. nie jestem pewny tego że nie umiem ustawiać i strzelać. W KW-1 tego problemu nie mam. silnik może z 2 razy ogólnie w nim się zapalił. KW-1 w zasadzie mi nie rykoszetuje. czasem się nawet śmieję jak się tłukę z innym KW-1. on strzela we mnie rykoszetem i ja w niego rykoszetem i tak przez pół bitwy, puki coś nam nie przeszkodzi xD .W KW-1 to spokojnie rozwalam KW-2 tak jak to robią w średnich czołgach, tzn. krążę w okół KW-2 i napierdalam od tyłu. wiem że to może nie poprawnie, ale z dwojga złego lepiej wykorzystać przerwy w przeładowaniu KW-2 lepiej niemożna. twierdzisz że KW-3 jest najlepszy w tierze 7 tak? a grałeś nim przed update czy po? słyszałem że przed update to był rzeczywiście top czołg. rykoszet to chyba bardziej wina balansu drużyn niż moja. ciągle zamykam listę, ale przyznam się że że 2 razy (dziś) otwierałem listę i tu właśnie spieprzyłem sprawę. w 1 bitwie przegrałem przez okupację bazy i nie zdążyłem, a w drugim za bardzo przeceniłem pancerz, ktoś u mnie potrzebował pomocy, a ja śpieszyłem się na ratunek.. i właśnie w tym momencie ktoś wyjebał w przód gąsienicy i... i ten pierdolony silnik podpalił.

Opublikowano

KW-3 to najlepszy czolg 7 tieru, i tego jestem pewien, bo procz t29 gralem kazdym 7 tierem :PP

i jesli rykoszetujesz i zapala ci sie silnik tzn ze nie umiesz sie ustawiac i strzelac, proste i wszystko w temacie, nie ma o czym rozmawiac, jesli KW-3 ci nie odpowiada to o KW-4 nawet nie mysl. dziekuje dobranoc

T29 mając hp wystarczające na przyjęcie jednego strzały od kw-3 [powiedzmy ok.500] zjada go bez problemu. Wczoraj upolowałem 2 KW-3 bez wyraźnej straty hp [z początkowych ok.700 zostało 550].

Opublikowano

1. Przed aktualizacją był nie do przebicia, zadawał duże obrażenia, duża penetracja a teraz ciężko nim grać.

2. Działo nie jest najlepsze ale każdego zawsze można uszkodzić żeby pomóc drużynie wygrać

3. Chowaj się za przeszkodami bo działo ma długi czas przeładowywania, nie jedź sam.

4. Tak, czasami jedyne co możesz zrobić to scoutować(trochę dziwne jak na HT ale tak naprawdę to nikogo nie dasz rade przebić więc to jedyna rzecz jaka została)

5. Jeśli chcesz nim zarabiać to nie bo zarabiasz na nim średnio 20-30 tyś jak wygrasz, 10-20 tyś jak przegrasz ale naprawa to około 10 tyś i pociski 5-10 tyś

6.Zależy jak grasz, jeśli szarżujesz to gąski>silnik>wieża>działo, jeśli wolisz wolniej ginąć to gąski>wieża>działo>silnik

7. Taktyka w 3 i zbadać wszystkie moduły i przerzucić się na kw-4

sig2@502626738-MichciuGT@eu@24@1@11111111111111@1111111111111@01101@pl@0.png
Opublikowano
5. Jeśli chcesz nim zarabiać to nie bo zarabiasz na nim średnio 20-30 tyś jak wygrasz, 10-20 tyś jak przegrasz ale naprawa to około 10 tyś i pociski 5-10 tyś

to jak ty grasz? ja max za bitwę otrzymałem 10k, naprawa kosztuje mnie w granicach 7500-8000, a za ammo najwięcej wywaliłem 1,5k (staram się maxymalnie oszczędzać na ammo)

4. Tak, czasami jedyne co możesz zrobić to scoutować(trochę dziwne jak na HT ale tak naprawdę to nikogo nie dasz rade przebić więc to jedyna rzecz jaka została)

twierdząc że powinienem scoutować, masz namyśli to żebym jechał za mięso armatnie :) ? po prostu jechać przed siebie, zatrzymać się na środku frontu i merdać wieżą (żeby nie było że jestem przyjebany :) ) ?

