Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Fizz - Trójząb górą!

Gość Menesterowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli sądzicie, że Fizz mało potrafi zrobić w early, to nauczcie się nim grać... Proste combo: Q+W + Parę dotknięć patyczkiem, potrafi usunąć połowę jak nie więcej zdrowia z przeciwnika. Można jeszcze użyć E na początek, jeżeli naszym przeciwnikiem jest Annie, Teemo itp, ponieważ jeżeli dobrze wyczujemy przeciwnika, to nie trafią nas z Q, u Annie stunn nie za działa, u Teema oślepienie. Błagam, nie bierzcie się za Tuty, jeżeli nie potraficie dobrze opisać mocy takich champów jak Fizz.

@Kamil1419

Maxowanie skilli jest banalne:

1lvl - W do lepszego last'hitowania creepow

2lvl - Jak wolisz, ja daje w E, aby być bezpiecznym

3lvl - Q

Następnie maxujemy po kolei:

Q-W-E

R wiadomo.

Runy typowe pod AP, czyli:

Marki - Magic Pen.

Seal - Mana Regen per lvl.

Glyphs - Ability Power per lvl

Quinty - Płaskie Abilty Power/

Masterkam dobrze nie operuje, więc tego Ci nie powiem.

@DOWN - Płaskie, czyli flaty, krótko mówiąc, od razu AP

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Itemy podobne do tych których ja używam, zamiast ionianek używam sorców ibrakuje mi tu deathfire grasp, zamiast ryali, ale to Twój build więc się nie czepiam :P

Nie widzę run i kolejności skilli :/

Chciałem jeszcze napisać o Fizz'ie w jungli, ale to nie jest chyba najlepszy wybór, moim zdaniem MID only :D

-: Na początku mało robi

Tu się nie zgodzę, to jest chyba jedyny AP champ którym jestem w stanie od 3lv niszczyć kassadina (jak i wielu innych) na midzie, leci bańka szybko E, bańka znika w locie i szybki harras, wychodzimy praktycznie nie ruszeni...

[color=#FFFFFF][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]
[left]Q: Przeciwnik ma 3/4 życia, nie ma many, a ja mam pełną manę i 1/2 życia, atakować?[/left]
[/size][/font][/color]
[color=#FFFFFF][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]
[left]A: Tak, atakuj! Wpierw uderz z Q, potem uruchom W, a następnie dobij przeciwnika i staraj ominąć ewentualnego stun'a, slow'a E. Jeśli się nie uda, a przeciwnik ucieknie z małą ilością HP dobij go ulti.[/left]
[/size][/font][/color]

Ulti ZAWSZE powinno iść pierwsze, w ten sposób wykorzystujemy pełen potencjał %DMG (oraz slow i knock-up, który utrudni ewentualną ucieczkę) z W (im mniej hp ma przeciwnik tym więcej obrażeń zadajemy, więc lepiej jak najwcześniej zadać największe obrażenia)

Powinno wyglądać to w ten sposób ulti >> Q >> W >> AA >> E >> AA >> Ignite

Bartek, maksuję w tym poradniku E przed Q, ponieważ zanim kupiny sheena minie troszkę czasu, a to właśnie ten przedmiot jest podstawą tego skill'a (Imo).

Oczywiście że E przed Q, ale s

próbuj tak Boots of Speed > Sheen > Catalyst > Sorcerer's Shoes > Rod of Ages > Lich Bane > Rabadon ...

Trochę zagmatwanie to napisałem, ale mam nadzieję, że zrozumiałeś :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Maxowanie E pierwszego jest najlepsze,pozwala nam pushowac farmic mid, a takze wraithy oraz enemy wraithy na 5 lvlu E ma bodajze 5 sekund a takze pozwala nam uciekac bardzo efektywnie , co pozwala nam grac agresywnie.

W drugie wiadomo.

Q ostatnie poniewaz jest to najslabszy skill fizza (pod wzgledem dmg ,jest to jeden z lepszych gap closerow)

R kiedy mozemy.

Opublikowano

Gram fizzem odkąd wyszedł do gry i nie zgadzam się z 3 rzeczami:

po 1 - Fizz pod RoA jest dużo gorszy od fizza pod Lich Bane na początek. Co z tego że mamy hp z RoA, jak mało bijemy dmg? Fizz ma wpaść , zabić i uciec z E.. preferuję Lich Bane -> Rabadon/Rylai (zależy jak nam idzie i czy często padamy) -> Void staff -> RoA/Zhonya

po 2 - najlepiej maksować Q -> W -> E, ponieważ bijemy wtedy największy dmg... Q + sheen w early i aktywne W zabiera przeciwnikowi pół hp conajmniej..

po 3 - Fizz słaby w early? Pod RoA napewno.. jak idziesz pod build w/w nikt nie obroni się przed fizzem na 3/4lv...

