Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]Exoria

.trollus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Niewyspany podaj mi link do serwera w którym taki kompletny system is był w pełni wprowadzony i funkcjonował w dokładnie takiej formie.

Jak napisałem wyżej nie dyskryminujemy graczy ze względu na zasobność portfela. Co do pozostałych innowacji prezentacja zawiera zaledwie niewielki ułamek poprostu emocje trzeba dawkować.

232_banner.jpg

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz napiszemy co nieco na temat is bo jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę.

Pierwsza i podstawowa zasada szanujemy zdanie ludzi, którzy decydują się zupełnie nie używać is i chcemy im zapewnić w pełni komfortową grę oraz rywalizację z resztą graczy.

Wprowadziliśmy kilka innowacyjnych rozwiązań tak aby gracz nie płacąc ani złotówki mógł posiadać przedmioty z is oraz smocze monety:

- przede wszystkim przedmiotami z is będzie można handlować,

- przedmioty z is będą się pojawiały w eventach konkursach itp itd,

- wprowadziliśmy unikalny, jedyny taki istniejący w świecie mt2 system prowizji za polecenie naszego serwera nowemu graczowi tj: gracz xxx namówił gracza yyy aby ten zagrał na exorii, gracz yyy przy rejestracji podaje gracza xxx jako osobę polecającą, od tej pory gracz xxx będzie otrzymywał kilka% sumy ilości sm zamówionych przez gracza yyy.

Jak widać żeby mieć full is nie trzeba wkładać ani grosza wystarczy zarobić nieco więcej yang żeby kupić przedmioty od graczy, udzielać się w eventach konkursach itp, zapraszać nowych graczy.

Powiedzcie co sądzicie o takich rozwiązaniach ponieważ w końcu to wasze zdanie jest najważniejsze.

Co do trzeciego punktu bym się nie zgodził. Podobny sposób miały już inne serwery.

Co do IS polecam rozwiązanie jednego z serwerów co jest dość ciekawe.

Gracz X kupuje SM za PLN, za nie wykupuje przedmiot -monety- które są wartości 1SM. Na serwerze gracz X może sprzedać ową monetę dla gracza Y który z kolei wybierze u jednego NPC wybrany przez siebie przedmiot z IS.

Łatwiej chyba tego nie wytłumaczę...

Opublikowano

Ekhm... NISMO, który to już Twój serwer... miałeś ich mnóstwo, a żaden nie był na dłuższą metę...

Więc .trollus nie kłam mi tu, że nie wiesz kto to NISMO, bo jednak dobrze to wiesz i taka jest prawda... ;((

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Opublikowano

@ Niewyspany chodzi poprostu o to że jak powiesz kumplom o tym serwerze i poprosisz żeby przy rejestracji napisali że to od ciebie się dowiedzieli to nawet nie zorientujesz się kiedy a na twoim koncie pojawiać się zaczną mniejsze lub większe ilości sm i tyle.

@Muner trollusa ja pilnuję i to ja dbam o to żeby serwer miał podstawy finansowania na lata więc po raz kolejny zapewniam serwer będzie stał i stał i stał a team stanie na uszach żeby serwer był prowadzony w pełni profesjonalnie.

232_banner.jpg

Opublikowano

Jako iż ktoś inteligentny zgłosił moje konto, które było zbanowane, piszę z tego : >

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Możliwe, że na Aventerze, tam również był system reflinków ;d

Opublikowano

Co do trzeciego punktu bym się nie zgodził. Podobny sposób miały już inne serwery.

Co do IS polecam rozwiązanie jednego z serwerów co jest dość ciekawe.

Gracz X kupuje SM za PLN, za nie wykupuje przedmiot -monety- które są wartości 1SM. Na serwerze gracz X może sprzedać ową monetę dla gracza Y który z kolei wybierze u jednego NPC wybrany przez siebie przedmiot z IS.

Łatwiej chyba tego nie wytłumaczę...

