Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zmiana szansy na wejście danego Bonu.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

no dobra ale te "może" to znaczy jak ten bug będzie wyglądał ?

Jak ona go nawet nie miała, to nie wiadomo czy jest wgl. jakiś bug.

Opublikowano

@ Nie koniecznie może chodzić o bug ale jeśli myśleć racjonalnie to 1% marne szanse na wejście.. Więc taki mały shit . Np możemy dodawać bony 30 min i ile wejdzie 1 ? no tak na logikę trochę . No ale jeśli działa z 1% to spoko. :) Więc proszę nie hejtować aż tak mocno ....

Opublikowano

Nie powinno być żadnego bugu, Jak będzie bug to Wam się zepsuje tabelka "item_attr". Po czym wgracie nowe i będzie git. To są przypuszczenia. Nie to że was straszę -.-.

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano
Opublikowano

No ale ja pisze że "NP" ale można z tego zrobić coś dobrego co sprawi grę bardziej wciągającą "wiesz ta chęć wbicia dobrego bonu dzięki któremu będziesz najlepszy w pvp" Wszystko zależy od wyobraźni

Opublikowano

No jak dasz nno na 70%, Ludzi do 50%, abs też trochę więcej, mniej na te ognie itp. To wiadomo że lepiej bony będą wchodzić :)

eschra.jpg

Zapraszam!

Opublikowano

No jak dasz nno na 70%, Ludzi do 50%, abs też trochę więcej, mniej na te ognie itp. To wiadomo że lepiej bony będą wchodzić :)

Albo zamiast dawać(1% na) nieprzydatne bony jak ognie etc. to lepiej je usunąć całkowicie.

Opublikowano

Albo zamiast dawać(1% na) nieprzydatne bony jak ognie etc. to lepiej je usunąć całkowicie.

Można tak zrobić i to jest lepsze niż dawanie tego 1%.

@topic , proszę o ocenę Tut'a . :)

Opublikowano

Można tak zrobić i to jest lepsze niż dawanie tego 1%.

@topic , proszę o ocenę Tut'a . :)

Ocenę? Dobrą ocenę dostałabyś , gdy taki "poradnik" pojawiłby się w czasach, gdy mało kto miał pojęcie o jakiejkolwiek edycji bazy danych. Jednakże, gdy pliki serwerowe są ogólnodostępne od końca roku 2009, każdy powinien tak prostą edycje przeprowadzić. Takich tematów niegdyś była masa. ale gdzieś zaginęły w morzu spamu. Nie widzę sensu umieszczania przejedzonych tematów ponownie, bo nie w tym rzecz. Niczego na nowo nie odkryjesz.

Czyli inaczej mówiąc - tu nie ma co oceniać.

Opublikowano

@UP A nie zdajesz sobie sprawy ile ja mam spamu na gg bo ludzie nie potrafią zrobić konta w navi, dodać gm... To to jest normalnie dla nich nowość. Teraz większość 12-13 latków bierze się za serwery na hamachi. Im się to przyda bo np. na plikach Qentiniosa jest nno na 10-30% nie pamiętam. Tak kijowo wchodzi że masakra. Na pewno się przyda im ten temat :)

eschra.jpg

Zapraszam!

Opublikowano

ja może nie ale nowi przyjdzie taki i się pyta co to jest dif albo jak się wgrywa questy właśnie po to są takie poradnik a że poprzednie zaginęły w spamie jak ty to napisałeś więc ten i inne poradniki się przydadzą

Opublikowano

Ocenę? Dobrą ocenę dostałabyś , gdy taki "poradnik" pojawiłby się w czasach, gdy mało kto miał pojęcie o jakiejkolwiek edycji bazy danych. Jednakże, gdy pliki serwerowe są ogólnodostępne od końca roku 2009, każdy powinien tak prostą edycje przeprowadzić. Takich tematów niegdyś była masa. ale gdzieś zaginęły w morzu spamu. Nie widzę sensu umieszczania przejedzonych tematów ponownie, bo nie w tym rzecz. Niczego na nowo nie odkryjesz.

Czyli inaczej mówiąc - tu nie ma co oceniać.

Może i nie ma już na forum i może było , no ale. Skoro ktoś zaczyna teraz karierę może nie wiedzieć , a na MPC już nie znajdzie więc dlatego o to ten tutek .. Może " przejadł się " kiedyś tam.

Opublikowano

Może i nie ma już na forum i może było , no ale. Skoro ktoś zaczyna teraz karierę może nie wiedzieć , a na MPC już nie znajdzie więc dlatego o to ten tutek .. Może " przejadł się " kiedyś tam.

Lecz to nie oznacza, że do zmiany tak błahej trzeba zakładać osobny temat - bardziej widziałbym tutaj jeden zbiór poradników w jednym temacie, gdzie wszystko by było objaśnione jak tego dokonać. Jeden temat - wszystko w jednym poście - nie było by takiej sytuacji jak "zaginięcie w spamie"

Opublikowano

Lecz to nie oznacza, że do zmiany tak błahej trzeba zakładać osobny temat - bardziej widziałbym tutaj jeden zbiór poradników w jednym temacie, gdzie wszystko by było objaśnione jak tego dokonać. Jeden temat - wszystko w jednym poście - nie było by takiej sytuacji jak "zaginięcie w spamie"

No tak , pisałam, że w tym temacie będę coś dodawać ale na razie nie mam pomysłu bo wszystko jest na MPC. :rolleyes:

Opublikowano

Rzeczy których nie ma jest trochę sporo. Lecz wiadomo że każdy sobie tej wiedzy z **** nie wyciągnie :D A większości się pisać nie chce, albo należą do tych 10-30% chamów i nie podzielą się wiedzą :)

eschra.jpg

Zapraszam!

Opublikowano

Rzeczy których nie ma jest trochę sporo. Lecz wiadomo że każdy sobie tej wiedzy z **** nie wyciągnie :D A większości się pisać nie chce, albo należą do tych 10-30% chamów i nie podzielą się wiedzą :)

Szczerze ? Dla MPC już się nie opłaca dzielić wiedzą .. Napiszesz tut , 5 - 40 min i co ? Dasz takim dzieciom wiedzę i co dalej ? Dostaniesz marne like i zjebe . No taka moja opinia. Małe tuty mogą być.. Ale takie duże już się nie opłaca - moja opinia .

Opublikowano

Ocena ? 3/3

Jest wszystko dobrze opisane.

Ja akurat tam bardzo się tym nie interesowałem i nie ruszałem tego. Więc mi się przydało.

Opublikowano

To mistrzu nikt ci nie broni napisać tematu gdzie będzie wszystko droga jest wolna

Powoli dobijasz mnie bo piszesz bez sensu

Potrafisz tylko krytykować innych napisz swojego tuta to zobaczymy jak się wykażesz

Opublikowano

To mistrzu nikt ci nie broni napisać tematu gdzie będzie wszystko droga jest wolna

Powoli dobijasz mnie bo piszesz bez sensu

Potrafisz tylko krytykować innych napisz swojego tuta to zobaczymy jak się wykażesz

On ma prawo do krytki i ja ma prawo do dodawania tego typu tut . :> Co do tematu, zaraz może dodam jakiś next mini tut .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...