Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

brać diete czy nie brac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemano dzis juz robie 7 dzien 6 weidera cwicze 4 miesiace na silowni i odżywiam sie normalnie. czy brac diete wysokobiałkowa czy nie?? jbc mam 14 lat 180cm wzrostu i 80kg wagi

a tu napięty bicek

ostrzegam ze banda metiniarzy i minecraftowców z głupimi komentarzami beda zgłaszani -,-

NO PAIN

NO GAIN

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po 1: Zwiększ masę :D

Nie no <joke>

Źle nie jest, ale na Twoim miejscu delikatnie bym przystopował. Mając 14 lat kręgosłup zbyt bardzo rozwinięty nie jest, a z tego co się domyślam jeszcze rośniesz, potem mogą być problemy.

Możesz zastosować dietę wysoko. , ale na Twoim miejscu bym przystopował, trochę delikatniej do czasu, kiedy kręgosłup będzie już stabilny ^^

23l1bfs.png

Opublikowano

Po 1: Zwiększ masę :D

Nie no <joke>

Źle nie jest, ale na Twoim miejscu delikatnie bym przystopował. Mając 14 lat kręgosłup zbyt bardzo rozwinięty nie jest, a z tego co się domyślam jeszcze rośniesz, potem mogą być problemy.

Możesz zastosować dietę wysoko. , ale na Twoim miejscu bym przystopował, trochę delikatniej do czasu, kiedy kręgosłup będzie już stabilny ^^

Zbytnio to nie jesteś ty rozwinięty...

I co z tego że rośnie? Myślisz że jak bd ćwiczył to nie urośnie? Będzie rósł jeszcze bardziej, podczas regeneracji czwórgłowego ud wytwarza się hormon wzrostu dalej tłumaczyć nie trzeba chyba....

Dlaczego zadajesz pytanie czy stosować dietę wysoko białkową? No jasne nie zaszkodzi a tylko pomoże.

Bicek jak na ten wiek może przejdzie, zero trica, barku i przedramienia. Jakim planem ćwiczysz i jakie rekordy? Jakim obciążeniem robisz serie?

Opublikowano

jak cwiczysz to powinienes duzo białka brać jest to podstawowy budulec mięśni. Też od niedawna ćwiczę bo krucho było :)

Opublikowano

Jak masz brać dite to NIE!

Są ludzie co wydadzą 1000 dolców,aby miec napisaną ,,diete''

A ty możesz za DARMO codziennie se pobiegać- schudniesz :D

image.png 

Opublikowano

Stary ... Ogarnij! :D Dobrze jest! Jestem podobny do cb ... Hamuj troszkę ;) Bo jak będziesz miał +30 to na wózku będziesz jeździł :D

PS: Ja u ciebie kompletnie nie widzę żył na ręce :D

zbyt duza sygna

Opublikowano

Up,

bieganiem nadrobi braki białka, minerałów, witamin, węglowodanów w diecie. Inteligentne...

Zapraszam na sfd.pl uzyskasz tam PROFESJONALNĄ pomoc

Ps: nadal czekam na rekordy i obciążenie w seriach.

Opublikowano

Lekko spasiony jesteś radziłbym ci pakować na siłce małe ciężary by to wyrzeźbić =) na chuj ci białko jak i tak masz mase

? facepalm to wyrzeźbisz i jazda

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

żył nie mialem na ręce bo mi zimno było ( kto ma zyly ten wie)

planem cwicze tak

pon tric klata

sroda bicek plecy

piątek barki nogi

wycisk na klate 63kg

wycisk na martwy ciąg 104kg

wiosłowanie 40 kg

biceps 20kg (jedna ręka)+ modlitewnik

nie jestem spasiony -.- 0 nadwagi chyba przy wzroscie 180cm 80kg to waga dobra bo obliczalem swoje BMI

prawie tluszczu na bicku nie mam a w bicepsie 35cm

moge wam dac foty w pon jak sobie specjalnie bicka spompuje to zobaczymy czy żył nie ma jak by co ; ]

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

po 1. Nikt nie ma tłuszczu na dłoniach ;/ Przyjrzyj się. tak się nie da! Jesteś ponad wagą :D

po 2. Nie masz 1.80 m - chyba w snach tak. Masz około 1.68 - 72 max!

@top.

Już nie dieta. Głodówa bardziej pomoże :)

graphic.png

Opublikowano

kazdy ma tluszcz :) nic nie rzezbilem od czasów kiedy dostalem pierwsza hantle na gwiazdke po karnet na silownie do dzisiaj

jestem na masie zrozum to !