Taktyka w 3 i zbadać wszystkie moduły i przerzucić się na kw-4

pytając się o taktykę, miałem na myśli taktykę bojową xD

p.s

proszę o odpowiadać tak jak UltraMegaOrzel, a jak chcecie coś więcej powiedzieć to można się rozpisać pod odpowiedziami na moje pytania xD

Opublikowano

to jak ty grasz? ja max za bitwę otrzymałem 10k, naprawa kosztuje mnie w granicach 7500-8000, a za ammo najwięcej wywaliłem 1,5k (staram się maxymalnie oszczędzać na ammo)

Chodziło mi o czołg ulepszony na maxa

twierdząc że powinienem scoutować, masz namyśli to żebym jechał za mięso armatnie :) ? po prostu jechać przed siebie, zatrzymać się na środku frontu i merdać wieżą (żeby nie było że jestem przyjebany :) ) ?

Nie jechał jak mięso armatnie tylko podjechał trochę bliżej niż inni i wyjeżdżał co jakiś czas za zasłony

pytając się o taktykę, miałem na myśli taktykę bojową xD

Jeśli to co napisałem w pkt.3 to nie jest taktyka bojowa to co? Przepis na ciastka?

Pozdrawiam

UltraMegaOrzel

sig2@502626738-MichciuGT@eu@24@1@11111111111111@1111111111111@01101@pl@0.png
Opublikowano
Nie jechał jak mięso armatnie tylko podjechał trochę bliżej niż inni i wyjeżdżał co jakiś czas za zasłony

i co mi to da, jak pancerza nie mogę spenetrować?

a tera kilka przykładów jakie miałem:

sytuacja 1. jedzie do mnie kilka scoutow, dupią mi gąske, a tu mi wjeżdża Lowe. gąske mu ujebałem, a potem była impreza, wszyscy się dobrze bawili był tort i wgl. bo odebrałem Lowe AŻ 0% hp.

sytuacja 2. jedzie do mnie IS-3, i E-75. wroga arta na mnie poluje. i co?. bym został to by mnie IS-3 i E-75 zniszczyły, więc odjechałem od osłony (jakaś kamienica), a tu nagle wyjebał mi GW tiger. a na dodatek okazało się że bitwe wcześniej straciłem OC i AC na czołg

Jeśli to co napisałem w pkt.3 to nie jest taktyka bojowa to co? Przepis na ciastka?

niech nawet bd ten przepis na ciastka, ale taktyka bojowa to nie jest. to tak samo jak bym chciał od ciebie, no dobra dajmy na to te, ciastka a ty mi dajesz przepis na tort z kremem. mówiąc "taktyka bojowa" miałem na myśli kilka taktyk bojowych, w zależności od terenu. np. na mapie typu prochorowka (narkomany z WG :) ) lub innej mapie z typową płaską nawierzchnią stoisz gdzieś w krzaku na końcu mapy i czekasz aż wróg się pokaże. a na mapie typowo miastowych to zbierasz się w kupkę z innymi czołgami i na zmiane napierdalasz zza budynku. np. raz strzela IS-2 (cofa się) ty wyjeżdżasz swoim KW-2, strzelasz (cofasz się) wyjeżdża T29 strzela i się cofa i znowu wyjeżdża IS-2. to jest (moim zdaniem) skrócony przykład taktyk bojowych do czołgu KW-2. więc nie pisz mi tu o tych ciastkach :D .

i mam jeszcze 1 pytanie, jakiego AMMO używać, PP czy OB? zadaję takie pytanie gdyż jak 1 raz grałem KW z troll gunem (przed update) to naładowałem czołg pociskami PP, a potem się okazało że mam używać OB

Opublikowano

1. Przed aktualizacją przekoks czołg, po aktualizacji hmm opiszę to pewną sytuacją

Wyjeżdżam sobie KW-3 i spotykam chyba tygrysa P, myślę sobie że nie mam szans, bo przecież wyższy tier. Oczywiście szans nie miałem, później mi się przypomniało że to jest jednak ten sam tier. Na niższe tiery KW-3 jest idealny, ale jak trafi się na wyższe to jest totalnie przesrane.

