Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ezreal i Gangplank - jakie buildy?

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Sieeeeeeeeeeeemanko

Proszę o pro elo zajebisty build pod Ezia AP i AD

GP :

Czy ten build jest dobry :

-Latarnia

-Moc

-Merkurki/Ioniany

-Egpida Legionu

-Warmong

-Atma

Opublikowano

AD = Doran -- Butki Szybkości -- Sheen -- Krwiopijec -- Moc Trójcy -- Szpony Madreda.

lub

http://solomid.net/guides.php?g=838

Ja tak składam pod AD, a pod Ap nie gram, nie pomogę ci ;]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

na GP robię tak

piąstka na crit + potek

ostrze chciwosci

ioańskie

warmog

atma

IE

Dancer

sprzedaję ostrze chciwości i następny dancer wtedy mamy już 100 % crit

na koniec sprzedaję buty i kupuje blooda

Wniosek: crit full, dużo ad, twardy i szybki :) no i troszkę lifesteal

Co do eza to nie mam go więc Ci nei pomogę ;p

Opublikowano

Czemu Wy robicie GP tak pod tanka? Ja poelcam:

-Rekawica 8% crit

- Av blade

- Ionian boots

- Trinty

-Infinity

-Phantom

-Bloodthrister

A runy full kryt a masterki z mobafire. Ten build na Gp miażdzy, i ciężko nie byc zajebistym z tym buidlem :)

Opublikowano

A myślałeś o tym, żeby Ezia zrobić pod AP? Mi osobiście znacznie lepiej się nim gra, jak buduję w AP, niż w AD. Buty Maga, Kostur Arcymaga i dalej według uznania z bonusami te wszystkie różdżki na moc umiejętności.

EDIT : Atutem Ezreela jest też mały cooldown skilli, dzięki czemu znacznie bardziej jak dla mnie opłaca się robić w AP. A przecież dwa jego skille są na większy zasięg niż zwykły atak - o ulti to nie wspominam :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Arcymistrz
Opublikowano

A myślałeś o tym, żeby Ezia zrobić pod AP? Mi osobiście znacznie lepiej się nim gra, jak buduję w AP, niż w AD. Buty Maga, Kostur Arcymaga i dalej według uznania z bonusami te wszystkie różdżki na moc umiejętności.

EDIT : Atutem Ezreela jest też mały cooldown skilli, dzięki czemu znacznie bardziej jak dla mnie opłaca się robić w AP. A przecież dwa jego skille są na większy zasięg niż zwykły atak - o ulti to nie wspominam :)

Ja gram przeważnie eziem AP ze względu na jego W tylko właśnie chodziło mi o build bo ja mam taki :

Doran

Lezka

Buty

Archengel

Obuwie Maga

Czapka Rabadona

Lich

Rylai lub coś innego (Ban , Evil)

I mi się wydaje że za małe dmg tak do 12lvl ma :D

I moim zdaniem Ezio AD ma bardzo małe dmg nie wyciska tak jak AP

Opublikowano

Ezreal to AD Carry, a nie AP. Jego main skill to Q, W jest tylko dodatkiem w late.

doran albo buty + poty

next > sheen, bf sword, scepter,

rash bloodthirster, trinity, last whisper,

dalej lecisz frozen mallet albo bloodthirster > na koniec banshee i guardian

Q > E > W, w takiej kolejności maxujesz skille.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

@Up. Tak podają "miszczowie", ale czy to znaczy że to jest najlepsze? Każdy mi mówi że u Ezia W jest praktycznie do niczego, a jak dla mnie to wprost przeciwnie - możliwość strzelenia przeciwnika z dużej odległości przez miniony to duży atut.

Opublikowano

@Up. Tak podają "miszczowie", ale czy to znaczy że to jest najlepsze? Każdy mi mówi że u Ezia W jest praktycznie do niczego, a jak dla mnie to wprost przeciwnie - możliwość strzelenia przeciwnika z dużej odległości przez miniony to duży atut.

