Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o moim pomyśle na serwer ?

Divex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do przedstawienia mój pomysł na serwer mc, proszę was o szczerą ocene. A więc:

-głównym celem gracza będzie zabijanie innych graczy w różne sposoby:

DOZWOLONE:

-mieczem

-łukiem

-pułapką, np. układ dispenserów

ZABRONIONE

-lawą

-mapa jest zrobiona własnoręcznie z wieloma,wieloma i jeszcze raz wieloma sekretami, ukryte skrzynki z kawałkami eq, elementami pułapek, jedzeniem oraz miksturami, tajemne przejścia, które zostaną otworzone przez naciśnięcie ukrytego przycisku, itp

-jak wcześniej wspomniałem na mapie są skrzynki w których znajdą się części pułapek, gracz będzie mogł samodzielnie ją stworzyć i zapolować na innych graczy.

-do większości skrzynek będzie utrudniony dostęp przez:

*elementy parkuru

*zagadki logiczne

*ukryte przejście

-bedzie to serwer pvp na którym graczowi nie będzie można;

*kopać klocków

*stawiac klocków (oprócz tych znalezionych w skrzynkach, jw. ,,części pułapek"

-Na mapie będzie wiele najróżniejszych lokacji wykonanych w epicki sposób, (mapa nie jest skończona w 100%, ciągle nad nią pracuje)

-Dominację nad innymi zdąbędzie ten który wykarze się umiejętnościami w różnych dziedzinach.

-Myślę jeszcze nad systemem zgonów(hardcore mode) jeszcze się nad tym zastanawiam więc w tej sprawie wszytsko się może zmienić...

-Skrzynki będą systematycznie uzupełniane

-Im trudniej będzie dotrzeć do skrzynki, tym lepsza będzie nagroda

-Zapewne będe musiał zbudować arene

W wielu sprawach jeszcze się zastanawiam i nie jestem pewny, Serwer będzie na dobrym dedyku to na 100%

Napiszcie mi co o tym sądzicie i co można poprawić, z góry dzięki

Divex

@edit:

-dodane zostanie crafting table po 1 sztuce w lokacji

-Miejsce handlowe

-enchating table w 3 ostatnich lokacjach

Opublikowano

Myślę, że coś takiego się ludziom spodoba. Bynajmniej mi już się podoba. Zagram z chęcią. :)

Opublikowano

@edit: prosze śledzić temat ponieważ będą się w nim znajdowały naświerzsze wiadomości

@edit: załączam screenshoota respawnu (na starcie w klatach będą się znajdowali gracze)

xddddtbi.png

Opublikowano

zdaje sobie z tego sprawę, nie dokońca wiem jak to rozwiązać w najlepszy sposób, ale w ostatecznosci pozostanie mi uzupełnianie samodzielnie...

Opublikowano

@edit:

Wkońcu się udało , opracowałem mechanizm który po uruchomieniu wyrzuci z dispensera 1 nagrode i zepchnie gracza na dół...

Opublikowano

@edit: załączam wam link do filmu ukazującego mój mechanizm. Jeśli ktoś będzie chciał dostać nagrode jeszcze 1 raz, musi przejść wybrany etap ponownie.

TUTAJ

Opublikowano

@up

Myślę że serwer się tak szybko nie znudzi ponieważ, mapa będzie mega rozbudowana i będzie dziesiątki zróżnicowanych lokacji i wiele więcej...

Opublikowano

Witam, napotkałem problem przy budowie areny 1vs1, a dokładniej mechanizmu potrzebnego mi do skonczenia jej. O co dokładnie mi chodzi? Potrzebuje mechanizmu który zadziała tylko wtedy gdy 2 graczy naciśnie np przycisk lub stanie na płytce... Prosze o szybką odpowiedz i z góry dzięki :]

@edit:

Mechanizm opracowałem arena pvp skonczona

Opublikowano

Kilka nowości:

-arena pvp skończona z gotowym mechanizmem

-wkrótce będzie serwer 5 slotow do testowania

-oto screenshoot z areny pvp

asdasdasdxh.png

Opublikowano

Musisz tylko trochę bardziej ogarnąć ten mechanizm z nagrodą bo to nie problem raczej skoczyć gdy wysuwa się piston.

GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X CPU: Intel Core i5-6600K Mobo: Asus Z170 PRO GAMING RAM: Corsair Vengeance LED, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 PSU: Corsair RM550X Cooler: be quiet! Dark Rock 3 Case: PHANTEKS Eclipse P400S SSD: Samsung 840 EVO 250GB HDD: Western Digital Red 3TB Audio card: Creative Sound Blaster ZxR 

Monitor: Benq Zowie XL2411 144Hz Keyboard: Razer BlackWidow Chroma Mouse: SteelSeries Rival 300 Mousepad: SteelSeries QcK+ Headset: HyperX Cloud Black 

Opublikowano

Widziałem takie coś, ale angielskie :D Są 2 drużyny i biegają się zabijają, ale oni Capture the flag chyba. Bo zabijali się ale i flagę "przenosili". Zagrał bym chyba :D Podoba mi się

3t6EGVz.png

Opublikowano

W końcu coś oryginalnego i dopracowanego. Mi się strasznie podoba, na pewno zagram.

Mały pomysł ode mnie: Dodaj tak jakby gildie. Coś jak jest w metinie, że do gildii dołączaliby ludzie i toczyli ze sobą wojny.

Opublikowano

Co do pomyslu to bardzo fajny , napewno zagram jak dasz tylko ip , hmm a jak chcesz zrobic arene to popatrz na yt mechanizmy np haslo na drzwi , musza byc 2 dzwignie wylaczane zeby pochodnia zgadla , pochodnia gasnie =wysuwa sie tlok ale musisz zrobic negacje . Licze na like

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Bywalec
Opublikowano

Pomysł bardzo fajny. Tylko nie dodawaj VIP'om dużej ilości ułatwień, bo gra dla graczy straci sens.

Jeszcze jedna rada, serwer otwierajcie i reklamujcie dopiero wtedy, gdy go w 100% ukończycie.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Co do pomyslu to bardzo fajny , napewno zagram jak dasz tylko ip , hmm a jak chcesz zrobic arene to popatrz na yt mechanizmy np haslo na drzwi , musza byc 2 dzwignie wylaczane zeby pochodnia zgadla , pochodnia gasnie =wysuwa sie tlok ale musisz zrobic negacje . Licze na like

@decek: Mechanizm areny 1vs1 juz dawno opracowałem :]

Pomysł bardzo fajny. Tylko nie dodawaj VIP'om dużej ilości ułatwień, bo gra dla graczy straci sens.

Jeszcze jedna rada, serwer otwierajcie i reklamujcie dopiero wtedy, gdy go w 100% ukończycie.

@Cay: Apropo vipów, bede się starał aby gra była fair dla tych bez vipków, serwer jest podczas budowyi nie mam zamiaru tutaj go reklamować, tylko pytać się co ludzie sądzą i co chcieliby widzieć na takim serwerze, wszytskie pomysły postaram się zrealizować w mniejszym lub większym stopniu...

Za niedługo postawie dedyka 5 slotów do testow... I wogole ciesze się że podoba się wam mój pomysł, motywuje mnie to do dalszej pracy :)

Opublikowano

To jest taki trochę rozbudowany parkour. Bez sensu. Możesz pożegnać się ze stałymi graczami, bo serwer za 5-6 dni im się znudzi.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...