Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TERA Online

Brudny Jeleń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Server ten nie stoi na plikach serverowych tylko na Emulatorze do koreańskiej wersji Tery, który jest już od co najmniej 10 miesięcy konstruowany przez jakiś rusków.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Up no właśnie tak mi powiedział ale myślałem że to jedno i to samo ;P

Jakiego buga złapałem .... Grałem warriorem wbiłem 11 lvl, n a tym samym koncie zrobiłem priesta, i hp/mp na priest zmienia mi się co 0.5s na hp z fightera i z powrotem no i tak w kółko, sam mi chowa broń, regeneruje mi praktycznie całe hp w walce (fighter ma większą regeneracje od priesta, no i wyższy lvl) ... Zrobię nowe konto ciekawe czy będzie błąd

Opublikowano

jak myslicie serwer bedzie dopracowywany i postoi bardzo dlugo czy raczej szybko upadnie ? a co do gry to bardzo fajna gram lancerem i chyba tak zostane. Moglem sie pomylic z nazwa ale w kazdym badz razie gram tym gosciem z lancą :D

EDIT: A czy ta koreanska wersja robiona i edytowana przez rusków różni się czyms od europejskiej tery w ktorej aby grac trzeba oplacac abonament ?

Opublikowano

Koreańska wersja jest tak samo płatna jak europejska, ale w KR mogą grać tylko Koreanczycy gdyż do rejestracji wymagany jest KSSN który co prawda można znależć w necie, ale potrzeba jego telefonicznej weryfikacji, więc jeżeli ktoś nie zna koreańskiego to się tam nie zarejestruje. Wersja EU ma właśnie Open Beta testy od 19.04 ale i tak wymagany jest klucz oto on: TERABETA jak ktoś chce to może na OBT teraz zagrać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej nie ma ale nie jestem pewien zaraz poszukam na google. Wcześniej ktoś pisał że są 4 serwery ale nie wydaje mi się

sry za takie formowanie zdań ale nie mogę się przyzwyczaić do tej głupiej klawiatury na telefonie

Opublikowano

Czy jest jakis poradnikl jak sie polaczyc z tym serwerem czy cos??.

Posiadam juz 3 wersje tej gry a za ch**a nie moge sie połaczyc chyba ze z kosmosem...

Opublikowano

Powiedz z czym masz problem, opisz to dokładniej, daj screen czy coś, masz jakiś konkretny błąd czy nic się nie pokazuje ? Skąd pobierasz wersje gry ?

Tutaj masz oficjalną stronę gry

http://www.newteraonline.com/

lewy górny róg klikasz na eng i masz stronę po angielsku- potem klikasz download i torrent tracker w okienku które wyskoczy. Przeniesie cie na ruskie forum na którym robisz konto i pobierasz stamtąd grę ^^ Gra nie będzie wymagała instalacji pobiera się najnowszy klient (23gb) włączasz plikiem NewTeraLauncher i czekasz aż się patche pobiorą. Jak założyłeś konto logujesz się i dalej sobie poradzisz jak nie zrobiłeś konta to robisz

NA TEJ STRONIE

http://on-tera.com/en

I grasz :) Mam nadzieje że pomogłem.

Opublikowano

Jest może jakiś "normalny" link do ściągniecia clienta? Chodzi mi o NIE torrenty. Z torrentów raz leci 200kb za chwile 2 kb tak to za tydzień tego nie ściągnę.

Albo może jest jakiś launcher który można by było wgrać na oficjalny client?

Opublikowano

Z tego torrenta który podałem wyżej leci cały czas max łączem .... Pobierałem go 2 razy na laptopie i komputerze i tu i tu pobrało się w 2 i pół godziny z prędkością 3.6mb/s. Innego downloadu nie znajdziesz a ten torrent ma aktualną wersję gry, włączasz i pobierają Ci się jakieś małe patche i grasz.

Opublikowano

Z tego torrenta który podałem wyżej leci cały czas max łączem .... Pobierałem go 2 razy na laptopie i komputerze i tu i tu pobrało się w 2 i pół godziny z prędkością 3.6mb/s. Innego downloadu nie znajdziesz a ten torrent ma aktualną wersję gry, włączasz i pobierają Ci się jakieś małe patche i grasz.

