Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] iBot + Silkroad-R

QlimaX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z często pojawiającymi się pytaniami odnośnie poprawnej konfiguracji iBot'a + Silkroad-R postanowiłem zamieścić poradnik wyjaśniający wszelkie wątpliwości naszych forumowiczów. Prześledzenie instrukcji krok po kroku pozwoli Wam cieszyć się działającym botem. Tak więc zabieramy się do roboty!

1. Pobierz najnowszą wersję iBot'a z oficjalnej strony: http://ibotforfun.blogspot.com/

a) oraz edxSilkroadLoader6: http://www.mediafire...cs3nt5vqbi0v559

2. Wypakuj zawartość bota w dowolnym miejscu na dysku. Instalujemy iBot - OCX Files oraz VC - Runtime 2008. Procesu tego nie będę przedstawiał, gdyż wydaje mi się, że jest to rzecz z byt oczywista. Jeśli jednak miałbyś jakiekolwiek problemy napisz o tym tutaj. Następnie utwórz skrót pliku iBot.exe po czym klikając PPM wejdź w Właściwości>>Skrót. W oknie Element docelowy: widnieje ścieżka do oryginalnego pliku, np. "C:\Users\...\Desktop\iBot - Public Released v1.1.39\iBot.exe". Na samym końcu robimy spację i dopisujemy LS:5. Efektem końcowym ma być: "C:\Users\...\Desktop\iBot - Public Released v1.1.39\iBot.exe" LS:5

Screen:

97455301588996619350.jpg

3. Zawartość edxSilkroadLoader6 proponuję wypakować do folderu z botem. Kolejnym krokiem jest skopiowanie pliku PHMediaPatcher.exe (z edxSilkroadLoader6) do katalogu z grą. Uruchamiamy plik i zaznaczamy opcję: Custom, następnie klikamy Patch.

Screen:

66527132499701392482.jpg

4. Teraz czas na HackShield. Na początku upewnij się, czy posiadasz zainstalowaną Java SE Runtime Environment 7. Jeśli nie pobierz: http://www.oracle.co...ad-1591157.html i zainstaluj. Następnie skopiuj dwa pliki (Hackshield.jar oraz Run SROR Hackshield.bat) z folderu iBot - Hackshield Server, który znajduje się w iBot_Necessities do katalogu z grą. Uruchom Run SROR Hackshield.bat.

Screen:

00743560210413328346.jpg

Zaznaczony na czerwono adres IPHS (podkreślam, że każdy będzie miał inny adres IPHS, kopiujesz ten, który się wyświetli w twojej konsoli) skopiuj do iBot - Public Released v1.1.39\Init\r_iphs.ini (zamień z istniejącym i zapisz).

Jednocześnie powinien uruchomić się klient Silkroad (do momentu logowania się). Pamiętaj - z tym klientem nic nie robimy, najlepiej zminimalizuj go.

5. W końcu przyszła pora na uruchomienie bota. Odpalamy utworzony skrót iBot.exe. W oknie Status Log powinna się pojawić informacja odnośnie poprawnego połączenia z hackshield'em. Uruchamiamy edxSilkroadLoader6.exe i zaznaczamy opcje jak na obrazku poniżej:

Screen:

08936864105011136147.jpg

6. Klikamy Launch! i cieszymy się działającym botem bez DC co minutę.

Poradnik jest napisany bardzo ogólnikowo, dlatego też jeśli będziesz miał jakiekolwiek problemy z którymkolwiek z punktów zapraszam do zadawania pytań w tym temacie. Sposób, który zaprezentowałem sprawdziłem osobiście i działa w 100%. Możliwe, że istnieją inne, równie dobre rozwiązania, lecz ja zachęcam do postępowania według powyższej instrukcji. Czekam na opinie i komentarze. Mam nadzieję, że ktoś z tego skorzysta :D

99,9% problemów na tym forum wynika z głupoty użytkowników i ich bierności w chęci poszukania gotowego rozwiązania w internecie!

Zastanów się 100 razy zanim cokolwiek tutaj napiszesz!

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przyda się :) Podpinam i leci piątka ;)

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

Wszystko zrobione tak jak w tym poradniku, otwiera mi się to małe okienko co się ładuje silkroad... ładuje się i ładuje i wyłącza i tyle. Co robić?

W bocie "Status log" jest napisane:

- * HS Server is busy or down!

Opublikowano

Wszystko zrobione tak jak w tym poradniku, otwiera mi się to małe okienko co się ładuje silkroad... ładuje się i ładuje i wyłącza i tyle. Co robić?

W bocie "Status log" jest napisane:

- * HS Server is busy or down!

Problem napewno tkwi w połączeniu z serwerem hackshield'a. OK, powiedz mi, czy skopiowałaś adres IPHS (podkreślam, że u Ciebie będzie inny niż na załączonym zdjęciu w poradniku) do r_iphs.ini? Oraz czy poprawnie dokonałaś patchowania media.pk2 za pomocą PHMediaPatcher.exe? Najlepiej jakbyś pokazała screen'y z zawartością pliku r_iphs.ini.

99,9% problemów na tym forum wynika z głupoty użytkowników i ich bierności w chęci poszukania gotowego rozwiązania w internecie!