Reszta dobra, za poradnik masz lajk.

Opublikowano

Najelpiej mksowac E>W>Q i koniec. Poniewaz mozemy pushowac bez E fizz nie ma innych skilli do pushowania,mozemy brac wraithy nie wiem czy wiesz jak wielkie znaczenie wraithy maja.

Q ma najmniejsze dmg .Nonsens.

Opublikowano

Najelpiej mksowac E>W>Q i koniec. Poniewaz mozemy pushowac bez E fizz nie ma innych skilli do pushowania,mozemy brac wraithy nie wiem czy wiesz jak wielkie znaczenie wraithy maja.

Q ma najmniejsze dmg .Nonsens.

nie no Prosze cie .... przeciez na midzie nigdy sie nie pushuje lini ja sie tylko utrzymuje dopiero gdy na bocie i topie znisczymy wierze zaczynamy pushowac mid.

E robi tak smieszny dmg ze daj spokoj.... na poczatku maksuje sie Q>W>E

Zreszta tylko idioci chodza fizzem na mid-a i do jungli.

Opublikowano

Jesli tylko idioci choda fizzem na mida to spoko. Powiedz to Tabzzowi ( o ile wiesz kto to jest) ale mniejsza o to.

A maksuje sie E>w>Q Poniewaz na midzie trzeba pushowac aby nas nei zapushowali i jesli pushujemy mozemy roamowac . Retard jestes i tyle. Nie mam slow do takich ludzi jak ty.

Wbij chociaz 30lvl i pogadajmy. A fizzem mozna isc do jungli tak samo jak talonem badz rumble:) I nikomu tego nie zabronisz,a fizz w jungli jest nawet bardzo dobry poniewaz prawie wogole hp nie traci bo ma pasywke. A ganki tez niczego sobie. Wiec nie pisz juz na temat postaci na ktorej sie nie znasz

Opublikowano

@UP Ta, zajebiście. Pierdolisz 3 po 3 zią.

Nie wiem czy kurwa wiesz, ale fizz'a q stackuje sie z sheenem + masz tam napisane "dealing his total attack damage as physical damage plus additional magic damage to it."

A teraz bij pokłony parówo. I nie flejmuj tak mojego ziomka riboka, bo f pizde.

xxcafs.png
Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale ja to wiem.

I tak maxowanie E jest lepsze od Q.Jestes zbyt tepy aby to zrozumiec.Ze mid to nie zabijanie lecz glownie farmienie i fight na dragu.Lecz ty kurwa jestes tak tepy ze nie wiem...co powiedziec.

PS.Q Fizza stackuje sie z sheenem oraz W :) nie zapominaj bo "F PIZDE" i mnie nie "FLEJMUJ" plx plx plx plx

Opublikowano

Upadłem o.O

Fizz jest takim champem, że maxowanie skilli jest mało ważne, ogółem trzeba to dopasować do swojego stylu gry. Jeżeli kolega przede mną woli bezmyślnie pushować mid'a, to niech maxuje E, lecz dla mnie, ten skill służy tylko do uciekania i unikania takich skilli jak Q Kassadina, Annie czy Teema.

PS. Mida się nie pushuje, tylko utrzymuje.

Opublikowano

Mida sie farmi oraz pushuje aby przeciwnik tracil last hity lub expa (jesli go nie ma) lub aby wogole nie mogl last hitowac pod turretem (np LB) mida pushuje sie po to aby moc roamowac i zdobyc kille dla teamu.

Opublikowano

Mida sie farmi oraz pushuje aby przeciwnik tracil last hity lub expa (jesli go nie ma) lub aby wogole nie mogl last hitowac pod turretem (np LB) mida pushuje sie po to aby moc roamowac i zdobyc kille dla teamu.

Pushowac i dawać pełen popis dla junglera, pomyśl trochę, z reszta farmienie pod towerem jest banalne.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pushowac i dawać pełen popis dla junglera, pomyśl trochę, z reszta farmienie pod towerem jest banalne.

