Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] iBot + Silkroad-R

QlimaX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, jak wygląda sytuacja z banami na sroR ? Normalnie idzie bocić 24/7 bez żadnych konsekwencji? Czy jednak próbują czasem łapać, jak to kiedyś nieudolnie robili?

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W związku z często pojawiającymi się pytaniami odnośnie poprawnej konfiguracji iBot'a + Silkroad-R postanowiłem zamieścić poradnik wyjaśniający wszelkie wątpliwości naszych forumowiczów. Prześledzenie instrukcji krok po kroku pozwoli Wam cieszyć się działającym botem. Tak więc zabieramy się do roboty!

1. Pobierz najnowszą wersję iBot'a z oficjalnej strony: http://ibotforfun.blogspot.com/

a) oraz edxSilkroadLoader6: http://www.mediafire...cs3nt5vqbi0v559

2. Wypakuj zawartość bota w dowolnym miejscu na dysku. Instalujemy iBot - OCX Files oraz VC - Runtime 2008. Procesu tego nie będę przedstawiał, gdyż wydaje mi się, że jest to rzecz z byt oczywista. Jeśli jednak miałbyś jakiekolwiek problemy napisz o tym tutaj. Następnie utwórz skrót pliku iBot.exe po czym klikając PPM wejdź w Właściwości>>Skrót. W oknie Element docelowy: widnieje ścieżka do oryginalnego pliku, np. "C:\Users\...\Desktop\iBot - Public Released v1.1.39\iBot.exe". Na samym końcu robimy spację i dopisujemy LS:5. Efektem końcowym ma być: "C:\Users\...\Desktop\iBot - Public Released v1.1.39\iBot.exe" LS:5

Screen:

97455301588996619350.jpg

3. Zawartość edxSilkroadLoader6 proponuję wypakować do folderu z botem. Kolejnym krokiem jest skopiowanie pliku PHMediaPatcher.exe (z edxSilkroadLoader6) do katalogu z grą. Uruchamiamy plik i zaznaczamy opcję: Custom, następnie klikamy Patch.

Screen:

66527132499701392482.jpg

4. Teraz czas na HackShield. Na początku upewnij się, czy posiadasz zainstalowaną Java SE Runtime Environment 7. Jeśli nie pobierz: http://www.oracle.co...ad-1591157.html i zainstaluj. Następnie skopiuj dwa pliki (Hackshield.jar oraz Run SROR Hackshield.bat) z folderu iBot - Hackshield Server, który znajduje się w iBot_Necessities do katalogu z grą. Uruchom Run SROR Hackshield.bat.

Screen:

00743560210413328346.jpg

Zaznaczony na czerwono adres IPHS (podkreślam, że każdy będzie miał inny adres IPHS, kopiujesz ten, który się wyświetli w twojej konsoli) skopiuj do iBot - Public Released v1.1.39\Init\r_iphs.ini (zamień z istniejącym i zapisz).

Jednocześnie powinien uruchomić się klient Silkroad (do momentu logowania się). Pamiętaj - z tym klientem nic nie robimy, najlepiej zminimalizuj go.

5. W końcu przyszła pora na uruchomienie bota. Odpalamy utworzony skrót iBot.exe. W oknie Status Log powinna się pojawić informacja odnośnie poprawnego połączenia z hackshield'em. Uruchamiamy edxSilkroadLoader6.exe i zaznaczamy opcje jak na obrazku poniżej:

Screen:

08936864105011136147.jpg

6. Klikamy Launch! i cieszymy się działającym botem bez DC co minutę.

Poradnik jest napisany bardzo ogólnikowo, dlatego też jeśli będziesz miał jakiekolwiek problemy z którymkolwiek z punktów zapraszam do zadawania pytań w tym temacie. Sposób, który zaprezentowałem sprawdziłem osobiście i działa w 100%. Możliwe, że istnieją inne, równie dobre rozwiązania, lecz ja zachęcam do postępowania według powyższej instrukcji. Czekam na opinie i komentarze. Mam nadzieję, że ktoś z tego skorzysta :D

pod jaką tibie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem , na virutalu mam odpalonego sror hackshielda przepisuje ten adres do r_iphs w moim kompuetrze nie w virtualu i odpalam ibota i pisze mi hs is busy or down, co mogę zrobić ?

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Compopent tabctl3n.ocx or one of its dependencies not correctly registered:a file is missing or invalid takie cos mi wyskakuje jak chce Urcuchomic Ibot,próbowałem uruchomić jako administrator ale NIE DZIAŁA!!! 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S 8S

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To pytanie z mojej strony jest takie o ile na tym forum jeszcze ktos egzystuje... jesli nie iBot na SroR to na jakim bocie mozna teraz smigac?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sbot / agbot

A pomógł byś mi jakoś z agbotem? Ponieważ chyba nie ma nowej wersji to tego sror.Robie wszystko według instrukcji i normalnie jestem w silku a na bocie nie odczytuje mi postaci. Zamiast pisać mój nick pisze po prostu nick nie pisze ile mam życia nic.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ibot działa jak najbardziej! Sam go teraz używam na SROR, chociaż nie było łatwo ale udało się go skonfigurować.

Skoro to zrobiłeś to czemu nie napiszesz solucji tylko sie tym chwalisz?

Odświeżam i apeluje o odświeżenie też poradnika w tym temacie. Nic nie ma od screenów po niedziałające linki. Prawdopodobnie IBot już nie podziała bo na oficjalnej stronie jest wersja z SROR v.1.071.

Osobiście poszło by mi to zrobić i bez screenów wszystkich i linków, ale media patcher mi niszczy całkowicie silka nie da sie odpalić wyskakują dwa okienka ze znakami zapytania potem błąd odpala launcher którego nie widać tylko są jakby cienie przycisków odnośnikowych (start itd.)

destr00jer.gif

Daj + a nie -

0deb618e43344691afebf4b60739165f.0.gif

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja proponuje , żeby osoba która zna się na tym i umie to poprawnie zrobić pomogła osobom potrzebującym takiej pomocy poprzez program TeamViewer9 

Pozdrawiam.

Sam chętnie bym poprosił o taką pomoc, zielony jestem w tych sprawach i zupełnie nie wiem co robić :D

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Silkroad] iBot + Silkroad-R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...