Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

6 lat mpc.

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jak pewnie wiecie ( bądź nie ) mpcforum.pl stuknie w tym roku 6 lat aktywności. Podczas tego okresu czasu rozmawiałem z tysiącami ludzi na gadu gadu i poza nim... wydaje mi się też że poznałem kilku przyjaciół z którymi będę utrzymywał kontakt nawet gdy mpcforum.pl nie będzie tożsame z moją osobą. To był zajebisty okres - od początkowej fascynacji po zaangażowanie 24/7 w rozwój i dalsze plany. Nostalgia, zażenowanie, brak słów połączone z mimo wszystkim lekkim uśmiechem na ustach spowodowanym odniesionym wielkim sukcesem. Doskonale pamiętam pierwsze moje posty na mpcforum.pl, doskonale pamiętam tworzenie kolejnych działów - silkroad, mapple story, nostale, diablo - jestem przekonany że nikt z Was nigdy nie będzie czuł tego co ja czułem 6 lat temu. Od samego początku cieszyłem się z każdej nowej osoby w teamie, zawsze pozostawiałem pełną swobodę w działaniu moderatorom - to oni tworzyli i uzupełniali działy na forum.... zawsze chciałem być obserwatorem działów gier na których się nie znam... wydaje mi się że z sukcesem. Mój czas na mpc dobiega końca... oczywiście wielu z Was ocenia mnie negatywnie ... tu przekaz do Was - MAM WAS DUPIE... do tych którzy oceniają mnie pozytywnie ślę ciepłą wiadomość z podziękowaniem za spędzone razem czasy...

Mpcforum.pl nigdy nie było komercyjną inicjatywą, nigdy nie zapłaciliśmy ani 1 złotówki na sztuczne nabijanie postów, redaktorów i t p.... Wszystko zostało stworzone przez nas. Chcę żebyście wiedzieli, że mpc nie ma wielomilionowego budżetu... budżet mpc to 250 zł, które leży na moim koncie i musi starczyć do końca miesiąca pokrywając moje inne potrzeby . Strony rządowe nie są w stanie sobie poradzić z atakami ddos, a co dopiero ja.

Podsumowując, mpcforum.pl chyli się ku upadkowi. Ostoja gier online, swego czasu jedyne miejsce na którym można było swobodnie rozmawiać na temat gier online w sieci w kontekście przeprowadzanych ataków z dużym prawdopodobieństwem przestanie istnieć. W przyszłym roku kończe 30 lat... czas zacząć żyć.

Kokosz, Wasz Admin.

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 591
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli to koniec mpc? aha

Bzdurne gadanie, pamiętam 2lata temu jak tak samo pitoliłeś że będzie koniec mpc i możemy robić screena naszego konta, nic się nie stało . Te ataki ddos pewnie też są tymczasowe, w końcu znudzi się hakerom ciągłe napadanie na forum .

Przed DDosem da się zabezpieczyć, pierdolenie za przeproszeniem że się nie da, wszystko się da napisać, a te strony rządowe wcale nie miały takich "ubber" zabezpieczeń ....

//kokosz tak btw, good job .

a ja biore się za kopiowanie tutów ...

Opublikowano

Jeawl, kazał robić ssy jak zmienialiśmy wersje ipb jak dobrze pamiętam.

W wakacje mijał trzeci rok z mpc...

Jeżeli to prawda, to pozwolę sobie bluzgnąć, bo nie pamiętam kiedy to robiłem na mpc :(

NO KURWA MAĆ!

/

Tak czy siak, dzięki za wszystko, pamiętam jak dzisiaj pierwszy pobrany multihack do metina - by banjo. W dużej mierze dzięki Tobie dowiedziałem się o istnieniu wspomagaczy do gier multiplayer.

DZIĘKI !

52287137559562145640.png

Opublikowano

30 lat - w sumie to dobry okres... Lepiej zakładaj rodzinę kokosz :) w tym wieku ludzie już mają 2 latków dzieci. Wal te strony :). Powodzenia z nowym życiem :D

Dzięki za dział minecraft, nauczyłem się przez to konfigurować pluginy itp... lecz nigdy już nie wstawie własnych plików serwerowych na mpcforum :)

A tutaj pioseneczka na pocieszenie:

Opublikowano

Wiem że i tak nie wielu to przeczyta ale co mi tam ;)

Poznałem kokosza 4 lata temu od 1,5 nie wie że ja to ja ;) Ale i tak było miło :P

To forum odwaliło kawał dobrej roboty chodzi o to że 80% ludzi nie wiedziało by o czitach i innych wspomagaczach do gier ;)

DZIĘKUJEMY KOKOSZ ZA WSZYSTKO

:)

Weteran
Opublikowano

Tak to jest.. na początku stworzyłeś coś co bez ciebie nie mogłoby istnieć, lecz teraz rozwijać może się samoistnie.

