Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]Exoria

.trollus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Witam Was wszystkich tutaj zebranych.

Jesteście teraz w zapowiedzi nowego serwera Metin2 - Exoria

Nasz serwer jest złożony z doświadczonych w swej profesji ludzi, którzy wiedzą czego chcą i co robią.

Naszym zadaniem jest umilenie Wam tej gry najlepiej jak potrafimy.

U nas nie będą miały miejsca akcje typu start jest opóźniony, skasowano wszystkie postacie

Tutaj możecie śmiało poświęcić swój wolny czas, nie martwiąc się o utratę czegokolwiek.

about.png

Z miejsca ciężko będzie mi określić, jaki to jest typ serwera.

Ulepszacze tylko na epiki, dobra materialne w sklepach, dużo questów i drop yang...

Jednakże na wszystko [zwłaszcza exp] trzeba będzie sobie zapracować.

Będziemy mieli własny, oryginalny set przedmiotów [Hełmy itp] i opracowany system ulepszania przedmiotów epickich.

Co więcej, przedmiotami z Item-Shopu będzie można handlować, co podniesie właśnie handel na serwerze.

Maksymalny poziom to wstępnie 120/95 pkt stat, jednak ta liczba wraz z nowymi graczami będzie się zwiększać.

6/7 bon mówimy do widzenia. Ulepszacze będą na epickie bronie i zbroje, ale ! Jeszcze na ekwipunek od 65 poziomu.

Nie planujemy na razie wprowadzać nowych broni, jednak to będzie konieczne.

Zamiast nowych map, będzie Atlantyda do v5, jednak dalej będzie narastać.

No i na koniec - system ulepszania skilli.

Z racji wysokiego dropu yang, postanowiliśmy zrezygnować ze standardowych KU i streścić to w quescie.

5kk yang i rozwinięta umiejętność na przynajmnej M = Umiejętność na poziomie G1

Dobrze, więc idziemy dalej...

www.png

Postaraliśmy się o znakomity desing z rąk jednej, pewnej Mentorki, za co jesteśmy wdzięczni : )

Skryptem pod forum będzie legalne IPB 3.2.3 z licencją, o ile kogoś to interesuje.

Atak na stronę będzie średnio możliwy, bo jest hostowana w odrębnym miejscu.

system.png

Więc zacznijmy od questów...

Zaczynają się od ok 30-40 poziomu,

Biolog i ... właśnie, tu powinienem wpisać fabuła, ale dlaczego nie ?

Dla mnie fabuła=monotonia. Mieszkańcy wioski czasem dadzą Ci zadanie, które nie ma nic wspólnego z poprzednim.

Nagrodami za questy będą pkt doświadczenia, yang, rzadziej ekwipunek.

Przejdźmy do rat serwera.

Przyjmijmy, że sklasyfikujemy je tak:

Exp : 200%

Yang/Drop : 300

Bony będą lekko zawyżone [Min 5% max 15%, hp=500-2000]

Usunięto bon silny na klasę.

System ulepszania będzie szedł normalnie, jak na polskim serwerze, do czasu...

I tutaj coś nowego. Chcesz się pochwalić, że masz najwyższy level ?

Stwórz Zbroję z Kawałków !

To będą pewnego typu puzzle.

Wprowadzona została zbroja, znana jako rubinowa stal.

Chodząc po np grocie wygnańców, spotykasz wiedźmę lub berana.

Ubijasz go razem z przyjaciółmi i co wypada ?

Lewy Ramiennik Rubinowego Wojownika, i inne części.

To wygląda tak - masz 5 części [2x góra, 2x dół i najcenniejszy środek], idziesz do Seona, przekładasz to do okna i wytapia Ci Brawurową Zbroję !

Jedyny atrybut to szybkość chodzenia, nic poza tym.

Nazwa mówi sama za siebie

Oczywiście, to jedynie przedsmak tego, co Was czeka u nas...

team.png

Team Serwera składa się na:

[HA]Kaan

[sA]Reev

[GA]Rumun

Chomik

Beta testy, będą :

01.02.2012

Słownie Pierwszego Lutego roku dwa tysiące dwunastego.

ScreenShooty w Spoilerach...

werI.jpg

werII.jpg

grafika.png

Dla Każdej klasy postaci, z myślą o Was.

s_woj.png

s_ninja.png

s_sura.png

s_szaman.png

[/center]

[center]http://exoria.pl/images/s_woj.png[/center]

[center]http://exoria.pl/images/s_ninja.png[/center]

[center]http://exoria.pl/images/s_sura.png[/center]

[center]http://exoria.pl/images/s_szaman.png[/center]

[center]

To na tyle, mam nadzieję, że Was jakoś zachęciłem.

Forum będzie tuż tuż, a strona główna to tylko na potrzeby testerów.

Kontakt macie u mnie w profilu.

Z poważaniem, trollus.

s_team.png

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Za pużno start już po feriach zapowiedz raczej się robi max jeśli start jest za tydzień a dopiero w lutym jest beta i na 99% będzie opuznienie :/

Opublikowano

Super ta zbrojka bez defa do pvp sie wezmie, dodalbym jeszcze bonus np.odp. Ludzi 10% bo dla speeda to nikomu sie robic nie bedzie chcialo. A i jaki to serv hard ,medium , 4fun?

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

System ulepszeń opisz... Ja polecam:

np.

Bojowy miecz +9 - Syrek

zbroje np.

Stalka +9 - (ta co jest na PL - zapomniałem nazwy... )

Teraz takie serwery są popularne i dużo osób zachęca to do grania.