2. Mi tam się nawet fajnie nim gra, pancerz ujdzie, działo ujdzie. Problem w prędkości i utrzymaniu, które ze 107 mm jeszcze było w miarę, ale jak założyłem 122 mm to tragedia.

3. Uważaj żeby nie skończyć z KW-3 w garażu i bez kredytów, mam nadzieję że masz jakieś inne czołgi do zarabiania.

4. Może cię wrzucać od bitew gdzie jesteś najlepszy, do bitew gdzie walczysz z X tierami i jesteś na samym dole.

5. Zerowa opłacalność, jeżeli naprawdę cienko ci idzie z kredytami weź pod uwagę założenie działa 100 mm zamiast 122 mm.

6. Ten czołg i tak jest wolny, więc radzę pierw działo.

7. Taktyka? Nie mam czasu za bardzo. Pamiętaj że pancerz jest twoją chyba największą zaletą. Staraj się ustawiać tak, aby nie stać dokładnie na wprost do wroga, tylko lekko pod kątem, wtedy ciężej przebić pancerz. Uważaj na szybkie gówna, jeżeli coś do ciebie pędzi to pełna wstecz i postaraj się to unicestwić zanim do ciebie dotrze, bo wtedy małe masz szanse. Jeżeli trafisz na coś o wiele cięższego to albo HE, albo weakspoty, co do wspomnianego Lowe to wystarczy strzelać pomiędzy dolną a górną płytą przedniego pancerza i wejdziesz bezproblemowo, albo we właz dowódcy. No nie wiem co tu jeszcze pisać, więc idę spać, dobranoc. :)

Opublikowano

KV3 przed paczem {O_O} był zdecydowanie za mocny ale po paczu {O_O} jest za słaby. To jest idealnie taka sama sytuacja jak z IS4. Ale dam ci taką radę. Jako KV3 (przynajmniej kiedyś) pod kątem pancerz i sru w pierwszej linii ataku. Niestety nie wyobrażam sobie go z tierami VI-IX. Po KV3 jest KV 4 o którym też słyszałem sporo złego.

Opublikowano
3. Uważaj żeby nie skończyć z KW-3 w garażu i bez kredytów, mam nadzieję że masz jakieś inne czołgi do zarabiania.

spoko mam jeszcze KW-1 i KW-2. a lucha trzymam dla zabawy bo to czysta zabawa :P

7. Taktyka? Nie mam czasu za bardzo. Pamiętaj że pancerz jest twoją chyba największą zaletą. Staraj się ustawiać tak, aby nie stać dokładnie na wprost do wroga, tylko lekko pod kątem, wtedy ciężej przebić pancerz. Uważaj na szybkie gówna, jeżeli coś do ciebie pędzi to pełna wstecz i postaraj się to unicestwić zanim do ciebie dotrze, bo wtedy małe masz szanse. Jeżeli trafisz na coś o wiele cięższego to albo HE, albo weakspoty, co do wspomnianego Lowe to wystarczy strzelać pomiędzy dolną a górną płytą przedniego pancerza i wejdziesz bezproblemowo, albo we właz dowódcy. No nie wiem co tu jeszcze pisać, więc idę spać, dobranoc

hmmm... właz dowódcy powiadasz? żeby trafić ze 100m w taki właz to trzeba do tego 3 litry adrenaliny i pół kilo amfy, ale da się zrobić ;P ciekawe czy bd miał czas na wypatrywanie tego włazu :D a tak swoją drogą to jak mam celować by rozjebać działo (nie swoje, bo to wiem, tylko przeciwnika)? bo chyba lepiej celować tak: Działo - silnik/magazyn ammo - załoga (jak jest sie samemu) i Działo - gąski + ucieczka(jak jestem sam VS kilku przeciwników) ?

