Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Crossfire] Problem z włączaniem się CrossFire

esperar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mnóstwo osób pisze nowe tematy typu CrossFire nie chce się uruchomić i tym podobne...

mam dla was rozwiązanie! ;).

Mi osobiście podziałało tak jak innym.Sposób nie jest mój.To sposób producentów Microsoft na problem z włączaniem się programów.

A więc sposób jest Taki:

-Wchodzimy w START,klikamy uruchom i wpisujemy tam msconfig.

-Kiedy wyskoczy nam okienko narzędzie konfiguracji systemu klikamy na:

-uruchamianie selektywne oraz potem odklikujemy znaczek przy załaduj elementy startowe.

-Kiedy to zrobimy wchodzimy w zakładke Usługi zaznaczamy tam Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft po czym klikamy wyłącz wszystkie.

-Po tym wszystkim zamykamy narzędzie konfiguracji systemu,restartujemy jednostke centralną -PC i cieszymy się grą na CrossFire.

Mam nadzieje,że pomogłem :)

mca.png
Opublikowano

Też tak kiedyś próbowałem, i potwierdzam, że działa.

Mało z tym roboty, a przez to gra działa poprawnie :)

Temat powinien być umieszczony w Crossfire-Poradniki <_<

1326663273-U247153.png
exKid Terraria | Gold Member

Opublikowano

TuT poprawiony na bardziej estetyczny w wyglądzie ;)

†Edit†

Jeżeli TuTek się wam podoba to nie obrażę się za choć 1 Like ^^

mca.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

no niestety nic nie pomogło mam tak jak jest ;/

ja mam trochę bardziej skomplikowany problem a mianowicie taki , że po zalogowaniu się mam 20-30sec na wybranie servera,channela i rooma bo potem niestety , gdy będę chciał wejść to pokaże się STEP : 4 i tak przez 10-20 minut to wyskoczenia Error . Kiedy już wejdę do gry nie widzę nicków graczy dołączających się do gry po moim wejściu oraz nie widzę co piszą ale z tego co wiem to oni widzą co ja pisze . Kiedy chcę losować tak samo pierwsze 2-3 paczki dobrze idą bo pokazuje mi się co wygrałem reszta SWAT SWAT SWAT i tak cały czas podobnie jest z shopem gdy po tych 20-30 sec kupie coś to po wciśnięciu OK gra się zatrzymuje.Po zakończeniu gry muszę wyłączyć Cf'a , bo nie mogę opuścić roomu oraz nie pokazuje mi wyników końcowych czyli K/D . Oto pare SS'ów , które pokazują mój problem :

1. Nie mogę się połączyć (wcale)

crossfire201112260000.png

2/3/4 brak nicków , nie widać co ludzie piszą

crossfire201112300001.png

crossfire201202240001.png

crossfire201201280002.png

Proszę o pomoc !

Opublikowano

Mam takie pytanie.

w Trzecim Myslniku napisałeś:

-uruchamianie selektywne oraz potem odklikujemy znaczek przy załaduj elementy startowe.

Chodzi o jaka nazwe jak się nazywa Smax4?

Nie moge tego pojać reszte rozumiem ale tego 3 nie kapuje

Prosze o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam takie pytanie.

w Trzecim Myslniku napisałeś:

Chodzi o jaka nazwe jak się nazywa Smax4?

Nie moge tego pojać reszte rozumiem ale tego 3 nie kapuje

Prosze o pomoc

w zakładce ogólne jest uruchomienie selektywne jak go zaznaczysz to bedziesz mial załaduj elementy startowe i to odznaczasz.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam błąd z Crossfire. Gdy uruchomię nic się nie pokazuje tylko jakiś anty-hack i dalej nic. Zgodnie z wskazówkami w temacie podążałem z tymi ustawieniami selektywnymi, lecz wyskoczył mi owo błąd.

214722a51d8a3.png

Nie wiem czym to jest spowodowane, mam jako Administrator komputera. Być może wy mi pomożecie? Mam Windows XP Service Pack 3.

10906.png

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam... mam pewien problem... mianowicie: włączam crossfire, pokazuje sie pathowanie, pathowanie sie skończy wszystko znika i to by było na tyle z gry... co mam zrobić? próbowałem już przeinstalowania.

Opublikowano

Witam... mam pewien problem... mianowicie: włączam crossfire, pokazuje sie pathowanie, pathowanie sie skończy wszystko znika i to by było na tyle z gry... co mam zrobić? próbowałem już przeinstalowania.

zrób reinstal gry powinno pomóc

/Spójrz na posty wyżej.

DAJ LIKE !

proszę o usunięcie mi tych 60% ostrzeżeń.

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi to również nie pomogło. Wydaje mi się, że u mnie problem jest chyba raczej gorszy. Odpalam grę.. wszystko ładnie pięknie do póki nie wejdę na pokój, gra się ładuje potem na 1/2 s robi się czarny ekran ładowanie dochodzi do końca i gra wyłącza się bez żadnego komunikatu. Zawsze w tym samym momencie. Nie wiem czego może być to wina, jeśli ktoś miał podobny problem niech od razu piszę bo chce sobie pograć ^^

Co próbowałem:

- Sposób w msconfig ( 0 reakcji )

- Reinstal ( 0 reakcji )

- Pobierałem od nowa i instalowałem ( 0 reakcji )

- Czyściłem pliki jak i system CC lancerem ( 0 reakcji )
- Komp jest 2 miechy po formacie

- Windows XP sp3 32b

- DirectX ze strony cf eu był pobierany instalowany

- Grafika ogień jak i sterowniki

- Żadnych hacków nie mam na kompie do żadnej gry, nawet ani 1 wiruska nie mam.

- Stery na LAN Cipset są najnowsze pobierane z strony Gigabyte

- Odpalałem zgodnie z systemem 2000 XP NT

- Skanowałem gre Nod 32

- Sprawdzałem pliki gry są w pożądku

Liczę na odpowiedź, tylko nie zrób ponownie reinstall i formata bo to mnie po prostu już śmieszy, więc jak masz napisać coś podobnie to dziękuję.

Proszę o szybką pomoc !:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...