Opublikowano

ja robie tak jak jest w twoim poradniku po odpaleniu hackshield mam taki blad :

jesli nacisne nie silkrod luncher sie wylacza i dalej nic sie nei dzieje a jak nacisne tak to wywala mnie na jakas strone z chinskimi znaczkami :s

beztytuutqp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

po reinstalacji silkroada nie mam juz tego bledu ale teraz po odpaleniu hackshielda i kliknecia start mam ciagle taki blad :

http://imageshack.us/photo/my-images/94/beztytuuxrdn.jpg/

Opublikowano

ja robie tak jak jest w twoim poradniku po odpaleniu hackshield mam taki blad :

jesli nacisne nie silkrod luncher sie wylacza i dalej nic sie nei dzieje a jak nacisne tak to wywala mnie na jakas strone z chinskimi znaczkami :s

beztytuutqp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Nie wiem czy dobrze widzę z Twojego screena, ale wydaje mi się, że masz wersję klienta 1.021, a aktualna to 1.028 o ile się nie mylę :D

Opublikowano

tak masz racje nie wiem czemu mi sie nie chcialo zupadtowac :s ale zrobilem reinstal silka i teraz mam taki blad :

http://imageshack.us...ztytuuxrdn.jpg/

A zpatchowałeś media.pk2?

Opublikowano

Ciężko mi jest pomóc w tej chwili, bo widzę, że używasz WindowsXP. Osobiście nie testowałem na tym systemie i może dopiero jutro zobaczę jak to wszystko tam działa. Na chwilę obecną nie jestem w stanie udzielić żadnych wskazówek, ale z doświadczenia wiem, że najlepsza metoda to prób i błędów :D

Opublikowano

QlimaX, proszę bardzo:

http://img844.images...44/9858/ips.png

Dobrze, a wyślij mi jeszcze screena z oknem konsoli po uruchomieniu Run SROR Hackshield.bat (zaczekaj aż zamknie się klient).

Opublikowano

QlimaX, screen: http://img15.imagesh...277/cliento.png

Dodam, że launcher się uruchamia, wyskakuje mi okno z komunikatem o inspekcji. Gram na privie (http://ex.sroadr.com/ , pliki sro-r)

A no widzisz i tutaj tkwi cały problem. Serwery prywatne rządzą się swoimi prawami i mają troszeczkę inne ustawienia :D Bez zainstalowanego klienta z priv serwera niestety nie jestem w stanie pomóc.

Opublikowano

problem jest taki iż gdy włączam start po chwili wywala że client nie działa, tzn przestał działac, co zrobić ?

post-573781-0-06521400-1336320252_thumb.png

Opublikowano

problem jest taki iż gdy włączam start po chwili wywala że client nie działa, tzn przestał działac, co zrobić ?

Bot crashuje, bo nie rozpoznaje itemu. Chodzi tutaj o tego grab peta nowego.

Opublikowano

beztytuu1vo.png

Tutaj wyszkoczył mi taki błąd

beztytuuvyg.png

a tutaj taki. Jest jakaś szansa na pomoć , czy wszystko od nowa robić ? :)

Opublikowano

Według mnie problem polega na patchu media paka. Gdyż po nowym update, po użyciu patcha gra zmienia wersje z 1.031 na 1.000. Niestety jestem nowy w tym temacie i nie wiem jak temu zaradzić. Może ktoś mądrzejszy coś zaradzi.

Opublikowano

Chciałbym podzielić się wam z moim problemem, również informuje że w tym temacie jestem kompletnie zielony (iBot) Otóż od samego początku miałem problem , pierwszy z nich to był przy plikach OCX, ale całe szczęscie uporałem sięz tym.

Kolejnym problemem jest z "Run SROR Hackshield" .

beztytuuvyg.png

Jest to otwierane przez plik hackshield.jar

Wyskakuje mi coś takiego , ewentualnie jak coś pomodzę to mi znika.

Odpalając HackShieldem z tego tutka , w procesam mam tylko sam HackShield. Natomiast silk się nie odpala . W r_iphs mam wpisany swój adres : 192.168.1.102:15778.

Próbowałem to wszystko odpalić zgodnie z instrukcjami , ale dalej tez napotykałem na problemy.

Odpalając loadera wyskakakiwało mi coś takiego beztytuu1vo.png

Następnie odpalając bota pokazuje mi serwer busy or down beztytuu3mr.jpg

Odpalając następnie loadera , uruchamia mi sie obrazek startowy ale po chwili wyskakuje mi błąd beztytuu2kz.jpg

Próbowałem włączyć silka z czystego folderu ktory jest zapasowy , ale niestety wyskakuje mi problem : Connecting to server ended.Pls trt again later.

Próbowałem działać oddzielnie na tutku tym jak i kolegi podanym powyżej i nic z tego.

Opublikowano

Chciałbym zaznaczyć, że dopóki wyskakuje Wam komunikat HS server is busy or down! to nie zrobicie nic więcej. Niedawno był update klienta do wersji 1.031 Dziwi mnie to, że u Was pokazuje się 1.000, ale mniejsza z tym... Mam nadzieję, że każdy ściągnął nowy update z oficjalnej strony producenta gry i zainstalował po uprzednim odpatchowaniu starego media.pk2 przy pomocy iBot - Media Patcher.exe! (jeśli ktoś nie wie jak to zrobić to proszę mówić) Przeglądając temat zauważyłem, że większość błędów, które popełniacie są związane z poprawnym patchowaniem media.pk2 (nawet port w IPHS macie inne niż standardowy, czyt. 15776). Osobiście polecam dla tych wszystkich osób reinstall klienta i wykonanie wszystkich kroków poradnika od początku. Dodam, że sposób był testowany na oficjalnej wersji Silkroad-R, system Windows 7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...