Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

brać diete czy nie brac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy kompie siedze po godzine dziennie a w weekendy siedze nieraz wieczorem nawet po 2h

jak mialem 12 lat to no-lifilem w metinka ale juz wyszlo to ze mnie ; )

przestancie sie kłócić bo zamkna nam temat a tego nie chcemy :/

NO PAIN

NO GAIN

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kejsi nie skomentuje Cię, to ty poczytaj trochę, a nie słuchasz ejkej kumpli JP spod blokowiska ^^

Jeżeli jest szybki wzrost to obciążenie nie jest zalecane - każdy lekarz Ci to powie. Wtedy kręgosłup nie jest w pełni 'wykształcony'.

Widzę podjarany jesteś, że od 12-13 roku życia. Zobaczysz efekt za lat 15 ^^

Nie twierdzę, że nie masz zdania, ale co do kręgosłupa nie masz co się napinać bo w tej kwestii akurat wiem lepiej, nie wierzysz - pytaj lekarza a potem się udzielaj.

zeby przeciazyc kregoslup musialby brac na przysiad grubo ponad 150 kg i zle wykonywac cwiczenia tak tylko moze wzmocnic kregoslup

:P

Czytajcie co ja piszę !

PRZY SZYBKIM WZROŚCIE DUŻE OBCIĄŻENIA SĄ NIEZALECANE !

DOWN:

Piszę nie o skrzywieniu kręgosłupa tylko przeciążeniu.

Ja temat skończyłem, nie wierzysz że przy nagminnym wzroście nie jest zalecane przeciążenie to nie, popytaj lekarzy :*

23l1bfs.png

Opublikowano

Up: Doktor rehabilitowany... daj dowaody ja daję

Już dawno obalono mit, że ćwiczenia siłowe negatywnie wpływają na wzrost nastolatka czy nawet dziecka (w sensie hamowania wzrostu!) Można ćwiczyć w każdym wieku, jest to nawet wskazane dla wzmocnienia kości (obciążenie stymuluje rozwój kości, zwiększa się ich grubość). Jak wspomniałem – trening powinien być prowadzony przez doświadczonego instruktora, na niewielkich obciążeniach.

Źródło http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=7862 poczytaj sobie o tym... i nie kłóć się dalej jak nie masz racji

Opublikowano

osobiscie mojemu koledze sam lekarz w wieku 15 lat powiedzial mu zeby uprawial sporty silown poniewaz mial obnizony poziom testosteronu co odbijalo mu sie na wzrosciei sile,apetycie (byl anemiczny) :)

Opublikowano

Nixxon

wez nie pier*** i wyjdz z tego tematu

jesli robi nie duzymi ciezarami jak na swoje wymagania i robi cwiczenie

poprawnie technicznie to nic mu sie nie stanie

a jesli bierze np; ciezar na martwym ciagu i ma koci garb

to i nawet przy glupich 50kg. z szarpaniem itp. moze mu sie

cos stac z kregoslupem

skoro masz brata ktory cwiczy to czemu sie go nie spytasz ?

najpierw napisz co chcesz osiagnac jaki jest twoj cel

spalenie fat'u,rzezba,sila czy tez masa ?

pozniej jak sobie na to odpowiesz

to lec na sfd albo kfd i tam sie pytaj

a nie tutaj gdzie gimbus co

wyczytal na necie cos a nigdy silowni na oczy

nie widzial daje Ci zlote rady na ten temat

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano
Już dawno obalono mit, że ćwiczenia siłowe negatywnie wpływają na wzrost nastolatka czy nawet dziecka (w sensie hamowania wzrostu!)

Można ćwiczyć w każdym wieku, jest to nawet wskazane dla wzmocnienia kości (obciążenie stymuluje rozwój kości, zwiększa się ich grubość). Jak wspomniałem – trening powinien być prowadzony przez doświadczonego instruktora, na niewielkich obciążeniach.

Typie sam się gasisz.

1) Pisałem, że niewielkie ciężary.

2) Nie mówię, że hamują wzrost, tylko, że kręgosłup nie jest wystarczająco stabilny w wieku SZYBKIEGO wzrostu.

