Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Master Yi czyli jak być szermierzem Wuju

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp

Master Yi to jedna z najbardziej klasycznych postaci, posiada on ciekawe umiejętności jeśli umiesz nią grać to zapewne jesteś wielkim koksem. Wiele ludzi jednak nie potrafi grać tą postacią, właśnie dlatego tworze ten poradnik.

PLUSY

- Dobrze się farmi

- Heal

- ulti do ucieczek

- fun z gry

MINUSY

- Postać w early game jest słaba

- brak cc

Skille

Duble Strike

11-5.gif

Siódmy atak kończy się podwójnym uderzeniem

Alpha Strike

11-1.gif

Master Yi porusza się z ogromną prędkością i przy tym atakuje 4 cele

Wuju Style

11-3.gif

Master Yi staje się bieglejszy w sztuce Wuju, moc jego ataków zostaje podwyższona o

15/20/25/30/35

Highlander

11-4.gif

Master Yi porusza się z niezwykłą zręcznością, biega o 40% szybciej a prędkość jego ataku wzrasta o 40/60/80%

Kolejność skilli

gmdvh8.jpg

Itemy

Na początek kupujemy 1001.gif i

3x

2003.gif

potem składamy

berserkers-greaves.gif

nadszedł czas na

3086.gif z którego składamy3046.gif. Pora na item który da nam wszystkiego co potrzebujemy czyli critick, i ad czyli3031.gif. Teraz kupujemy the-bloodthirster.gif, potem guardian-angel.gif a następnie lodowy%20mlot.png

Runy

nxq7er.jpg

Masteries

118623beztytulu.png

PS: Mój pierwszy poradnik w tym dziale więc proszę o wyrozumiałość

Poradnik wykonany w 100% przeze mnie

Rozpowszechnianie tylko za moją zgodą

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słaby rozkłąd skilli, zbędne kolory, plusy / minusy do dupy, dziwny build, runy też chujowe, jedyne co dobre to chyba mastery. No ale cóż wymagać od 13-sto latka, nie bierz się za pisanie poradników, jeżeli nie znasz dosyć dobrze ( ponad 50 gier?) postaci.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

złe butki o wiele lepsze sa berki i tak potem mamy ogromny speed move hmm maxujesz Q źle Q rośnie od ap wiec bezsensownie jest odpalac E bo to nic nie da ja bym maxował e na swojej linii będziemy dużo bić w builidzie bym kw zamianil na zapał a pożniej kw>krwiopoije>widmowy tak wszystko dobrze

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

omg 1st itemem na prawie kazdego ad walacego z hitow jest infinity potem phantom, a potem bloodthrister(w miedzyczasie jeszcze kosturek na life steala podczas zlepiania infinity)

2x up no tak! On zapomniał, przeciez ta gra jest od 148555155942522411 lat! Twoj komentarz nie ma sensu bo wiek nie oznacza zaznajomienia z gra/inteligencji, a gra JEST OD 13 LAT

Opublikowano

Moim zdaniem berki nie są dobre na te postać lepiej kupić te buty co pisze, skill Q jest dobry i nie mam zamiaru się o to kłócić. Kolory są po to by poradnik był przejrzysty. Ja sam tak gram i koksze, speed około 500, atak około 360, atak speed coś 1,998, z krytyka wale po 800 coś i co trzeci cios to kryt więc nie mówcie że tak się źle gra. Jak te runy są chujowe to proszę cię wyjdź i nie wracaj. Build jest dobry, rozkład skilli poprawie jutro.

@edit 3up tak mam 13 lat i jestem z tego zadowolony, ale po twoich postach widać że nawet ja 13 latek jestem od ciebie modrzejszy

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

No to tak:

Dziwny build.

Skille i runy z mobafire:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/yi-the-master-of-disaster-76154

Gratz.

Coś jakby skopany build+ coś z mobafire.

Opublikowano

Build taki sobie ale roztaw skilli to omg. Build taki sobie ale jak to twój pierwszy tut w tym dziale to ujdzie w tłok.

Opublikowano

Moim zdaniem berki nie są dobre na te postać lepiej kupić te buty co pisze, skill Q jest dobry i nie mam zamiaru się o to kłócić. Kolory są po to by poradnik był przejrzysty. Ja sam tak gram i koksze, speed około 500, atak około 360, atak speed coś 1,998, z krytyka wale po 800 coś i co trzeci cios to kryt więc nie mówcie że tak się źle gra. Jak te runy są chujowe to proszę cię wyjdź i nie wracaj. Build jest dobry, rozkład skilli poprawie jutro.

@edit 3up tak mam 13 lat i jestem z tego zadowolony, ale po twoich postach widać że nawet ja 13 latek jestem od ciebie modrzejszy

No, jesteś "modrzejszy", nawet bardzo, ale najpierw zanim zaczniesz ubliżać komuś to się zastanów. Ten Twój build suxi, jedynie możesz nim wymiatać na 20 <. Padasz na dwa strzały, więc raczej słabo.