Heh, co tu napisać.. mpcforum było, jest i będzie moim drugim życiem, nie pozwólmy na jego upadek ;)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Nie ma żadnej beki, bo to są jakieś jaja, za dużo tutoriali pójdzie się walić, a n.t. prywatnych serwerów mt2 nie ma już większego forum, o tym administracja znów nie pomyślała .

Kiedyś była propozycja by ranga Blue Member była płatna, pewnie dużo by się na to osób rzuciło, z resztą dobrowolnie, ale ważne by robić dobre wrażenie, nie?

z resztą, znając życie forum i tak nie padnie jeszcze przez następne kilka latek .

Opublikowano

Szybko Tuty kopiować !!! I screen robić !!

Kokosz jeśli nie masz kasy... To sprzedaj domenę z całą zawartością :) I coś nie wierzę żeby z reklam nie było kasy adsense dobrą stawkę ma :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Mpc ostoja gier online a szczególnie cheatów do nich.

Forum samo sie rozwija nie musisz w nie zbytnio ingerować my użytkownicy wystarczająco je rozwijamy a siąśc raz na tydzien godzine na PC i ogarnac co sie dzieje na MPC to tak niewiele szczególnie gdzie jest wielu wspaniałych modów którzy ogarniają działy.

MPC to miejsce gdzie graficy mogą pokazywac co potrafią i gdzie można rozwiązać problem z daną grą czy z życiem realnym w Pogaduszkach.

Zamiast hejtowania i trollowania można tutaj dojrzeć.

Przemyśl to.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Gościu, zostań ;D < jeśli dobrze zrozumiałem, odchodzisz / forum odchodzi >

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Nawet nie wiadomo co w takiej sytuacji napisać, powiedzieć. MPC to KAWAŁ historii, ogromny wkład w całe środowisko polskich graczy, a przede wszystkim cheaterów. Mi stuknie w tym roku 4 lata na forum z czego nie żałuję ani dnia. MPC to zajebisty zakątek sieci, w którym tyle osób znalazło już coś dla siebie... Wspaniale rozwijający się projekt, wielka społeczność. To nie może się tak skończyć.

Przede wszystkim powinniśmy dziękować kokoszowi, bez niego MPCForum przecież by nie istniało. Ale to jeszcze nie czas, na pewno nie, wierzę w to.

To Twoja decyzja kokosz, my jednak liczymy, że dobrze to przemyślisz.

Nie ma opcji, MPC nie zniknie z sieci.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

kokosz, mimo naszej "sprzeczki" i tak darzę Ciebie szacunkiem.

Po co rezygnować z czegoś co się tworzyło tyle lat. Zawsze możesz odpocząć (urlopik). Według mnie nie ma sensu, aby tak szybko się poddawać.

Jeśli jest problem z funduszami, to nie wahaj się tylko wprowadzaj blue membera :P, ludzie to docenią, że dołożyli swe cegiełki do istnienia forum.

Przemyśl jeszcze raz to na spokojnie.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

"MAM WAS DUPIE" popraw :P P.S. zaraz przeczytam całe ;]

@Edit

przeczytałem, smutam, ale jeżeli chodzi o kase na utrzymanie, to nie jedna osoba da, a jeszcze wiecej da za range np. sponsor, blue member... (ja za blue membera bym zaplacil ;P, chociaz jakby mialo sie rozpasc to i tak bym zaplacil :P)

P.S. 2 powodzenia w realó ( w biedronce też)

shoob.png

Opublikowano

Dałeś Rade Prowadzić To Forum 6 Lat, Dasz Rade Prowadzić To Forum Jeszcze z 20 ; )

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Kokosz ja do ciebie nic nie mam pomimo tego że mnie wyjebałes na zbity pysk z permem na ip.(to nie jset wypominanie jbc.)

Cóż.Widzę że mpc upada, jestem tu ponad 3 lata mam nadzieje że swoją osobą wnoisołeem coś prócz wkurwiania uzytkowników i modków.

Tak czy inaczej powodzenia i nie pozwól zeby sie forum rozpadło boo to wielka strata.

P.S Daj szanse Mounthainsowi myślę ze w tej sytuacji to dobry wybór;)

Opublikowano

Mimo że w maju będę tu dwa lata to spędziłem ten czas miło i przyjemnie. Poznałem mase ludzi i dużo rzeczy doświadczyłem na własnej skórze. Zawsze jak wchodzę na kompa i od razu MPCForum.pl jeśli upadnie to dziwnie będzie się odzwyczaić ...To że masz mnie w dupie i wg to nie znaczy że rzuciłem focha na całe mpc i wyjebane za bardzo się przywiązałem dlatego nie "pierdol" tylko prowadź dalej a jak nie Niech makin przejmie pałkę lub mou. ;)

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Powie mi ktoś teraz, co ja kurwa mać będę robił po szkole?

MPC ma nie upaść bo powybijam wszystkich po kolei !!! ;x

PS. Nie żartuje. ;x

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...