KV3 przed paczem {O_O} był zdecydowanie za mocny ale po paczu {O_O} jest za słaby. To jest idealnie taka sama sytuacja jak z IS4. Ale dam ci taką radę. Jako KV3 (przynajmniej kiedyś) pod kątem pancerz i sru w pierwszej linii ataku. Niestety nie wyobrażam sobie go z tierami VI-IX. Po KV3 jest KV 4 o którym też słyszałem sporo złego.

to raczej zła taktyka bo nie mam szans z większymi tierami.

podsumowując. mam używać ammo PP chyba że są ciężkie czołgi to mam używać OB. mam badać kolejno: Wieża- Działo - silnik - gąski - KW-4 . ustwiać czołg nie na wprost tylko delikatnie na ukos nastawiając jednocześnie mój pro magiczny silnik na trafienie z bonusowym podpaleniem :P. przed bitwą wstrzyknąć sb adrenaline (dla szybszej reakcji) oraz jakieś zioło na uspokojenie z dodatkniem marychy żeby się śmiać jak pojebany kiedy mój silnik podpali się od samego wiatru, którego zresztą nie ma w tej grze. mam celować tam gdzie mój wskaźnik penetracji jest zielony, ale najlepiej wycelować samego siebie. kiedy banda scoutów bd na mnie jechała to mam strzelać w nich, oczywyście nie dziwiąc się kiedy nie trafię + cofać się i jednocześnie mając nadzieje że mnie nie dogonią bo w końcu te twarde -10km/h to dużo więcej niż te kurewsko wolne 68km/h. oczywiście w razie czego nawet nie myśleć o kliknięciu F7 ("pomocy!") bo w końcu i tak nikt nie zwróci na to uwagi, ewentualnie zaczną spamować "N0000B TEAM!". jeśli w moim "podsumowując" jest błąd to proszę go poprawić choć wiem że takowego błędu nie ma + proszę o dalsze porady :) thx z góry

Opublikowano

Tak w ogóle to masz chociaż załogę na 100%?

Pierw wbij 122mm. To chyba oczywiste, że czołg bez topowego działa nie pokaże w pełni swoich możliwości bojowych, dlatego nie ma co lamentować. Jednak 107 też da się coś zdziałać. KW-5 ma ją na 8 tierze a potrafi conieco skubnąć. Po prostu zaciśnij zęby i wytrzymaj do 122mm.

KW-3 po ostatnim patchu nie jest z pewnością w czołówce 7 tierowych czołgów ale nie przesadzajmy, w sprawnych rękach da się nim coś ugrać. Działo takie samo jak IS. Sam czołg tyle że trochę mniej zwrotny, ale lepiej opancerzony.

Nikt Ci również nie każe celować w właz dowódcy ze 100m, bo to mija się z celem. Dla mnie ruskie nigdy nie były snajperami. Wg mnie lepiej się sprawdzają w bliskim starciu dlatego staraj się szukać takich miejsc na mapie w których możesz się dostatecznie zbliżyć do wroga i przycelować chociażby w "brzuszek" jeśli w weakspota jest mała szansa.

KV-4 również nie jest zły, działo daje radę, a sam KV potrafi wiele zrykoszetować przy odpowiednim kącie.

A i jeszcze jedno. Nie licz na super zyski grając 7tierem +.

