Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdobywanie na serwerach w mieście za free jedzenia :D

vance14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić tutorial :D Jak każdy z Was wie w minecraftcie po zniszczeniu liści z drzew po jakimś czasie wydropi z drzewa pare jabłek. A teraz my chcemy zdobyć jedzenie w mieście, gdzie są zabezpieczenia typu cuboid, permission itp. Tak więc wystarczy tylko w mieście znależć blok liści:

Leaves.gif

I potem nacelować na niego :D i cały czas w niego uderzać. Po jakimś czasie do 15 sekund dropniesz 1 jabłko :D Waląc cały czas po prostu nie będziesz nigdy głodował xD Można też to wykorzystać i jak serwer posiada sklepy to nazbierasz jabłka i sellniesz i troche zarobisz : D Sposób był testowany na paru serwerach z cuboidem i ten sposób zadziałał; Czyli zaczęly dropić jabłka.

Jak nie wiecie jak wygłonda ^^ jabłuko to proszę:

zamaiast+dyni.jpg.. pewnie pierwsze co przyciąga to te jabłko ^^

Nie no żartuje xD Tak wygląda prawdziwe minecraftowe jabłko :D :

Apple2.png

Pozdrawiam xD

EDIT: Nie skapłem się, ale posiadając nożyce można narobić nawet w minute stacki jabłek :D No ale z czegoś te nożyce muszą być zrobione ... xD

EDIT 2: Dołączam* jeszcze filmik pokazujący, że to działa (serwer nagrywany minecraft.jee.pl):

*EDIT: Nie lubicie mojej pisowni zmieniam na poprawna ;D

Chciałbym drogą administracje o zdjęcie jak najwięcej % z mojego konta.

DAJ LIKE JAK TO LUBISZ!!!

Opublikowano

Stare ale i tak używam :D

Jest dobrze opisane i uatne japuszko taueśi...

wyglonda

???

Łap like za to.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Było już na forum.

Dobry sposób.

PODPOWIEDZ= jezeli nacisniemy prawym nie majac w reku nozyc(beda zniszczone) to odnawiaja one nam sie :).

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Działa, ale ja już znalazłem na to zabezpieczenie.

Informuję, że dobra administracja za takie coś BANUJE za wykorzystywanie błędów serwera/gry

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To dobry sposób, ale to wykorzystywanie błędów gry :P

U mnie na serverze takie są i jest za to kara (Zabicie gracza komendą Kill).

Tu powinna być sygnatura.

Tu powinno być coś mądrego.

Tu powinien być jakiś swojski obrazek.

Tu powinieneś zatrzymać swój wzrok.

Ale skoro tego nie ma, przewijaj dalej. :D

Opublikowano

Stare. Ale jare Like.

Mam nadzieję że tego nie naprawią

Jak są lamkami to nie naprawią. Ja ten błąd znałem i naprawiłem u siebie.

na moim serwie za takie coś był PERM ;)

To dobry sposób, ale to wykorzystywanie błędów gry :P

U mnie na serverze takie są i jest za to kara (Zabicie gracza komendą Kill).

A po co karać ? To tylko pokazuje, że nie potraficie zarządzać serwerem poprzez blokowanie takich bugów. Bany to tylko ucieczka od naprawienia buga.

@ TOPIC

Dobry temat bo może się przydać niektórym by naprawić bugi na swoich serwerach oraz przyda się graczom co chcą pobugować ;d.

jqeuR.png

Opublikowano

Jak są lamkami to nie naprawią. Ja ten błąd znałem i naprawiłem u siebie.

A po co karać ? To tylko pokazuje, że nie potraficie zarządzać serwerem poprzez blokowanie takich bugów. Bany to tylko ucieczka od naprawienia buga.

@ TOPIC

Dobry temat bo może się przydać niektórym by naprawić bugi na swoich serwerach oraz przyda się graczom co chcą pobugować ;d.

Skoro taki jesteś mądry, zrób poradnik jak to usunąć :P

Każdy by się chciał chwalić, że on to naprawił, ale gdy trzeba pokazać to głowa w chmury...

Tu powinna być sygnatura.

Tu powinno być coś mądrego.

Tu powinien być jakiś swojski obrazek.

Tu powinieneś zatrzymać swój wzrok.

Ale skoro tego nie ma, przewijaj dalej. :D

Opublikowano

Czytanie poradników to także nauka. Co do tematu to znałem już to ale nie korzystałem, bo nie ma satysfakcji. Skoro ktoś wie jak zablokować ten bug, to niech się podzieli z innymi, lecz jak nie to nie..

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Skoro taki jesteś mądry, zrób poradnik jak to usunąć :P

Każdy by się chciał chwalić, że on to naprawił, ale gdy trzeba pokazać to głowa w chmury...

To jest jakiś obowiązek dzielenia się wiedzą uzyskaną poprzez własną pracę nad serwerem ? Nie w moim przypadku. Dawniej tworzyłem poradniki do serwerów Metin2. Ładnie mi za to podziękowano (czyt. gównianie). Nawet wielu nie podziękowało.

Jak patrze na ten poradnik to zbyt wiele lajków nie dostał pomimo tego, że wielu użytkowników MPC obejrzało go. Sam sobie poradź z bugiem cwaniaczku.

Czytanie poradników to także nauka. Co do tematu to znałem już to ale nie korzystałem, bo nie ma satysfakcji. Skoro ktoś wie jak zablokować ten bug, to niech się podzieli z innymi, lecz jak nie to nie..

Tak jak wyżej napisałem koledze + czemu mam dawać rozwiązanie ? By potem figę z makiem dostać zamiast podziękowań i lajków ?

@ TOPIC

Tut przydatny, ale widzę niewielu wie jak naprawić tego buga co mnie cieszy niezmiernie :).

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...