Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

6 lat mpc.

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa słowa ~ ja pierdole... No cóż, wszystko sie kiedyś musi skończyć. Żegnajcie wszyscy. wink.png

Moim zdaniem nie da się tego opisać w dwóch słowach ... mam swoją teorie :P

1363095337-U286162.png

• Odpowiedzi 591
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na prośbę Mateq'a :)

6 lat tutaj siedzę, nie oszukujmy się mpc to kawałek mojego życia. Poznałem tu wielu ludzi z którymi wciąż utrzymuję kontakt i mam nadzieję, że tego kontaktu nie stracę. Z niektórymi dogaduję się nawet lepiej, niż z ludźmi których znam osobiście. Mpc zostawia na każdym swoje piętno, jest jak takie małe uzależnienie, odchodzisz, ale zawsze wracasz. Teraz miało by zabraknąć tego miejsca do którego można wrócić? Nie chodzi o samo forum, ale o ludzi, którzy je tworzą, nigdzie indziej nie spotka się takiej ekipy, możecie patrzeć na mnie jak na uzależnionego od komputera/nerda/whatever, ale jeśli zniknie mpc to umrze kawałek mnie, kawałek historii, tych dobrych i złych chwil, nie będzie już tak samo. Człowiek po ciężkim dniu siadał, włączał mpc i mógł odciąć się chociaż na chwilę od reszty świata. Tu zawsze było coś do roboty. Zamknięcie mpc zamknie pewien okres w moim życiu. Już nie będzie miejsca spotkań tego całego marginesu - cheaterów. Możecie tworzyć miliard kopii mpc, ale to nigdy nie będzie to samo, klimatu, który towarzyszy temu forum nie da się skopiować, a klimat z początków forum już w ogóle jest nie do porównania z czymkolwiek.

Z jednej strony dziwię się, a z drugiej rozumiem zamknięcie mpc. Niewielu ludzi miałoby na tyle zapału, żeby przez te 6 lat prowadzić forum, więc nie dziwię się, że zdecydowałeś się to zakończyć, i tak długo wytrzymałeś. Nie mniej jednak, patrząc wstecz: z ddosami już raz wygrałeś, z brakiem kasy również, może warto by spróbować jeszcze raz? Wiem, że głupio jest prowadzić forum mając 30 na karku, do tego bez żadnych dodatkowych profitów, ale przemyśl to dobrze.

Dziękuję wszystkim, którzy byli ze mną przez cały ten czas, nigdy was nie zapomnę. Łza mi się w oku zakręciła, a u mnie zdarza się to na prawdę rzadko.

~Mateq

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Kokosz ty sobie chyba jaja robisz .

Co ja bede robił bez MPC ?

Prawie 2 lata tu jestem :(

A tak nawiasem

Wszystko się kiedyś kończy !

Kurvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

oDYVDfv.gif
Weteran
Opublikowano

Teraz zrobić tylko piosenkę, która na zawsze będzie opowiadała o historii tego forum, coś jak "MegaUpload Song" :)

1329036830-U154499.png
Opublikowano
Sprzedaż forumq'a mogłaby być dla cb opłacalna, tylko nie wiadomo jak z nowym właścicielem by było, ale to zawsze coś

To co by było z tym forum hmm.. ??

Jakoś nie widze tego samego klimatu.

10zł nie wydatek, a 1/3 forum na pewno by wspomogło tak wspaniałe forum.

Dało by rade, tylko jeszcze..jeszcze poprawić współprace Gm'ów/modów i userów to by było OK ^^

Dla mnie ?

Bez sens serio spierdalać z takiego forum.

Odrazu zamknąć itp ??

Nie..

Nie poddawaj się chłopie.

Mi mówili wiele razy abym został, i co ?

Kida miałem,Moda też miałem sobie odpuścić..i teraz mnie nadal namawiają żebym został, i jestem.

Wystarczy mieć silną wole, i nie poddawać się ;D

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nie mam nawet epickiego obrazka, który pasowałby do tej sytuacji ... a jak dobrze wiecie, zawsze miałem epicki obrazek do każdej sytuacji ...

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Trochę to dla mnie dziwne, a trochę wzruszające.

Niby miałem tyle planów co do MPC takich jak: członkostwo w MMT, zostanie w przyszłości jakimś kidkiem, moderatorem, a tu tak po prostu koniec ?

Nie ma drugiego takiego forum jak MPC.

Te rozmowy i jaja na TS'ie i wgl to wszystko nie może przepaść.