Mida sie pushuje , zawsze każdą linie sie pushuje nie wiem skąd ty w ogóle wpadłeś na pomysł iż mida się nie pushuje - Powinno się go spushować i skonczyć jak najszybciej (no chyba że zdobywasz na midzie fragi nie zmiernie łatwo przeciwny ap carry Cie feeduje ) .

Opublikowano

Mida sie pushuje , zawsze każdą linie sie pushuje nie wiem skąd ty w ogóle wpadłeś na pomysł iż mida się nie pushuje - Powinno się go spushować i skonczyć jak najszybciej (no chyba że zdobywasz na midzie fragi nie zmiernie łatwo przeciwny ap carry Cie feeduje ) .

Nie zawsze... przykład bota

Jest 50:50 farmy dwóch ad carry w drużynach , jeżeli my pushniemy turreta to kto ma moby po swojej stronie? przeciwnik - kto ma latwą farme do zgarnięcia ? przeciwnik.

Turrety nie zawsze sie pushuje (a już na pewno nie w early)

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Nie zawsze... przykład bota

Jest 50:50 farmy dwóch ad carry w drużynach , jeżeli my pushniemy turreta to kto ma moby po swojej stronie? przeciwnik - kto ma latwą farme do zgarnięcia ? przeciwnik.

Turrety nie zawsze sie pushuje (a już na pewno nie w early)

Turrety pushuje się zawsze kiedy jest na to okazja .

Opublikowano

Następnie maxujemy po kolei:

Q-W-E

R wiadomo.

po 2 - najlepiej maksować Q -> W -> E,

Najelpiej mksowac E>W>Q i koniec. Poniewaz mozemy pushowac bez E fizz nie ma innych skilli do pushowania

A maksuje sie E>w>Q Poniewaz na midzie trzeba pushowac aby nas nei zapushowali i jesli pushujemy mozemy roamowac . Retard jestes i tyle. Nie mam slow do takich ludzi jak ty.

Wbij chociaz 30lvl i pogadajmy.

Wtf ? Pushujcie mida dalej, maxujcie E lub Q first, powodzienia. Na fizzie maxujemy W i po butkach robimy Lich Bane. Dzięki W im mniej % hp ma przeciwnik tym szybciej schodzi, a Lich Bane świetnie komponuje się z tym właśnie skillem.

Opublikowano

Wtf ? Pushujcie mida dalej, maxujcie E lub Q first, powodzienia. Na fizzie maxujemy W i po butkach robimy Lich Bane. Dzięki W im mniej % hp ma przeciwnik tym szybciej schodzi, a Lich Bane świetnie komponuje się z tym właśnie skillem.

Nie wymądrzaj się skoro masz zerowe pojęcie , po co Ci LB po butach skoro sam sheen daje tyle samo co LB bez ap . Koniecznie przed LB robisz cos co daje Ci ap .

Najpierw sheen po butkach potem rabadon / roa / rylaia po tym itemie LB .

Opublikowano

Nie wymądrzaj się skoro masz zerowe pojęcie , po co Ci LB po butach skoro sam sheen daje tyle samo co LB bez ap . Koniecznie przed LB robisz cos co daje Ci ap .

Najpierw sheen po butkach potem rabadon / roa / rylaia po tym itemie LB .

Świetnie się znasz -.-

Staty LB:

+80 ability power

+30 magic resistance

+350 mana

+7% movement speed

Staty Shena

+25 ability power

+250 mana

Czyli rush LB się opłaca, masz te 80 ap do dmg, 30 mresu i 7% ms do survi. Pozatym dmg z shena zależy od ad, a Fizz ap jest -.- I po co robić coś przed LB jak masz z tego +80 ap + ap z runek + 2-3 dorany ? Więc "Nie wymądrzaj się skoro masz zerowe pojęcie"

Opublikowano

Ja preferuje maxowanie E. Niski cooldown, przyzwoity damage. Nastepnie Q, na koncu W. Osobiscie probowalem wszystkich mozliwych sposobow maxowania, ale ten jest najbardziej optymalny.

Osobiscie skladam buty -> 2x doran -> kage pick lucky -> sorcery -> negatron ( jezeli nie zlapalismy nigdzie killa, albo przeciwko mamy mocnego ap carry, typu ryze) -> czapa/lichbany

Opublikowano

@up

Najbardziej optymalny ? wtf ?

lichbany

Rozumiem, że miała być liczba pojedyńcza :D

I tak wolę maxowanie W przeciwnicy z dużą ilością hp, ale małą procentową nie mogą chodzić spokojnie, mimo że maja ~1000hp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...