Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest podobna gra do CrossFire?

BartonPro123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :

Kiedyś grałem w CrossFire i bardzo mi sie spodobała ta gierka :) Niestetu musiałem przestać grywac z powodu szkoły.. :/

Gdzieś ok 2-3 tyg temu zrobiłem format komputera i od tamtej pory crossfire mi nie działa.. :/ Czytałem wiele tematów jak to naprawić, próbowałem usunąc Internet Explorer 8, i usunąłem, lecz jak włączem explorer-a, to pokazuje nadal 8.. :/ Próbowałem wiele różnych rzeczy, ale chyba już nie ma sposobów aby odpalić CF na moim komputerze, więc prosze o pomoc, jeśli ktoś zna gre zblizoną do CrossFire, ( chodzi mi żeby grafika była podobnie dobra i bronie jak sie kupuje to na stałe a nie na jakiś czas - jak np w combat arms, czy CS), niech poda nazwę. :)

Serdecznie proszę o pomoc. :)

Z góry bardzo dziękuje :) :) :)

Opublikowano

Ściągnij Project Blackout tych samych twórców i bardzo fajne DAJ LIKE

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

@mucka

Ale spam!!!

@top

Widocznie przez formata jakiś bardzo ważny plik został usunięty, popobieraj najnowsze aktualizacje do wszystkiego.

A może znacie przyczyne bardziej konkertną dlaczego nie działa? może coś musze zrobić? Oczywiście oprócz aktualizacji ;)

Opublikowano

a opisz może błąd

Dlaczego się nie włącza ?

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Prosze.Oto link do mojego TuTka.Napisalem tam co zrobić aby odpalic Crossfire i normalnie grac :)

http://www.mpcforum....-sie-crossfire/

Dzięki za pomoc :) bo ja już tego raz próbowałem, znaczy nie włączałem crossfire, ale zrobiłem to co tam pisze i mi wszystko zniknęło, antywirek itp.. to tak ma byc? :) a później bede mogł sprowadzoć do poprzedniego stanu? :)

Opublikowano

a i jeszcez mam jedno pytanie, jak ja to zrobie i mi to wszystko zniknie to po wyłączeniu gry mam włączyć to wszytstko, żeby działalo?:)

Opublikowano

Mam Service Pack 3, Internet Explorer 8, Windows Xp Professional, Antywirus Eset, To nie jest najnowszy komputer, ale wszystko zazwyczaj działało, miałem 1 Gb ramu, ale informatyk mi podłączył jeszcze 2GB :) Wtedy jak przestał mi działać Cf jak włączałem CrossFire, to po włączeniu, wyskakiwał mi napis 'Timed out waiting for initialing xtrap-engine", potem po przeczytanie wieeelu infoirmacji na różnego rodzaju forach usunąłem ( jak mówiłęm wcześniej) Internet Explorer 8, choć on nadal jest.. Potem jakieś dodatki włączałem i wyłączałem w tym internecie explore-rze jak pisali na forach, naprawde rózne rzeczy i po tym wszystkim jak włączałem crossfire wyskakiwało mi okienko ( to standardowe " Strat, register itp" i na nim wyskakiwał mi komunikat o jakiś formantach Activex, że strona nie bedzie odpowiednio otwierana). I przycisnąłem OK, potem START, HGWC sie załadowało i koniec... teraz usunąłem CrossFire i ściągam od nowa, zobaczymy co bedzie :)

Opublikowano

ściągni mozille i usuń explorera i usuń SV3 i ściągni SV2 właśnie wielu osobom nie działa z SV3

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

ściągni mozille i usuń explorera i usuń SV3 i ściągni SV2 właśnie wielu osobom nie działa z SV3

Exlorera, ja pisałem wcześniej, usunąłem, lecz niewiadamo czemu on dalej jest na moim komputerze.. :/ a Mógłbyś mi dać wzkazówki jak usunąć service pack 3 i zainstalować 2? :)

I mam ptakie pytanie, gdy odinstaluje SP3 i zainstaluje SP2 to nic sie nie stanie z komputerem albo z jakimiś zabezpieczeniami? nie strace danych na komputerze?