Mówię ci kokosz tylko to:

Nie porzucaj tego, co sam stworzyłeś i udoskonalałeś przez 6 lat.

Opublikowano

To chyba będzie mój pierwszy publiczny wulg... Ja pierdolę...

Dlaczego forum pada? To, że jakaś gnojarnia bawi się komputerem, bo nie mają nic innego do roboty to śmiech na sali, a nie poważna sprawa.

Fundusze? Kokoszu, powiedz szczerze, skoro masz problem z finansami, to dlaczego nie poprosisz o dobrowolne wpłaty?

To prosta matematyka, że znajdą się tysiące osób, które wesprą forum, oby tylko nie padło, bo sam mógłbym dać niemałą wpłatę, a za dużą liczbą pieniędzy i tak nie dysponuję.

Dlaczego to musi się tak kończyć? Mimo to...

Dzięki wszystkim za ten spędzony czas, krótki, w moim przypadku, ale dzięki dla elity, z którą przystało mi rozmawiać <3

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Forum wyłączaj, ale NIE DOTYKAJ TSA :(

Jak nawet nie będzie można wejść na tska pogadać sobie to chujnia.

//ogar stary!!

Opublikowano

Tak jeszcze na marginesie dla tych, którzy płaczą, że nie będą co mieli w życiu robić bez MPC:

GET A LIFE, OMFG.

Forum powinno być czymś co sprawia przyjemność, zapełni nudę, ale bez przesady nie traktujcie go jako coś co jest kawałkiem waszego życia.

Opublikowano

Nie mam nawet epickiego obrazka, który pasowałby do tej sytuacji ... a jak dobrze wiecie, zawsze miałem epicki obrazek do każdej sytuacji ...

Za to ja mam. :D hue hue

komixxy%2Bszok.jpg

Kokosz pamiętaj, że to co mamy doceniamy dopiero gdy to stracimy. ;)

Opublikowano

A ja popieram Strepsia.

Sam mogłbym sie dolozyc do forum. Zawsze jakis grosz moze wplynac ode mnie.

Tworzylismy to forum, to teraz musimy o nie dbac ;)

Opublikowano

To nie jest problem finansowy. Nie rozumiem trochę decyzji kokosza. Czy utrzymywanie tego forum to przeszkoda do stworzenia rodziny, ustatkowania się i rozpoczęcia "normalnego życia" ?

Jeżeli dobrze przeczytałem pierwszy post, to kokosz zarabia na życie z mpc ??? (!!!) Nie żebym się wymądrzał, ale chyba nie trzeba siedzieć całe dnie przy kompie, aby forum działało ...

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

To co by było z tym forum hmm.. ??

Jakoś nie widze tego samego klimatu.

chodzi mi o to że jednak w porównaniu do wyłączenia forum, jest to lepsze wyjście

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Dziękujemy ci za wszystko zawsze bedziemy ciebie darzyć szacunkiem .

1357070109-U588260.png

| exModerator Metin2 | MPC Media Team | Pro User | Expert Metin2 |

Opublikowano
Forum powinno być czymś co sprawia przyjemność, zapełni nudę, ale bez przesady nie traktujcie go jako coś co jest kawałkiem waszego życia.

Niektórzy są na tym forum od 4-6 lat i ciężko by było nie nazwać tego kawałkiem z ich własnego życia(w tym ja, jestem tu od 4 lat, a jest to 1/5 mojego życia).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie ma funduszy? A z reklam kasę to moja babcia bierze...

Wartość mpc

qesa.jpg

To jeszcze znajdź kogoś kto kupi mpc za kilka tysięcy chociaż.

Opublikowano

Jest wielka szansa na to że forum padnie lub zostanie sprzedane, nie dziwie się kokoszowi, poświęcił dużo pracy oraz czasu na nie. Domena jest sporo warta, spokojnie pójdzie za pół mln. Na pewno z nowym właścicielem będzie wiele zmian, nie będzie już wiele tyle ludzi.

Kokosz masz do wyboru, sprzedać forum i być pipką lub prowadzić je nadal.

Jeżeli zrezygnujesz z niego będę zmuszony skopiować całe Twoje forum w wersji html oraz postawić własne...

Jeżeli potrzebujesz $$ odezwij się, znam osobę która może na to wyłożyć dużo $, jeżeli forum padnie to ona zainwestuje we mnie.

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

To jeszcze znajdź kogoś kto kupi mpc za kilka tysięcy chociaż.

Myślę że akurat pod względem kupna tak rozwiniętego forum nie byłoby jakiegoś zajebistego problemu

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...