Czytanie ze zrozumieniem nyga.

nie powinniśmy dźwigać bardzo ciężkich rzeczy, które obciążają nasz kręgosłup, jeśli już to robimy to rozkładajmy równomiernie ciężar na obydwie ręce

sport mający korzystny wpływ na nasz kręgosłup to jazda na rowerze i pływanie, jednak warto pamiętać o umiarze, nadmierny wysiłek będzie tylko dodatkowym obciążeniem dla naszego kręgosłupa.

23l1bfs.png

Opublikowano

brat robi w holandii dlatego nie pytam

wiadomo ze cel to masa,masa i jeszcze raz masa przez miesiac przytylem 2-3 kg i na początku mialem 27cm w bicepsie. wtedy mialem ostra diete a miesiac temu sie zapuscilem i usunalem diete z kompa i nwm teraz... brat obecnie pracuje w holandii przyjedzie za 3 miesiace a przez te 3 miesiace chcial bym zeby byl ze mnie dumny a nie zebym maniaczyl tak jak inni w metina..

a przygoda z silownia zaczela sie tak

gdy przyszlem do 2 gimnazjum to bylem takim leszczem i zawsze obrywalem wpierdol albo cos wg deptali po mnie nawet moj wf'ista nieraz sie ze mnie smial no i na początku tego semestru zaczalem ostro zapierdalac wkurwialem sie w ogóle a moj brat mowi ze mam isc na silownie i na boks ( na boks nie poszlem bo sie zlękłem bo czytalem ze szczeke wybili sobie na trenignu ) spodobalo mi sie moj brat mnie zawozil wszystko mi pokazal rozpisal mi plan kupił białko i mowi ze nie mam być ciota no i jakos cwicze on pojechal do holandii bo hajsu nie było, teraz narazie sam cwicze w miescie ktore mam od siebie 13km a domowa silownie tez mam 2 ławki 2 sztangi obciazenie 240kg na obydwie sztangi hantle x2 po 12 kg potem x2 po 25 kg ktore robie zawsze klate ( nie rozpiętki) na bica nie unosilem tyle ale teraz juz ogarniam ten ciężar pozdro

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/528656-trening-idieta-podstawy/

tam napisam zwykle same podstawy jak Ci malo lec na sfd dzial odzywianie,trening

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Nixxon widzę że to nie ma sensu... wiesz lepiej ale dobra.

Dlaczego odpuściłeś sobie dietę? Było dobrze więc mogłeś tak jechać dalej. Powiem ci że boks to nie jest zły pomysł, powinieneś się zapisać, bo co ci z masy jak technika w walce kuleje (tak wnioskuję z opowieści). Wrzuć te zdjęcie trica ;p

Opublikowano

no jutro juz wrzucę bo telefon sie ładuuje ok? diete przerwalem bo juz nie dałem rady co 2 dni trzeba bylo zapierdalac czy sie chce czy nie ... pozatym w kuchni ja sobie sam gotowałem kurczaki i ryz juz mialem tego dosyc ale chce do tego wrócić :) dzieki za linka Like

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Moim zdaniem dieta Ci nie potrzebna.

Pomyśl o tym jak będziesz miał 17, 18 lat.

Jeżeli schudniesz (co jest mało prawdopodobne)

Mógłbyś brać kreatynę i ostro ćwiczyć.

Na razie nie bierz diety, nie wiem na co i po co.

Chłopak z większą masą jest silniejszy i bardziej zauważalny

(chodzi mi że nie gruby, tylko ubity)

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Słabo narazie ;p

Rób tą dietę bo wglądasz jak nie dożywiony. Jak mówiłem triceps i cała reszta kuleje. Wrzuć cały trening.

Opublikowano

Też zaczynałem mając 14 lat i ważąc 50kg.

Ćwicz na siedząco bo kręgosłup jest słaby.

Siłke se odpuść.Zamłody jesteś.

Zainwestuj w ławeczke i ciężary.

W wieku 17 lat szykuj się na siłke.

P.S

Ile masz w bicepsie?

1339148375-U575627.png

Opublikowano

33 mam bez tluszczu nie odpuszcze sobie ... moj kolega ma 41w bicku a jest w moim wieku moge wam jutro dac fote po budzie bo sobie zrobie z nim fote :D

kejsi miesiac cwiczen? napewno? jak ja na diecie i gainerach + hmb+ kreatyna+ animal pack dam wam fote :D

NO PAIN

NO GAIN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...