Opublikowano

"Bony będą lekko zawyżone [Min 5% max 15%, hp=500-2000]

Usunięto bon silny na klasę.

System ulepszania będzie szedł normalnie, jak na polskim serwerze, do czasu.."

Ciekawi mnie ten podkreślony cytat , a dokładniej usuneiato bony silny na klase . mam przez to rozumiec silny przeciwko szamana wojownika itp. czy chodzi silny przeciwko diabła , orka itp , ludziom itp. ? ? ? ? ?

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź . Myślę , że jeśli server jest tak przyjemny jak prezentacja to chętnie załatwię ekipe 7-10 osób do grania i śpiewania ;] . To czekamy

Opublikowano

Bo sytuacja wygląda tak:

Po 20-stym stycznia kupujemy IPB, Dedyka i inne rzeczy do serwera.

Potem to podkonfigurować i beta !

s_team.png

Opublikowano

to już zależy czy będziecie chcieli, jednak uważam, że lepiej będzie jak zwiększę ostro exp i yang drop i sprawdzicie bugi.

s_team.png

Opublikowano

Po co stawiać cały czas nowe podobne servery? I tak bedzie 300/600 graczy!! Nikt nie odciągnie graczy z serverów typu PandoraMT2 (4k playerów),

Imetin (2k playerów) , Tiveria (1,5k/2k playerów),

Tyle odemnie.

Przepraszam za ort. pisalem w pośpiechu.

Opublikowano

Dobre pytanie.

DLA NOWYCH GRACZY

No bo zobacz, ile zajmie Ci wbijanie topki na Tiverii ? Albo Pandorze ? Nowi gracze szukają czegoś świeżego, gdzie mogliby się ostać.

s_team.png

Opublikowano

Wiesz, zmiana koloru zbroi to nie problem a bronie... ja masterem w modelingu nie jestem, jednak mam wszystko w bazie i cliencie wgrane, więc uruchomenie tego i owego to kwestia czasu. Postanowiłem dać tyle na początek a następnie wprowadzać więcej. :]

s_team.png

Opublikowano

@Sliver no może nie napisałeś ale 3/4 osób mówiąc nowości to zbroje i bronie... A z tymi nowościami pomysł dobry żeby się wyróżnić.

Opublikowano

Zrobienie zbroi to wiesz, nie problem, wystarczy plugin .dds do PS CS i już.

A któż mówił, że nie będzie nowości ?

A set nowego ekwipunku ? A Skrzynia Wzmocnienia ? [5 bon] a Puchar Oczyszczenia ? [usuwa negatywne efekty]

s_team.png

Opublikowano

Po co stawiać cały czas nowe podobne servery? I tak bedzie 300/600 graczy!! Nikt nie odciągnie graczy z serverów typu PandoraMT2 (4k playerów),

Tyle odemnie.

Tyle odemnie.

Po pierwsze nie robimy takiego samego serwera przedmioty, mapy oraz system ulepszeń powstały po przeprowadzeniu kilkudziesięciu testów serwerów polskich jak i zagranicznych oraz po przeanalizowaniu opinii kilkuset graczy (każdy wasz post w dowolnej prezentacji jest świetną opinią do badania dziękuję za pomoc). Podstawowym hasłem jakie powtarzamy przy pracy jest stabilność i nie chodzi tylko o to by serwer funkcjonował 24/7 dziś jutro i za rok, także o to by exp, drop, mapy, zdobywanie rarytasowych przedmiotów stabilny i jak najlepiej dopasowany do potrzeb gracza.

Ktoś na poprzedniej stronie napisał że nie wprowadzamy nowych przedmiotów więc się zastanawiam co moglibyśmy dodać czego nie będą miały inne serwery tak dziś jak i za miesiąc. Odpowiedź jest prosta: nic, nowe przedmioty pojawiają sie na wszystkich serwerach więc moim zdaniem prześciganie się jest bez sensu wystarczy pod względem wprowadzanych nowości nie odstawać od innych. Zdecydowanie bardziej stawiam na jakość i użyteczność wprowadzanych przedmiotów o jak najlepsze wkomponowanie ich w świat gry i tu pomogą nam unikalne systemy ulepszeń oraz bonusów, których podstawową zasadą myło "nic za darmo, ale też nie za wiele wysiłku" przekonacie się o tym gdy tylko zagościcie na Exorii.

Na koniec jako osoba inwestująca w ten projekt zapewniam że serwer będzie stał bardzo nawet jeżeli nie będzie tylu graczy ilu byśmy chciali widzieć długo oraz będzie profesjonalnie administrowany.

Pozdrawiam

Chomik

232_banner.jpg

Opublikowano

Silver na Exorii spotkasz wiele rozwiązań, których nie widziałeś jeszcze na żadnym serwerze i nie mówię tu o napakowaniu nowych pro elo czy swetaśnych grafik albo o tak samo zbajerzonych jak i zbugowanych mapach tylko o rozwiązaniach dotyczących mechaniki i funkcjonalności gry.

Pozdrawiam i zapraszam abyś osobiście się przekonał i nie musiał tworzyć opinii na podstawie jedynie tych kilku zdań napisanych w zapowiedzi.

up ulepszaczy będzie mało a dzięki temu że wprowadzamy unikalny system ich zdobywania napewno nie będziesz musiał żadnego specjalnie szukać ani wydawać masy yang.

232_banner.jpg

Opublikowano

Oczywiście będzie coś nowego jak te wymienione 4 sloty KD, wiele questów, te tworzenie zbroi, no i nowe kd !

Spokojnie, będzie dużo nowości, o to się nie martwić.

s_team.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...