Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to może być nerwica?

PawloMix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajta, wiem, że to nie portal "DO ZDROWIA", ale chciałbym się dowiedzieć, bo są tu zapewne starsze osoby znające się na zdrowiu, a inne portale typu no nie wiem, nie odpowiadają, więc to mój problem.

Od pewnego czasu mam objawy typu :

- ciężkie oddychanie, wzdychanie, ziewanie i czuję, że powietrze nie dochodzi do płuc, w nocy jak się budzę, to tak jakbym miała stracić świadomość, nie wiem co się ze mną dzieje, pocą mi się stopy i ręce, mam ogólnie duszności, lęk, ale nie wiadomo przed czym, tiki nerwowe (np. mruganie oczami), jestem nerwowa ,a nawet strasznie agresywna, nagłe zmiany osobowości, często zatykają mi się uszy, nieraz bez powodu chce mi się płakać.

Jestem osobą zamkniętą w sobie, mam problemy rodzinne i ja o tym nie mówię, mówię, że niby jest ok. ale wcale nie jest. ;( co robić?

Opublikowano

dziecko się horrorów naoglądało albo czegoś nasłuchało i teraz się mu/jej wydaje, że ma to samo u siebie -.-

Opublikowano

Wpisałeś te objawy w google?

i

Jestes facetem czy kobietą bo używasz r. męskiego i żeńskiego o.O

nom, bo to w sumie koleżanka pisała haha ;)

na zapytaj ma profil jakiś zakazany coś tam -.-.

dziecko się horrorów naoglądało albo czegoś nasłuchało i teraz się mu/jej wydaje, że ma to samo u siebie -.-

żal mi Ciebie, nie śmiej się z czyiś objawów, które są prawdziwe, sam jesteś dzieckiem neo i innych komentujesz, ty dzieciaczku masz profilek tu tylko dlatego żeby mieć hacki do gier? haha, zapewne tak ;-)

Zamknijcie ten temat bo mnie szlag trafi, tu nikt nie pomoże człowiekowi, tylko noobki napiszą i dobiją. bye -.-

Opublikowano

Czytając pierwszy post wnioskuję że masz zaburzenia płci

Niestety zostaje ci tylko terapia hormonalna i wizyta u chirurga celem osiągniecia pożądanej przez ciebie płci

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jeżeli to jest prawdziwy problem , skłaniałbym się bardziej ku depresji niż nerwicy , osoby z depresją zamykają się w swoim własnym świecie , odcinają się od realiów co może skłaniać ich do agresywniejszej postawy wobec swoich rówieśników

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

To depresja.

Wystarczy więcej spotykać się przyjaciółmi i inne rzeczy które mogą Ci poprawić samopoczucie np. oglądanie kabaretów ^^

Tak, oglądanie kabaretów w zupełności poprawia humor, także Też polecam :)

OndteAw.png

Opublikowano
często zatykają mi się uszy

nieraz bez powodu chce mi się płakać

ziewanie i czuję, że powietrze nie dochodzi do płuc

tiki nerwowe (np. mruganie oczami)

U mnie też te rzeczy występują :D Ja bym Ci radził pójść do lekarza/psychiatry xD

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

A kim w końcu jesteś chlopak czy dziewczyna?

chłopak... nie moja wina, że koleżanka pisząc to napisała to tak jakby w swoim imieniu -.-.

Czytając pierwszy post wnioskuję że masz zaburzenia płci

Niestety zostaje ci tylko terapia hormonalna i wizyta u chirurga celem osiągniecia pożądanej przez ciebie płci

Ty masz zaburzenie mózgu ;).

OKRES!

Tak, chyba Ty, kupić Ci podpaski? -.- a po co, od siostry ukradnę ze 2... Podaj adres..

Ono po prostu ma problem.

Skontaktuj sie z lekarzem lub farmaceuta.

Tak "ONO" -.-

Tak, na pewno tobie pomożemy hejtowaniem.

Tak, dziękuję ćwoku...

Jeśli masz napisać taki komentarz z nadzieją ,że ktoś kliknie "LUBIĘ TO" to ja jestem Świętym Mikołajem ;).

Opublikowano

Nie słuchaj tych głupich tekstów co nie którzy wypisują chcą zaświecić ;v Co do tematu ja również miałem kiedyś z tym problemy niewinny stresik zamieniał się w nie do ogarnięcia Depresje ;v myślałem że to dorastanie czy cuś w dzisiejszym świecie możesz 1 dnia być normalnym a 2 osobą z ciężkim urazem na tle emocjonalnym lub psychicznym nie mniej jednak nie zrywaj kontaktu ze znajomymi spotykaj się z nimi często z problemem czy z bólem nie zostawaj sam możesz mieć jakiś głęboko skrywany lęk i o tym nie wiesz albo nie dopuszczasz tego do świadomości a organizm tak odreagowuje najlepiej poradzić się specjalisty w tym wypadku

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Mimo wszystko to ciekawe , bo pisałeś , że jesteś osobą zamkniętą , oznacza to , że zostałeś odizolowany od świata , zazwyczaj tacy ludzie boją się opinii na ich temat z zewnątrz , dlatego zostają sami w swoim własnym wyimaginowanym świecie , ty pisząc temat (mimo wszystko nawet na takim forum) otworzyłeś się i co więcej mimo ataków z zewnątrz nieźle się obroniłeś , a więc myślę , że twoja depresja to zwykłe napady lękowe zdecydowanie do opanowania ;D

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

bo są tu zapewne starsze osoby znające się na zdrowiu - tak wszyscy mamy po 60'tce :)

"nie wiem co się ze mną dzieje"

"jestem nerwowa ,a nawet strasznie agresywna, lubię jeść ludzkie mózgi"

"[...]że powietrze nie dochodzi do płuc"

Wszystko świadczy o tym, że jesteś zombie!

ps. możesz opowiedzieć co dokładnie masz w domu ( jakie i o co awantury itd. ) to możemy pomóc. Armia gimbusów zawsze na zawołanie!!

A może masz podobną sytuację jak tutaj?

Jestem w grze klikam F1 autobh działa ale aimbot nie . Proszę o szybką pomoc, bo ojciec powiedział mi, że jak mi to nie będzie działać to zajebie mi bambusowym kijkiem.

76561198034810506.png

Opublikowano

Możesz mieć także zaburzenia z tarczycą. =)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...