Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Z 1000 << 1500 - Czyli jak się wybić z Elo Hell oraz Ogólnie o rankedach .

Masterde

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak temat "od nooba do mistrza ligi" ten temat powinienen inaczej sie nazywac bo duzo wiedzy to on nam nie daje. poczatkowym napewno tak ale ci ktorzy osiagneli 30lvl niczego tutaj sie nie dowiedza

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sory ale Ch... z tym wszystkim... wygram jednego rankeda bo dostalem ogar team , przegram 5 kolejnych bo przyjda jakies nooby =.= (ostatnio na rankedzie mialem 2 junglerow bo zaden nie mogl sie wyklocic kto jungluje... jeden poszedl do naszej , drugi poszedl do przeciwnej jungli) wiec poradnik "jak wybic sie z elo" tak naprawde nie istnieje

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

huheuehueuhue i co z tego? jak większość polaków grających w lola to debile =)

poza tym ten tutorial jest jakiś dziwny tłumaczysz graczom z 30lvl co to ad carry, support itd i co ma robić (chodź w sumie może to i dobrze, bo patrząc na niektórych...)

TuT słaby nic nie mówi jak wydostać się z Hell elo.

A znajomość języka obcego jakim jest angielski? To już w ogóle mało ważne.

Co do banów, banować akali? żartujesz? Toć to syf jest po nerfie hextecha .

Mid nie warduje 2 stron jedną wystarczy.

Nie wspomniałeś o wardowaniu drejka

Kolejna rzecz, "Jungler kupuje item i idzie na swojego blue buffa" hyhy lee sin hyhy pozdro on zaczyna red > golomy> gank top (if red side) bot (if blue side)

Jeśli mamy 1st picka (pierwszeństwo) (i tu też nie wytłumaczyłeś kiedy mamy pierwszeństwo) no to pytamy się teamu czy chcą coś z "op championów"

Moja rada?

Chcesz wyjść z hell elo?

Graj Duo z kolegą na bocie (ad carry + support)

Ad carry da rade "wycarrować" grę innym nie dasz rady na tym poziomie gry =)

@up hell elo jest do 2000 na EUNE, na EUW do 1400.

ad2 na low elo mało kto ma dużo championów przeważnie ich liczba to góra 30 w tym z 2-3 za 6.3k ip reszta to te po 450, 1350.

Zgadzam się z panem kolegą ;]

Ale, dobrze, że wytłumaczył co jest co, bo ostatnio grałem z gostkiem 30lvl, który nie wiedział co to "AP"... <pejsoPl>

Opublikowano

Ludzie... Solo top nie pushuje? wtf ja na solo topie prawie zawsze mam first blooda na 1 lvlu, oczywiście jestem na elo hell haha, bo miałem na początku -35 Elo epic teamy :) teraz w miarę udaje się carrować. Gram solo queue i wszystko zależy od mojego teamu. Mi osobiście rzadko zdarza się feedować. Ogólne staty na rankedach mam BARDZO na plus :) Niestety sam gry nie wygrasz... Na tym elo co ja jestem to nie wiem już czy ludzie chcą iść w góre czy zerować... Cóż to jest gra - już przestałem się przejmować elo, teraz gram tylko dla zabawy :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja was nie rozumiem ludzie. Skoro każdy z was przegrywa 5 na 6 rankedów, to kto je wygrywa ? Jeśli jesteś dobrym graczem, to nie powinno być problemów z wbiciem elo.

A poradnik raczej słaby. Może dla tych, którzy wbijają 30 lvl i od razu idą na rankedy... (chociaż i tak nie koniecznie)

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

No nie wiem, ale strasznie często mi się zdarza, że nie wygrywa mój team -,- już zaczynam wątpić w swoje umiejętności.. Może to ja jestem takim zerem i dlatego przegrywam :|

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jak dla mnie to zostanie na jakims 1300 elo jest dobre.