Opublikowano

załogi nie mam na 100% tylko 65%. wiem że to mało ale cóż... przed patchem KW z troll gunem było zajebiście celne , nie to co tera. co do zbliżenia... ten czołg jest za wielki by campić w krzakach bo byle scout mnie zauważy, a one z kolei są za szybkie by w ogóle do nich strzelać. a teraz proszę mi wytłumaczyć jak mam się podkraść tym monstrum do przeciwnika? 20km/h przy doskonałych warunkach, to zanim się wychyle zza rogu to już 2 hity dostaję, przeważnie w gąski co kończy się... tym hardcorowym czerwonym napisem "unicestwiony" w moim garażu i na nowo muszę pilnować by złodzieje nie zajebali mi radia samochodowego bo w końcu jak bd słuchał "niekryty krytyk" o 7:40? :P nie wiedząc czemu ale nawet jak jestem w towarzystwie lepszych czołgów niż ja to taki Lowe i tak woli mi przypierdolić, nawet jak jestem na tyłach... i dlatego tego czołgu nienawidzę. najpierw mnie dupią przez co mam te -3k po bitwie, czołg jest Kurewsko Wolny (stąd wziął się skrót KW). głoszą plotki że pancerz jest dobry, a tak naprawdę to byle pistolet na kulki by to spenetrował. nie wiedząc czemu, ale pociski moje lubią wylatywać po za celownik... a czasem wracają do mnie w postaci pocisku mous'a lub innego kurewskiego czołgu / haubicy. jak powiedział elmiarth działem 107 da się coś zrobić pod warunki że się celuje do polskich tankietek, MS-1 i Ltraktora (z akcentem brzmi to [La traktorr] ), i to nie zawsze dochodzi do penetracji (to był sarkazm jak by ktoś nie wiedział). co do 107mm w KW-5 . jesteś pewien że to ta sama wersja działa co posiada KW-3? bo wersji armat o tym samym kalibrze jest więcej niż atomów na słońcu...

Opublikowano

KW-2 z trollem w moim odczuciu jest tak samo celne jak przed patchem. Żadnej różnicy.

Przy takiej załodze zrozumiałe są Twoje płacze. Ja ruskimi nie kampie, ja się nimi ruszam. Nie mają zbyt celnych dział, przez co na snajpera w krzakach raczej się nie nadają. TO tylko moje własne odczucie. Tak samo jak nie jesteś na górze stawki nie pchaj się jako pierwszy do przodu. Graj jako wsparcie. Wychylaj się dopiero gdy przeciwnik odda strzał - proste. Unikaj otwartych przestrzeni i dużych odległości, szczególnie przy załodze na 65% xD Czołg może nie jest najszybszy, ale z ostatnim silnikiem jest wystarczająco zrywny. Prawie 300km więcej niż na stockowym silinku robi różnicę. Zresztą czego Ty oczekujesz od stockowego czołgu?

Co do 107mm. Działa w walce ze swoimi tierami nie jest najgorsze, z wyższymi wypada średnio, ale to tylko okres przejściowy na KW-3 także nie ma co się spuszczać na jego temat. Zacisnąć zęby i wbić 122mm. Koniec kropka.

I jeszcze jedno co do 107mm:

http://worldoftanks.eu/encyclopedia/tanks/ussr/kv-3/

http://worldoftanks.eu/encyclopedia/tanks/ussr/kv-5/

Różnią się tylko literką "M" która daje KW-5 trochę większą szybkostrzelność.

Pozostaje mi tylko życzyć wytrwałości.

Opublikowano

po pierwsze -żadnym stockiem nie będziesz koksił

po2 O ile nie celujesz w weak spoty to nie marudź że brak penetracji

po3 Szybkość jest w pełni rekompensowana pancerzem który po skątowaniu jest naprawdę mocny

po4 To jest raczej czołg I linii a działo o ile przebije to potrafi zrobić duże kuku

po5 Nie narzekaj na celność bez min. 80% załogi, a z resztą ruskie HT to czołgi z jajami które walczą w pierwszej linii, na krótki dystans i snajperska celność jest im nie potrzebna.

po6 O ile KV3 tyle ci krwi napsuł to lepiej idź w inne drzewko. Każdy następny czołg jest podobny.

