Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL]Domek Wiaterka - uczę się i proszę o wasze podopowiedzi

Wiater31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tory są bardzo łatwe do obsługi. Co do domku to mi się podoba, tylko mógłbyś zrobić dach taki, który wystaje jeszcze trochę. Taki kończący się równo ze ścianą brzydko wygląda.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Bardzo mi się podoba ^^ Może zrobisz serwa Hamachi i pobudujemy razem ten domek? Jak coś pisz gg 18885030 lub PW. Ja chetnie pomoge.

Póki co dopiero się uczę i staram się do wszystkiego sam dojść, lecz jeżeli użytkownicy zaczną wyrażać chęć aby zagrać razem to wykupię dedyka (początkowo 10 slotowego) i zaproszę każdego do wspólnej gry :)

Zamierzam też niedługo może coś nagrać na YouTube, tylko sprawię sobie nowe słuchawki.

yyyhyyy moim zdaniem najbardziej do drewna pasuje netherbricks.. strasznie mi sie podoba...

@top też miałem taki pomysł... jeszcze w alphie jak grałem... pogram chwile ocenie dam gwiazdki i like ;p

Gdy szukałem glow stone to widziałem Nether Bricks, skocze po nie jutro i zobaczę jak będzie to wyglądać i pewnie wrzucę SS :)

Tory są bardzo łatwe do obsługi. Co do domku to mi się podoba, tylko mógłbyś zrobić dach taki, który wystaje jeszcze trochę. Taki kończący się równo ze ścianą brzydko wygląda.

Dziękuję, też już nad tym myślałem, ale byłem zajęty hotelem dla zwierząt i mi wypadło z głowy :)

Opublikowano

Po ss;ach widać że zajebisty świat. Właśnie sb go wgrywam :)

W pierwszym poście została dodana opcja więcej screenów :)

Wszystkie są bardzo blisko siebie, a nawet widać jeden z drugiego :)

Opublikowano

Słuchaj nic nie mam do domku . Jedyne Zlecenie dla Ciebie na poprawkę mam ...

Trochę pusto w tym domku i jak weszłem do piwnicy zobaczyłem jakiś mechanizm

Nie wiem do czego on jest więc chciałbym wiedzieć . Wymyśl coś ciekawego .

Z pistonów może jak wiesz jak . Czy jakiś prosty fajny mechanizm .

Nie słuchaj tych co krytykują. Ty grasz dwa dni oni 2 miesiące i budują gorzej od ciebie . Bardzo fajny świat.

PS : Znalazłem ci 2 diaxy :D

yyyy? http://imageshack.us/photo/my-images/835/creeperm.png/

Zbieram LAJKI :D

Brzydki , zły i szczery...

Opublikowano

@Nollajf6 haha twoja wypowiedz mnie rozśmieszyła;) buduję troszkę dłużej i troszkę wiem jak zrobić aby było ładnie;) Nie mówie że jestem bardzo dobry, ale już niezły;) bardziej mnie aktualnie interesują duże budowle, wieże, itp;) ale domki nadal umiem budować, choc narazie mam mało czasu na MC:( a i gram troszkę ponad 2 miechy ;P

A co do domku to :

hmmmm... moje kilka uwag no to tak;)

Budujesz bardzo tak no płasko, kanciaście;) Wykonuj budowle po skosie i na planie koła lub coś :)

Ścieszki buduj na 4 szerokie i dwa po boku daj z innego materiału np desek wygląda to dużo ładniej

Ten hotel dla zwierząt jest bleeeee... polecam ci go zbudować na planie koła dużo ładniej będzie wyglądać i jakoś jego kolorystyka mi nie pasuje.

A co się tyczy domku no to hmmm... nie jest źle ale dobrze wcale. To ciągle bryła bardzo kanciasta.... niezbyt preferuje domy z drewna(mi się szybko spalają :P ) no ale niektóre są oszałamiające i zatykające dech w piersiach;) A oto kilka uwag odnośnie wnętrza:

- nie buduj tak dużych domków skoro nie potrafisz go ładnie wykończyć przydały by się jakieś pokoje, jakaś kuchnia, jakieś obrazy no rusz głową on jest bardzo pusty

-nie dawaj kamiennych schodów w drewnianym domu(do piwnicy można bo to co innego), ale na piętro nie. dawaj drewniane żeby pasowały

-co to jest na tej podłodze? ten niby dywan jakieś takie coś;p ---> http://imageshack.us...0307153612.png/ . Ja ci to zmieniłem klasycznie na creeperka bo lubie ale nie musi być tak ale proszę nie dawaj takich bachomazów brzydkich ---> http://imageshack.us...0307153908.png/