Btw. Tak, poradnik jest bardziej przejrzysty jak nawaliłeś tyle oczojebnych kolorów.

4to7r2K.png

Opublikowano

Yi offtank koksi równie pięknie co papier ad. Build dla całkiem zielonych. Na 1-10lvl można pokosić newbie, ale później to już równia pochyła.

userbar592192xd7.gif
Specjalista
Opublikowano

w życiu bym tak nie szedł masterem, mój build to zawsze doran>berserki>wampiryczny>widmowy tancerz>z wampirycznego krwiopijca>drugi krwiopijca>widmowy> sprzedaje dorana i kupuje co chce

na takim buildzie się gra na rankedach i wyższych lvllach

w tym wypadku master to nieziemskie OP i ad carry

sam na 3 spokojnie (więcej się heala niż mu hitają :D)

tylko bloodthristery muszą być wyexpione

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Popraw sobie

właśnie dlatego twoże ten poradnik.

to słowo twoże na tworze, aż w oczy gryzie.

Co do tuta to spoko, aczkolwiek jak sam sobie każdy kupi to najlepiej będzie wiedział co dobre etc.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

w życiu bym tak nie szedł masterem, mój build to zawsze doran>berserki>wampiryczny>widmowy tancerz>z wampirycznego krwiopijca>drugi krwiopijca>widmowy> sprzedaje dorana i kupuje co chce

na takim buildzie się gra na rankedach i wyższych lvllach

w tym wypadku master to nieziemskie OP i ad carry

sam na 3 spokojnie (więcej się heala niż mu hitają :D)

tylko bloodthristery muszą być wyexpione

Ten build jest najlepszy na mastera. Master nie musi mieć survi, bo healuje sie z bf'a nieziemsko. Runy nawet sobie mogą być ale Qwinty to porazka po co mu hp? On tylko dmg, attck speed i lifesteal.

Opublikowano

Ten build jest najlepszy na mastera. Master nie musi mieć survi, bo healuje sie z bf'a nieziemsko. Runy nawet sobie mogą być ale Qwinty to porazka po co mu hp? On tylko dmg, attck speed i lifesteal.

Dobra "healuje się nieziemsko" a co jak dostanie 3 CC na ryj? Może tylko rage'ować na chat'cie i nic więcej. A na rankedach może się taki stosuje ale na elo 300-700...

4to7r2K.png

Opublikowano

Dobra "healuje się nieziemsko" a co jak dostanie 3 CC na ryj? Może tylko rage'ować na chat'cie i nic więcej. A na rankedach może się taki stosuje ale na elo 300-700...

Co Ty do ~~1300 elo rankedy da się wygrać soraką dps w jungli ;) na takim żałosnym elo to wszystkie cc lecą w tego, kto pierwszy wpadnie w team fight :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Piszesz jako plusy dobrą farme a maxujesz pierwsze e...

Runy to porażka...

+ i - źle rozpisane.

Masterowi nie potrzeba many (prócz początku) ponieważ to jest ad carry...

Master to papier i tego nie zmienisz, pakujesz full itemki w ad i as.

Itemsy:

Miecz Dorana > Berserkery > phantom > bloodthrister > phantom > infinity > sell dorana kupujesz bloodthristera

Mega dmg + duży speed attack + duża szybkość biegu + master to papier ale utrzyma conieco (jeżeli jest na kim pożywić się życiem).

Skille:

1pkt. e>maxujemy q> maxujemy e> maxujemy w

Oczywiście kiedy to możliwe dajemy punkt w r.

Teraz masz typowego farmera..

Piszesz że ludzie nie potrafią nim grać, a podajesz tak żałosne runki że to aż szkoda gadać.

Z resztą build jak i rozdawanie skilli też nie najlepsze jeżeli to ma być farma dobra.

Opublikowano

magic resist ? po co ? żeby więcej z W zadawać ?

lepiej kupić pod AD (na początku masz 107 ad i fb ;))

ja zawsze jak nim gram maksuje E, ostrze dorana, bergeski i 2 fantomy, bez niczego pod ad mamy około 130 ad ;)

potem kupujemy infility do tego blood i crity po 700 ; )

graphic.png

Opublikowano

Master to papier i tego nie zmienisz, pakujesz full itemki w ad i as.

Jak to nie zmieni? Wszystkie buildy, guidy są uzależnione od Twojego stylu gry. :<

Budowanie pod off tanka jest mega, szczerze mówiąc, śledząc w miare często wszystkie streamy zauważyłem ,że u high playerów nie ma czegoś takiego jak full ad 5 fantomów.

Nawet u ad ranged carry znajdzie się jakiś Wits end ,latarnia ,banshee ;>

xxcafs.png
Opublikowano

nawet normalny gracz nie pakuje 5 fantomów...

Na początku się kupuje 2, jednak potem można zmienić sobie na 1(jeżeli gra się długo toczy).

banshee tak, wits end nie sadze, ale ja wole guardiana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...