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

kazdy ma tluszcz :) nic nie rzezbilem od czasów kiedy dostalem pierwsza hantle na gwiazdke po karnet na silownie do dzisiaj

jestem na masie zrozum to !

No każdy ale nie aż tyle... Zacznij rzeźbić chyba ze pączkiem chcesz być to wpierdalaj białka itd

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Nie słuchaj się ich trenuj dalej!! Zwiększ ilość białka w diecie, po treningu aeroby i będzie dobrze. 35 jak masz to ja jestem kastrat i klaszcze u Rubika stopami. Jak mówiem zero trica... o to 2/3 objętości łapy

Opublikowano

kur co wy mi pierdolicie ze mam to rzezbic do lata jeszcze troche a kondyche mam dobra nie chce tego rzezbic bo bede wygladac jak ciota z zapadnieta klata i nie pierdolic mi tu ze mam duzo tluszczu bo w pon wam pokaze gdzie mam tluszcz moge nawet filmik dac

a jesli dalej bedziesz sie spierac ze mna ze mam tluszcz to sam zacznij trenowac pierdol sie z tym zelastwem te 4 miesiace i chodz regularnie to pogadamy 35 mam cm w bicepsie nie naciagajac a naciągajac (bez tluszczu) mam 33cm wiec tluszcz nie jest az tak zly

trica moge zaraz dorzucic pozdr. pisac czy chcecie trica

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

heheszki ;f no trzeba znów zacząć bo nie chodzilem 2 miechy ;f Z tego co widze to masz mase kurwa chyba ze ja ślepy jestem Oo pokaż jakąś fotce co cię bardziej widać a nie poślady spinasz. Skoro tak bardzo się upierasz ze nie jesteś gruby to na poczatek wpierdalaj kreatyne dodatkowo ryż codziennie dzień w dzień dużo mleka i wg

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano
I co z tego że rośnie? Myślisz że jak bd ćwiczył to nie urośnie? Będzie rósł jeszcze bardziej, podczas regeneracji czwórgłowego ud wytwarza się hormon wzrostu dalej tłumaczyć nie trzeba chyba....

Chyba Ty nie jesteś normalny ...

Jeżeli rośnie i dużo ćwiczy na siłowni i ogólnie przeciąża kręgosłup to dobrze dla niego to nie robi.

W wieku 14 lat nie może przeciążać na pewno kręgosłupa do zbyt wysokiego stopnia, bo po prostu wraz z szybkim rośnięciem kręgosłup nie jest tak stabilny jak w późniejszym okresie.

Najpierw się dowiedz, potem pisz dys-mózgu.

23l1bfs.png

Opublikowano

Stary , ! Biegaj , ćwicz , a zobaczysz za 2lata będziesz jak Hardcorowy Koksu :D

zbyt duza sygna

Opublikowano

Kurwa i weź tu się nie wkurwij jak ci się lama kłóci. Gówno wie o siłowni i pierdoli smuty. Gdzie ty to kurwa czytałeś na Samosi? Poczytaj prawdziwe badania. A nie jakieś gówniane mity gimbusów z internetu. Ja jakoś obciążam kręgosłup od 12-13 roku życia i mam ponad 180, jestem wyższy od rodziców więc jest dobrze (tutaj znów kłania się genetyka jakbyś miał zamiar się nabijać) Kręgosłup prosty zdrowy i silny a nie jak twoja kifoza od kompa...

Opublikowano

dobra takie pie*** z tym kregosłupem moj brat cwiczyl od 15 lat cwiczy juz 3 lata ma 44 cm w bicepsie i ma biceps prawie jak moje udo ... i nic z kregoslupem nie ma wiec co gadacie martwy ciag wyciagam tylko tak dla rekordów a pozatym lekarz mi zalecil siłownie ale fitness xD

6 weidera na 100% do konca zrobie rok temu zrobilem i mialem ładny sześciopak wiec teraz tylko to odswieże

wg po co gadacie ze mam rzeźbić jak narazie nie nie chce mi sie katowac po 2 godziny i brac thermale

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

@up zeby przeciazyc kregoslup musialby brac na przysiad grubo ponad 150 kg i zle wykonywac cwiczenia tak tylko moze wzmocnic kregoslup :P

co do masy to jestes troche zalany ale nie rob rzezby jak by co tylko masuj pozniej sie to zrzuci

co do diety to szukaj porad na innych forach [pw] podam linka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...