"Miszczowie"? Nie, tylko bardziej doświadczenie gracze od Ciebie. Spójrz na różnicę jaką ilość many zabiera "W", a ile "Q". Q - 30, W - 60. Mała różnica? Chyba duża. Do farmienia minion'ów nie użyjesz W, bo to da Ci tylko pasywa, a lepiej ciskać dodatkowym dmg + attack speed. Twój problem jeżeli nie potrafisz trafić przeciwnika z Q. Według mnie W, jest do niczego w early, nawet z blue buff'em. Zresztą spójrz na przeliczniki w W, 60% AP, a w Q? 110% AD, chyba lepsze, co?

4to7r2K.png

Opublikowano

Czy ja wiem... Mi się osobiście Ezreelem w AD gra niezbyt dobrze, co zapewne wynika z przyzwyczajenia do AP. Po prostu mnie jakoś bardziej pociągają skille niż zwykły atak, a ten mały cooldown na Q... Ultima też jest epicka, ale żeby zadawać śmierć potrzebuje mocy umiejętności.

Arcymistrz
Opublikowano

Dokładnie Moim zdaniem Ezreal AD ma o wiele mniejsze dmg .

W przelatuje i bije a jak grasz to musisz ominąc miniony i nooby na drodze zeby trafic a tak jak ja dzisiaj walnelem W double (kocham ludzi w rządku)

Ezreal moim zdaniem robiąc go pod AD ma zbyt małe dmg na carry

Ezio AP jedzie Ezia AD i to tyle chyba że AD jest bardziej nafeedowany

60 many i co z tego ale przynajmniej mocniejsze i bardziej przydatne

Farmienie ? problem na 2 bierzesz Q i farmisz jednak ja AD taki op to przecierz AA sie farmi ?

AP -Dominuje- AD

Opublikowano

Dokładnie Moim zdaniem Ezreal AD ma o wiele mniejsze dmg .

W przelatuje i bije a jak grasz to musisz ominąc miniony i nooby na drodze zeby trafic a tak jak ja dzisiaj walnelem W double (kocham ludzi w rządku)

Ezreal moim zdaniem robiąc go pod AD ma zbyt małe dmg na carry

Ezio AP jedzie Ezia AD i to tyle chyba że AD jest bardziej nafeedowany

60 many i co z tego ale przynajmniej mocniejsze i bardziej przydatne

Farmienie ? problem na 2 bierzesz Q i farmisz jednak ja AD taki op to przecierz AA sie farmi ?

AP -Dominuje- AD

JCJhZ.png

Meh, najwidoczniej nie ogarniasz AD. Na którym jesteś poziomie? Bo wątpię, aby na 30. Na Eze AP potrzebujesz ciągle many - bez niej przegrywasz, eze AD, ma lepiej, bo może oddać blue i przeżyć. Czy możesz wziąć np. spell vampa na Eze AP? Nie, bo tracisz w cholerę, a i tak mało Ci daje. Kupujesz BT i możesz się ls'ować na minionach bez problemu. Możemy zagrać 1 n 1, mid i pokażesz mi, czy ten ezio ap jest taki silny. :e Gg.

Btw. W Late z AA biję z 300-700 dmg, więc mogę bić nawet bez many.

4to7r2K.png

Opublikowano

Czy ja wiem... Mi się osobiście Ezreelem w AD gra niezbyt dobrze, co zapewne wynika z przyzwyczajenia do AP. Po prostu mnie jakoś bardziej pociągają skille niż zwykły atak, a ten mały cooldown na Q... Ultima też jest epicka, ale żeby zadawać śmierć potrzebuje mocy umiejętności.

A umiesz chociaż grać ad carry? Mówicie ze ma mniejszy dmg od apka? A wiecie o tym ze zadaniem ad carry jest farmienie, by w late robić swoją robotę? Czy Wasz ap będzie robił większy dimejdź niż ad carry bijący powiedzmy minimum crity po 700 z ~1,5aspd? Nie sądze. Powiedz mi gdzie pójdziesz Ezem ap na rankedzie? Mid jako ap carry? Wybacz ale wyśmiałbym Cie tak jak każdy inny w queue. Ez ap nie ma nuka, może za przeproszeniem wysrać się ze skilli i nie zadać w ogóle obrażeń.

