Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowa z bogiem - Co o tym myslicie?

Rozmowa z Bogiem  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jest to Mozliwe?

• Tak
      13
    • Nie
      22
    • Politechnika
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tą wypowiedź kieruję do tych co tylko myślą że nie wierzą w Boga,

ale w głębi serca go napewno czują.

Bóg istnieje, ale trzeba w niego uwierzyć i pójść do kościoła.

Boga trzeba odnaleźć w swoim sercu, trzeba poświęcić mu całe swoje życie.

Wtedy i on poświęci pewne rzeczy dla nas, po naszej śmierci, a także za naszego życia.

Modlitwa do Boga jest rozmową z nim, i nie trzeba mieć odciętych zmysłów żeby to poczuć.

Trzeba zwyczajnie wierzyć, mocno wierzyć że każdą modlitwę którą wymawiamy, Bóg wysłuchuje i spełnia,

może nie od razu ale w odstępach czasowych, albo w późniejszych etapach życia.

Mi się Pan Bóg w pewien sposób objawił, był to czas kiedy zwątpiłem.

Tak się złożyło że robiłem prasówkę, i on sam chciał żebym zobaczył pewien artykuł,

mówiący o tym jak cudownie ozdrowiał pewien człowiek chorujący od lat,

który powiedział "Jezus, mnie dotknął i ozdrowiałem".

Po tym artykule moje życie się zmieniło, moja wiara się umocniła.

Postanowiłem zostać ministrantem w parafii, w miarę zadośćuczynienia Bogu.

Czy to naprawdę musi się coś stać, żeby Człowiek wziął różaniec i rozważył, którąś z tajemnic?

Większość z was pisze że Boga nie ma, otóż człowiek na co dzień spotyka Boga w różnych postaciach,

może to być mucha, którą zaraz zgnieciesz, może to być kolega którego poniżasz, albo nauczycielka której dajesz w kość.

Raniąc inne osoby pomyśl o tym że ranisz też Boga.

Pomyśl o tym że Bóg cię kocha i widzi wszystko, ale jest strasznie miłosierny i chce ci wszystko wybaczyć.

Pod warunkiem że pójdziesz do kościoła, wyspowiadasz się i przyjmiesz komunię świętą.

Pan Bóg chce spotkania z Tobą w najświętszej eucharystii.

Jesteś zbłąkaną owcą, nie daj się więcej swemu pasterzowi szukać.

Uwierz w Boga, a Bóg w ciebie tez uwierzy.

1310480585093.jpg

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

prosilbym o streszczenie tego co napisal kejsi bo nie chce mi sie tego czytac

dzieki

@top

jezeli 2000 lat temu waz powiedzial kobiecie by zjadla jablko to dlaczego teraz zwierzeta nie mowia ?

Opublikowano

Jan Paweł II organizował światowe dni młodzieży, a teraz robi to Benedykt XVI.

Powodem i celem jest nawrócenie młodzieży, oraz spotkania z nimi.

Chcą w ten sposób wam pokazać że każdą minutę swojego życia zawdzięczacie Bogu i jemu powinniście poświęcić swoje życie.

Opublikowano

daj jeden argument , jedno słowo którym udowodnisz że on istnieje pozdr.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano
Jan Paweł II organizował światowe dni młodzieży, a teraz robi to Benedykt XVI.

Powodem i celem jest nawrócenie młodzieży, oraz spotkania z nimi.

Chcą w ten sposób wam pokazać że każdą minutę swojego życia zawdzięczacie Bogu i jemu powinniście poświęcić swoje życie.

Komu?

Dobra jedno zasadnicze i zajebiście ważne pytanie.Po co mi wiara jeśli jestem człowiekiem mocnym psyhicznie i nie wątpiącym w siebie nigdy?

Wiara to jest cos wyimaginowanego a kościół (jako instytucja) trzepie na tym kase od stuleci

Opublikowano

ja_pierdole.jpg

Swoje życie to ja zawdzięczam swoim rodzicom a nie jakiemuś pajacowi co ma na mnie w*****e i nic od niego nie dostałem -.-

Ps: To co wkleiłem to pierwszy temat znaleziony w google, ale spodobały mi się argumenty które przemawiają prostotą

Opublikowano

do wszystkich co piszą, że chcą argument na istnienie Boga.

wiara to nie to samo co wiedza

Więc po co nam coś co jest niepewne? Gdyby ludzie na początku nie tłumaczyli sobie zjawisk, obecnością jakichś bogów, to dzisiaj nikt by w boga nie wierzył. I tu jest właśnie cały sekret, ludzie zapychają sobie swoją niewiedzę bogiem.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano
Więc po co nam coś co jest niepewne?

nie będę tu dyskotował, bo myślę, że w tamtym temacie wypisaliśmy wszystko na ten temat.