Oto takie moje podsumowanie.

Opublikowano

mam już nową wieżę, oczywiście różnicy nie widzę z tym faktem że mam dodatkowe 100 hp. jeszcze 16,1k expa i mam armate 122mm.

KW-2 z trollem w moim odczuciu jest tak samo celne jak przed patchem. Żadnej różnicy.

może tylko ja mam takie odczucie, ale teraz pociski bardziej zbaczają z kursu. wcześniej leciały prawie że po środku, a teraz tak bardziej przy obrzeżach celownika.

co do tych armat to faktycznie są takie same, z drobną różnicą. może to po prostu ulepszona wersja, żeby gracz, z czołgiem premium czuł się pro :P

po3 Szybkość jest w pełni rekompensowana pancerzem który po skątowaniu jest naprawdę mocny

co do tego to mam podzielone zdanie. przez prędkość nie mogę się zbliżyć bo po chwili robię za pochodnię z iskrami, ale z drugiej strony przez niecałą minutę tłukłem się z T110E5 w starciu bezpośrednim, oczywiście i tak zamieniłem się w tą pochodnie.

po4 To jest raczej czołg I linii a działo o ile przebije to potrafi zrobić duże kuku

i tu zostaje kwestia "o ile przebije". na 30 bitew zadałem 5 233 dmg. z czego 4 czołgi poszły w piach, a najwięcej ciągu 1 bitwy zakopałem 2 czołgi (tiery były podajże niższe od mojego).

co do "kuku". jak strzeliłem w gąsienice IS-4 to mu zabrałem 4%. to wychodzi jakieś ... 25hp. oczywiście gąski od boku trafiłem, w okolicach silnika.

po5 Nie narzekaj na celność bez min. 80% załogi, a z resztą ruskie HT to czołgi z jajami które walczą w pierwszej linii, na krótki dystans i snajperska celność jest im nie potrzebna.

taaaaak... ten czołg m takie jaja, że nawet nie zbliżę się na tyle by cokolwiek spenetrować, a już mi zostaje 70% hp.

po6 O ile KV3 tyle ci krwi napsuł to lepiej idź w inne drzewko. Każdy następny czołg jest podobny.

prędzej usunę konto niż kupię KW-4... tyle wrażeń ile dostarcza mi KW-3 to już po nad miarę.

Opublikowano

To wy chyba grać nie umiecie : )) Ja mam KW-3 i jeśli KW-4 dostarczy mi tyle wrażeń co on, odrazu kupuję. Ja KW-3 w każdej bitwie minimum 1/2 fragi. Max to mam 7 fragów : )) Ma bardzo dobry pancerz, jeśli jest na maxa ulepszony, dosyć szybki, zwrotny. Mi wystarcza : ) Jak pindolnie to też nie jest źle, a raczej wspaniale. Już nie raz udało mi się upolować takie czołgi jak tiger II, Pershing, T110E5, Is-8 i wiele wiele innych. Czołg godny polecenia, : )

7yoDoas.png

Opublikowano

@dawits100

tigera II to mi też się udało upolować, nic nadzwyczajnego, nawet dla mnie... zagraj sobie na najgorszych ustawieniach to sb pogadamy, bo coś czuję że miałeś czołg przed update....

jak mnie wrzuca do takiego teamu gdzie jestem w środku to też miałbym min.1 fraga gdybym miał lepsze gąski i silnik, bo przeważnie zanim dojadę na front to już przeważnie zostają te lepsze czołgi, z którymi aktualnie nie mam szans

@edit

wow, szaleństwo wyszedłem na "+" o 9k i to przy "porażce". chyba się rozpłacze ze szczęścia :)

post-316235-0-02083500-1338370215.png

Opublikowano

Jeżeli jedziesz na pałę to się nie dziw. Radzę ci na początku czekać za budynkami, popatrzeć na rozwój sytuacji o dopiero potem interweniować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...