Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystko o WorldEdit oraz WorldGuard

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydatny tutorial tylko mam dwa pytania. Pierwsze pytanie dotyczy //brush sphere... i czy jest jakaś komenda która tworzy takie koło tylko wypełnione w środku? A drugie pytanie dotyczy trochę pierwszego bo chcę wybudować duże drzewo tylko jak już daje liście komendą //brush sphere -h 18 4 to po jakimś czasie się rozlatują i pytanie do tego to co zrobić by te liście nie rozlatywały się? Jak by co to gram na wersji 1.7.2

Użyj komendy //sphere "promień" "blok"

Rozlatywanie się można usunąć w worldguard, albo zrób sphere i w blokach wpisz "17,18" Wtedy zrobi się naprzemiennie drewno i liście. później ręcznie zrób na ostatniej ściance same liście i ewentualnie pod nimi dodaj drewno tam, gdzie liście znikną. Zamaist robić ostatnią krawędź ręcznie, to stań w centrum kuli i wpisz //hsphere "promień całej kuli" 17

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

• Odpowiedzi 318
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Poradnik spoko dla początkujących, możesz zrobić bardziej rozbudowana wersje która wgłębiała się w najtrudniejsze rzeczy które są w WE i WG, mogło by to pomóc niejednemu który podstawy w miarę już zna :)

Co do Nowego pluginu to proponuje może zająć sie Voxelem ??

Opublikowano

Myślę, że Krzysztofa zrobił całkiem dobry poradnik o VS. Ale oczywiście w przyszłości dodam również mój bardziej rozbudowany.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

dalej brakuje połowy rzeczy o WorldEdit, takich jak zaznaczanie terenu nie tylko w kształcie kwadrata.

A worldguard to chyba jakiś żart :D

Aby do cuboidu dodać kolejnego właściciela, należy wpisać:
/region addmember <nazwa cuboidu> <nick kolejnego właściciela>

addmemeber dodaje właściciela? oj słabiutko z wiedzą :<

Za każdym razem, gdy wprowadzimy zmianę do istniejącego cuboidu, lub stworzymy nowy należy wpisać:
/region save

tja, samo się zapisze, ale wpisz na zapas 40 razy!

No i oczywiście brakuje 50% flag i ich możliwości

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Myślę, że Krzysztofa zrobił całkiem dobry poradnik o VS. Ale oczywiście w przyszłości dodam również mój bardziej rozbudowany.

Tylko ew. proponuję z podobnej dziedziny, kto wie może Tobie wyjdzie to lepiej jak poprzednikowi :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdyż aktualnie nie ma takiej potrzeby. Kolejną większą modernizacja będzie VoxelSniper. Ale poradnik traci na popularności. 

25hmxok.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...