Powiem tylko tyle. Jednym jest potrzebne, a innym nie. I ci drudzy nigdy nie zrozumieją tych pierwszych

Opublikowano

Bóg istnieje, ale nie tak jak to sobie wyobrażamy. Nie wiem co jest po śmierci i chuj mnie to, ale czasami coś mówi np. nie rób tego. To, że chuje w czarnych sutanach jebią kasę to już inna sprawa ( 1 na 10000 jest z powołania - reszta to pedofile itd). Od początku istnienia kościół nas opierdalał na maxa. Jakieś jebane klątwy, woodo, palenie na stosach - jedyny papież, który nie jebał kasy to Jan Paweł II. Od niego było czuć "dobrą aurę". Jeżeli ktoś wierzy w Boga, i potrafi myśleć, to nie trzeba spowiadać się przez pedofila w szacie. Wystarczy modlitwa - i to nie klepanie zdrowasiek itd, tylko własnymi słowami z włożonym w to sercem.

Top. Rozmowa z Bogiem jest niemożliwa. Wszyscy co widzieli Jezusa, andrzeja spod 4, Maryję itd to osoby chore umysłowo. Wystarczy baaardzo mocna wiara i "objawienie" będzie na zawołanie. Jeżeli człowiek w coś wierzy pełnymi siłami, to nawet potwór spagetii zatańczy z nim sambę.

btw. To nie jest rozmowa, tylko monolog. My mówimy, a on słucha ( chyba, że pije browca to jest afk ). Potem potrafimy przeanalizować jakąś sytuacje etc. np. śpiewam wieczorem o Maćku, a rano skumałem, że ta piosenka jest godna przedszkolaka ćpuna.

Pozdro el piloto

graphic.png

Opublikowano

Przestańcie pipcyć od rzeczy. Cała strona offtopu. Idźcie sobie pogadać na PW.

Nie rozumiem jak głupim trzeba być żeby uwierzyć w tę creepypastę (13 głosów na tak w ankiecie). Ten tekst ma bardzo dużo niezgodności i błędów. Najbardziej rzuca się w oczy to, że odcięli go od mięśni, a on pomimo tego do nich mówił, rzucał się o ściany i odgryzł sobie skórę z ręki. Po prostu bullshit. Lepiej by było zamknąć ten temat, bo bardzo dużo offtopu, nie ma tu o czym dyskutować.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

@up ja też uważam że to są nie prawdziwe historie ale można to wyjaśnić w normalny sposób .

dla ludzi rąbiących posty w tym temacie to bóg istnieje w sercu dla każdego osobno podam mój przykład dla mnie on nie istnieje więc mnie ten temat nie obchodzi .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Jakim sposobem mogliby go odciac od praktycznie swojego ciała?Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się ze takie coś nie jest możliwe, a jeśli jest to bardzo trudna i w chuj długa operacja po której są nie małe powikłania..

Opublikowano

Co do tematu... Triple Fuck'n Facepalm. Zwykła deprywacja sensoryczna i tyle. Jak człowiek nie ma dostępu do żadnych bodźców zewnętrznych to mózg sam je wytwarza. Chcecie spróbować? Ustawcie sobie radyjko na szum, zakryjcie czymś oczy (np.rozcięta piłeczka ping-pongowa) i połóżcie się całkowicie rozluźnieni. Miłej zabawy:)

37214406810321282202.png
Opublikowano

@qps.

pytanie brzmi

a nie

Czy ta creepypasta to prawda?

Nope. Koleś się pyta czy ta rozmowa z Bogiem w creepypaście jest możliwa.

//Zakaz gifów-Dektored

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

bóg nie istnieje , więc jak mogli z nim rozmawiać .

A ten cały kościół sprowadza się do pedofilii.

Ksiądz molestujący ośmiolatki , papież broniący pedofilów . O mój NIE istniejący "boże"

facepalmiq.jpg

1345559513-U619318.png

By Kolorowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...