:)

Opublikowano

widziałem gdzieś na forum że to jest w dodaj lub usuń programy .............. to może mój plan daj na plan b

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

niestey nie ma SP3 w dodoaj lub usuń..

ale ściągnąłem Cf od nowa i gdy włączam to po 1-2 min włącza mi sie to:

(załączam obrazek) :)

post-312094-0-97323600-1330175943_thumb.jpg

Opublikowano

Jak masz XP to wejdź Panel Sterowania > Dodaj lub usuń programy i na samym dole powinno być Internet Explorer 8 . Jak usuniesz to on ci sie zredukuje do v6 lub tam 7 . Miałem ten sam problem usunołem i mi praży elegancko :)

Opublikowano

Ja niestety nie moge usunąc Interner explorer 8... :( próbowałem nawet usunąć go przez CCleaner ale tam także nie moge go zlikfidować z komputera.. ;/ próbowałem poprostu zainstaloiwać IE6 z neta, ale wyskakuje mi okienko, że system ma nowszą wersje.. :(

Macie może jakieś pomysły? może zainstalować nowszą wersję IE? np 9 albo 10 jak jest?:)

bo w dodaj lub usuń programy jest IE8, ale nie ma odznacznika "Usuń lub Zmień/usuń"..

pokaże to w screenie :)

post-312094-0-07346300-1330348834_thumb.jpg

Opublikowano

Bo IE jako tako nie da się usunąć, jedynie wersję np. IE 8 ;)

Ja wiem, że IE nie da sie usunąc, bo to jest jeden z ważnych czynników do pracy systemu :) ale prosze, pomóżcie, jak usunąć IE8 i co najważniejsze uruchomić CrossFire...

Już wiele stron przejrzałem ,jak usunać IE 8, ale niestety, żądne z nich mi nie pomogło.. :( może trzeba coś ustawić w komputerze, a by działało?

Bo zapomniałem powiedzieć, że gdy zaistaluję gre, to gry włącze plik crossfire, zaczyna sie Patcher i po chwili wykakuje mi cos takiego "Failed download patch) cos takiego.. ;/ potem gdy włącze jeszcze raz to zczyną sie znowu patchowanie, ale już jakby nromalnie dochodzi do konca i sie ładuje X-trap i HGWC i koniec.. i nie wiem, oco chodzi, kiedyś jak instalowałem crossfire to trakiego problemu nie miałem.. ;/

prosze o pomoc, może ktoś miał taki problem z tym patchem i wie jak go rozwiązac :):) :):) bo może to jest ten problem tego że nie chce misie włączyć Cf.. :/

Opublikowano

Acha...

Skoro wyskakuje błąd przy "patcher" to pobierz najlepiej nową instalkę z z8games. ;)

już ściągnełem wczoraj i to samo, ale jeszcze raz ściągne :) a nie Wiecie możeczemu, jak chce poprac crossfire na jego oficjalnej stronie, to wykakuje mi, że strona ma wirusa? i musze antywirusa wyłączyć, aby pobrać cf :/ a pobrać mirror1 czy jak?:)

to mi pokazuje gdy włączam mirror albo nawet co kolwiek, aby pobrac :) ale to chyba nie prawda, że to wirek, nie? :) :)

post-312094-0-13819600-1330369986_thumb.jpg

Opublikowano

Obojętnie czy 1 czy 2. Widocznie masz anty-wirusa do dupy, bo z8 jest czysty ;)

a przy aktualizowaniu sie patchu, także wyłączyć antywirusa, tak jak przy ściąganiu, czy lepiej żeby był włączony? :)

Opublikowano

Patch sie dobrze załadował :) Ale niestety, po włączeniu klepsydra wyskakuje gdzieś na 1 sek, i potem nic, a do momentu gdzies po 2 min wyskakuje mi napis "Timed out waiting for initialing xtrap-engine".. :/ wyłączałem natywirka podczas włączania gry, i nic.. juz nie wiem co robić..

Chyba sie juz nic nie da zrobić.. :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...