Bezsens... po co sobie utrudniać ? To chyba lepiej kupić coś w is i sprzedać niż jakąś monetę potem ktoś musi ją kupić i znowu on może coś z Is-u kupić? Lepiej nie:)

Opublikowano

Wydaje mi się że system is który podałem będzie bardzo funkcjonalny pozwoli utrzymać serwer jednocześnie da graczom nie używającym is te same prawa co tym używającym a jak będzie czas pokaże zawsze możemy coś zmienić.

232_banner.jpg

Opublikowano

Dla zainteresowanych, u nas są teraz wewnętrzne beta testy mające na celu wyregulowanie wszystkiego ;]

Idziemy w dobrym kierunku.

Opublikowano

Na 100% zagram ... Zapowiada się super serwer i akurat wtedy powoli zaczynać mi się będą ferie ; D

Teraz tak poza marginesem. Co do epików, fajnie że nie będzie tak jak na np. Xenoxie, że bronie nowe co 5 lvl'i i gracze nie znają nawet ich nazw, lecz dobrze by było np. co 20/25 lvl'i dostać możliwość zrobienia nowej broni, by więcej bić i wyróżniać się od LOW lvl'i ...np. Bojowy ->Syrek[80 lvl] -> Śmiercio [100 lvl] -> Baron [120 lvl] Chodzi mi o takie podstawy, które opisałem wyżej, ze zbrojami niech by tak zostało by nie mieć 3000 defa, ale bronie można by było zrobić tak jak mówię, dal DMG i "picu"

.trollus możesz pisać PW w sprawie nagrania Gameplay'a, myślę że wychodzą mi one dobrze i mają oglądalność na YouTube ; )

W między czasie LOL <3

Mówię po Polsku

Opublikowano

Frixon ciekawe pomysły lecą na warsztat po przemyśleniu i obrobieniu myślę że coś z tego co napisałeś się przyjmie:)

232_banner.jpg

Opublikowano

Serwer z mojego punktu widzenia miazga . Długo czekałem na coś takiego .

Do zoba na becie w shinsoo :] Zagram pod nickiem : Songo .

Aktualnie nie gram nigdzie.

Opublikowano

@Piter zarobek powstaje gdy gracze są zadowoleni i licznie przychodzą na serwer więc nie można pominąć ich ambicji i potrzeb.

232_banner.jpg

Opublikowano

Tylko żeby nie było z tym serwerem tak jak z innymi.

Wszystko niby super a przychodzi co do czego to nie startuje, są bugi albo pada po 2 dniach.

2vtoz2w.jpg

Opublikowano

Gdyby serwer mógłby dojść w nasze ręce szybciej, beta byłaby już za rogiem, tak czy siak, dodawanie KOK'a w toku.

Opublikowano

Proponowałbym wprowadzenie możliwości handlowania tym KOK'iem.

Wtedy na pewno więcej ludzi by kupowało w IS w celach zarobkowych w grze.

2vtoz2w.jpg

Opublikowano

@Frixon ja nie kraczę tylko jestem realistą.

Zobacz sam ile było już takich serwerów jak napisałem? Ciężko zliczyć.

Oczywiście nie życzę tego temu serwerowi bo zapowiada się naprawdę ciekawie.

2vtoz2w.jpg

Opublikowano

Serwer naprawdę może być jednym z lepszych jakie wyszły.

Szkoda, że dopiero tak późno beta.

Ale myślę, że będzie warto czekać.

@Pan RiV a właśnie co z ColdWest2 bo ten serwer zapowiadał się też bardzo dobrze.

2vtoz2w.jpg

Opublikowano

Więc tak, myślę, czy by odciąć kontakt GM->Gracz poprzez szept, tak chyba będzie najlepiej...

Opublikowano

Inaczej, Gracz mógłby napisać do GM'a jednak, Odp. GM'a nie byłaby widziana :>

Opublikowano

Po prostu gracz nie odbierałby wiadomości od GM

Quest z KOK'iem zrobiony, teraz go sprawdzam...

Opublikowano

Ja dodam też coś od siebie. Żeby urozmaicić wojny, to będzie tak zrobione, iż na wojnach nie będzie można było potować, i przywoływać konia, nawet wjechać na nim na wojne, też nie.. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...