Krótkie podsumowanie, Ez to ad carry, ap zostaje do zabawy na normalach.

Opublikowano

Ez AP:

Rabadon

Lich Bane

Detfajer Grasp

Ez AD:

Shen

Blood - jeśli wygrywamy ostro lane/ Infynyty - jeśli gra jest na równi

Trynyty

Reszta situational

GP JUNGLE: Maxujemy E>W>Q

2 itemy pod gold muszelka i filozofer

buty mercury

shen - jak zdobędziemy jakieś fragi/ Warmog - jak gra równa

Atma

situational

GP solo top

2 itemy gold/10

Trynyty

Atmog

Situational

TERAZ WAŻNA RZECZ - GP to tank i ja mam racje bo jestem pro a wy się nie znacie. - koniec dyskusji, flame raportowany , do zamknięcia.

dowód:

COahA.png

TGQjG.jpg

Opublikowano

PRo gangplank build?

33/5 ;)

(w kolejnosci)

Buty Berserkera

Widmowy tancerz

Krwiopijca

Ostrze Nieskończoności

Krwiopijca

Krwiopijca

Tak tak i zaraz ze "zalosny"

najpierw sprawdz potem pierdol glupoty

z tym buildem z samego pistoletu polecisz za 700 dmg critem

456 move speeda , 494 z uzytym E "Podnies Morale" wiec ty zlapiesz kazdego a Ciebie nikt nie dogoni , zawsze gram tym buildem jak walcze GP

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

na gp składam warmoga nie składam atmy mój build :

rękawica na kryta i 2 poty

buciki na cd

zeal

warmog

infinity

blood

phantom

phantom (jednego z zeala )

<>

Opublikowano

JCJhZ.png

Meh, najwidoczniej nie ogarniasz AD. Na którym jesteś poziomie? Bo wątpię, aby na 30. Na Eze AP potrzebujesz ciągle many - bez niej przegrywasz, eze AD, ma lepiej, bo może oddać blue i przeżyć. Czy możesz wziąć np. spell vampa na Eze AP? Nie, bo tracisz w cholerę, a i tak mało Ci daje. Kupujesz BT i możesz się ls'ować na minionach bez problemu. Możemy zagrać 1 n 1, mid i pokażesz mi, czy ten ezio ap jest taki silny. :e Gg.

Btw. W Late z AA biję z 300-700 dmg, więc mogę bić nawet bez many.

Może buildu krytykować nie będę, lecz nie nazywaj się wyskillowanym, jeśli podałeś ss z normala. Zagraj na rankedzie, z lepszym elo i porozmawiamy. Na normalach to ja takie staty ad soraka wycisne.... Z madredami...

Co do buildu na GP:

Start: Buciory i poty

skladasz IONIE i tą pelerynkę 18 crit.

Potem atmog i papa :) Na wykończenie IE i phantom, a potem critem hitasz po 1000, mając koło 75% na niego. Dodatkowo dmg kosmiczny a farma <3 <3 <3 <3

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

PRo gangplank build?

33/5 ;)

(w kolejnosci)

Buty Berserkera

Widmowy tancerz

Krwiopijca

Ostrze Nieskończoności

Krwiopijca

Krwiopijca

Tak tak i zaraz ze "zalosny"

najpierw sprawdz potem pierdol glupoty

z tym buildem z samego pistoletu polecisz za 700 dmg critem

456 move speeda , 494 z uzytym E "Podnies Morale" wiec ty zlapiesz kazdego a Ciebie nikt nie dogoni , zawsze gram tym buildem jak walcze GP

Nie muszę sprawdzać - wiem, że jest żałosny. Postaraj się najpierw wbić 30lvl i przetestować taki build w jakiejś normalnej grze, a nie z botami :/

Słyszałeś kiedyś o "survi"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...