A czym tego torrenta pobierałeś? Ja pobierałem FlashGetem i niby się pobiera ale skacze prędkość - tak jak mówię 2kb/s-130kb/s -,-

Opublikowano

Utorrent. jaki masz internet ?

3,5mb radiówkę a pełna prędkość to 500kb/s.

Spróbuje tym Utorrent.

Opublikowano

3,5mb radiówkę a pełna prędkość to 500kb/s.

Spróbuje tym Utorrent.

Masz tak tylko na tym torrencie?

Radiówki czasem szaleją.

rydah for life

Opublikowano

hmm.. za wcześnie pochwaliłem przez jakieś 15 minut leciało maxem potem skakało 80-300kb/s teraz leci 50kb/s xD tzn. skacze raz jest max a raz jest kiepsko. Nie wiem może to trzeba jakoś skonfigurować ale z tego co gdzieś przeczytałem prędkość zależy od Seedów to by się ze mną zgadzało ale z tobą jak mówisz , że cały czas max to nie ;s

Opublikowano

Kiedy on pobierał mogło być seedów więcej i dlatego. Torrenty mają to do siebie, że czasem pobierasz szybko czasem mozolnie.

rydah for life

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam malutki problem otóż pobrałam gre i zrobiłam wszystko co wyżej zalecone a po kliknięciu na NewTeraLuncher wyskakuje błąd że nie można odszukać NewTeraLuncher exe ?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Siema, wiem że dawno już nikt tu nie pisał ale spróbuje

Mam problem z grą, ściągnąłem z tej strony co napisał BesieK patche też się ściągnęły no ale jak już się skończyły ściągać to wyskoczył błąd, że nie można połączyć się z serverem co z tym zrobić ??

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

U mnie nawet nic się nie dzieje jak klikam wejdź na server. Czy ktoś wie w czym tkwi problem ? Mam pobrany OnTera Launcher. Zainstalowałem NetFramework 4. Osobiście intryguje mnie mała ilość osób online, która się nie zmienia:

OnTera: 13 online

Test: 28 online

@EDIT:

Już sobie poradziłem, po spamie o dołączenie do serwera w końcu się udało ;p

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

U mnie nawet nic się nie dzieje jak klikam wejdź na server. Czy ktoś wie w czym tkwi problem ? Mam pobrany OnTera Launcher. Zainstalowałem NetFramework 4. Osobiście intryguje mnie mała ilość osób online, która się nie zmienia:

OnTera: 13 online

Test: 28 online

@EDIT:

Już sobie poradziłem, po spamie o dołączenie do serwera w końcu się udało ;p

tak mało ludzi na tym rosyjskim serwie gra ?

Grał ktos tutaj - http://tera.serverprivat.com/register.html

Opublikowano

Pokuszę się o stwierdzenie, że nie jest to dedyk, tylko serwer stawiany jak koleś jest w domu. Poza tym serwer jest jednym, wielkim bugiem, zbugowane skille, zbugowane combo, brak misji, brak NPC.

Na tej stronie co podałeś pisze o Dark Tera, same opisy itp, tutaj jest pełna strona http://tera.pegast-hk.com/

Exp : 5000x

Drop : 5000x

Gold : 5000x

Accounts : 1546

Niezłe raty ;p

Póki co nie mogę zrobić konta, po kliknięciu create account, pokazuje się napis, żeby aktywować i po kliknięciu w niego przekierowuje nas na stronę Drakensang lub stronę do głosowania na serwer Metina D: Zaczyna mi się wydawać, że to fake ale biorąc pod uwagę, że mają wykresy graczy, spis zbanowanych to pozostaje mi duża nadzieja.

@EDIT:

Jeżeli ktoś może zrobić tam konto to niech napisze do mnie na pw.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

@ref

@EDIT:

Czytając rozmowy na NewTera zauważyłem temat patcha, który ma wyjść, tylko nie wiadomo kiedy i podobno ten StressTestServer ma coś wspólnego ale jest nudny :f

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...