-dach leży u ciebie. Zawsze obliczaj aby dach kończył się w najwyższym pkt 1 klockiem, a nie 2. No i teraz najważniejsze co od razu mi się w oczy rzuciło pamiętaj NIGDY nie dawaj dachu równo ze ścianą bo to wygląda ochydnie popatrz malutka zmiana, a jak cieszy oko(no przynajmniej wprawione oko w budowaniu w mc;) dla innych mówie od razu aby na ss'ie patrzyli na dach:P ) ---> http://imageshack.us...0307154809.png/

Nom to chyba na tyle jak narazie;) na dole masz link do tego co zmieniłem czyli dachu i dywanu;) ulepszaj dalej masz piękną mape brakuje jej tylko kilku wspaniałych wieży, no i jeszcze kilku rzeczy. No ale nie da się tego tak szybko wybudować więc trzymam kciuki aby ci to wszyło wspaniale;)

Sory że ss w linkach ale mi wywala błąd jak chce je normalnie wstawić że rozszerzenie złe ale to tylko ss z mc w formacie png.

Download:

Skan:

klklgv.jpg
Opublikowano

@up

Nie zrozumiałeś mnie , Mówiłem o takich dzieciach co szczeniaczą , a jego krytykują , chodź sami nic nie zbudują.

Zbieram LAJKI :D

Brzydki , zły i szczery...

Opublikowano

Zrób 2 Wierze :) I Połącz Je Mostem...

Następnie Możesz Się Zapatrzeć W Jakąś Piramidę ;)

Zrób Domek Na Drzewie

I Jakąś Bazę W Netherze ;) Połączoną Z Portalem (Buduj Z Cobla Bo Nic Tego Nie Rozwali)

Jak Pomogłem Daj Lika Oks ? Bo Zrobiłem Nowe Konto I Zbieram Like :D

Oooo! I Możesz Zrobić Jakiś Pomost Na Środek Morza np Takie Coś Jak Molo

I łowić Rybki :)

Opublikowano

Lubię dobrą, uzasadnioną krytykę ! :)

Zrób 2 Wierze :) I Połącz Je Mostem...

Następnie Możesz Się Zapatrzeć W Jakąś Piramidę ;)

Zrób Domek Na Drzewie

I Jakąś Bazę W Netherze ;) Połączoną Z Portalem (Buduj Z Cobla Bo Nic Tego Nie Rozwali)

Jak Pomogłem Daj Lika Oks ? Bo Zrobiłem Nowe Konto I Zbieram Like :D

Oooo! I Możesz Zrobić Jakiś Pomost Na Środek Morza np Takie Coś Jak Molo

I łowić Rybki :)

Fajne pomysły, postaram się wprowadzić w życie, like ;)

Opublikowano

To jest jakiś escape, adventure czy po prostu Twój save?

Zanim wypowiesz się w temacie przeczytaj o co w nim chodzi, nie zamierzam odpowiadać na to pytanie.

Opublikowano

Odpowiedź i tak już padła;) wstaw sava nowego to zobaczymy co już zmieniłeś :P bo trudno się tak pisze jak się nie wie;) albo ss tych rzeczy które zmieniłeś dodawaj:P

Bawię się kolejkami, jak skończę to wrzucę kolejnego save (+ poprawiłem parę detali)

Opublikowano

Dach teraz trochę odstaje,

Fontanna jest teraz oświetlona, przesunięta i otoczona żywopłotem

Stworzyłem "zniszczoną wieżę" (nie wiem po co, ale mi się podoba)

Stworzyłem malutki domek na drzewie do przetestowania

oraz staram się upiększyć hotel dla zwierząt

#EDIT

zoo1.png

Uploaded with ImageShack.us

Screen z budowy nowego Hotelu dla Zwierząt, wzorowany na innym projekcie .

Fazy Budowy :

#1 - Budowanie ścian (done)

#2 - Pokoje na parterze (done)

#3 - Pokoje na piętrze

#4 - Dach

• 5 tygodni później...
Opublikowano

W temacie pojawi się nowy budynek na nowej mapie, jednak będzie on wzorowany na tym (przynajmniej pierwszy).

Będę nagrywał jakieś amatorskie filmiki na YouTube, gdzie pojawią się również saves do moich map.

Tej mapy nie kontynuuję ponieważ straciłem save, co mnie zniechęciło przez jakiś czas do gry, a ponownie budować kolejkę - ani mi się śni !

Już niedługo pojawi się pierwszy domek na nowej mapie - w tym temacie. Jednak prawdopodobnie pierwszy domek będzie odwzorowaniem tego.

Pozdrawiam,

Wiater31

Opublikowano

Aktualizacja tematu!

Nowa mapa, mój stary dom (pierwszy w minecraft),

teraz będę robił kopie zapasową mapki na 2 dysku, aby nie powtórzyła się sytuacja.

Zapraszam również na mój kanał YouTube gdzie zaraz pojawi się coś co będzie zapowiadało naszą serię :)

http://www.youtube.com/mrwiater31

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...