Sam grajac na 1300 elo duo z kolega ledwo wychodzilismy na + na co dzien. Kiedy wbilismy po 1400+ gry zaczely sie robic coraz bardziej proste, a na 1500 to juz jest kwestia zgrania teamu i pickow. Takze stwierdzam z wlasnego doswiadczenia, ze na 1300elo nauczyc sie mozna wiecej niz na 1500. I nie zalcie sie tylko, ze macie 1000 elo bo macie noob teamy, zawsze mogles zrobic cos aby wycarrowac gre, wiec japa wszyscy z tym plakaniem. cya

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Temat wg mnie nie za bardzo przydatny bo jak ktoś na początku powiedział,tłumaczysz tutaj co to ad carry etc. i szczerze mówiąc nie ma jednego dobrego sposobu by wygrywać rankedy ciagle,ponieważ za dużo zależy tutaj od osób trzecich to znaczy od (np.) kolesia na midzie z którym nie masz żadnej łączności,po prostu nie znasz typa.A co do tego pana na górze... owszem można wycarrować gre ale nie wtedy jak wszyscy w teamie oprócz ciebie mają po 0/12 a ty sam biedny ogarniasz.To już można tylko jedyn zwrotem nazwać: 'Welcom To Elo Hell'

Q2l1bG9mcmV0a29zX19fZXVuZV9fXzIyNV9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Pomocnik
Opublikowano

Cała magia polega na umiejętności counter pickowaniu ; ) Oczywiście nie polecam brać postaci, której się nie ogarnia, bo mimo, iż contruje to i tak wyjdzie lipa : P

Osobiście odradzam granie rankedów graczom, którzy mają 300-400 winów na normalach. Jak dla mnie jeszcze zbyt małe doświadczenie. Rankedy zaczyna się grać na około 500-700+ winach.

Opublikowano

up nie zgodze sie ze 400 winow nic nie znaczy ...

ja majac wbite 400 winow doszlam do 1400 elo a potem spadlam do 800 < smiech na sali > ( niestety gram na US, wiec nie wiem jak takie elo wypada w porownaniu do EU, bo na US 1,400 elo to juz jest duzo i jestes uwazany za pro'sa ^^ ) teraz wychodze z tego shitu i jestem juz przy 1000, smiesznie jest na 800 ;o polecam sprobowac tym co zaczynaja w siebie watpic, bo tam nawet supportem mozna carrowac gre xD

Osobiscie wydaje mi sie ze poradnik nie jest, ani zly, ani dobry. Poprostu przecietny... Nie ma dobrego sposobu jak wybic sie z hell elo, czytalam ktorys tam post ze najlepiej grac duo z kolegą i support + ad carry tu sie zgodze, gram z kumplem vayne + alistar, lub cait + karma pod koniec robimy z przeciwnym team'em co chcemy, nawet jesli nasz team nie ogarnia to zazwyczaj ubiorą sie za asysty ...

Tak czy siak dobrego sposobu nie ma na wybicie sie z tego, poprostu trzeba grac postaciami ktore sie ogarnia... I takimi ktore sa potrzebne w teamie, a nie grac na 5 supportow -.-

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Nic specjalnego się nie dowiedzielismy, tylko to co wie każdy 5+ lv żeby nie trollować, feedować i wrzucać.. Tylko nie każdy się stosuje ;>

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Carrowanie konta kolegi EAST, olałem tuta grałem AD carry + jungler.

Elo hell to bajka pozdrawiam, dobry gracz się zawsze wyczaruje.

x1438.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@up no właśnie nie, ja gram świetnie ale nie moge sie wybic z elo hell bo zawsze mam takie teamy: wchodze do gry ktos pisze: I go mid. Za chwile I go mid idiot. I tak sie kłocą, potem 2 midowce, trollują, feedują i nie masz szans wygrac nawet jesli grasz perfekcyjnie. To gra druzynowa, tu jestes CALKOWICIE uzalezniony od teamu. Mozna im mowic zeby brali inna postac, nie LeBlanc i Gangplanka na bota, ale do nich mozesz mowic jak do slupa i tylko zostaniesz wyzwany. Jak nie masz kolegów z którymi mozesz grac to rownie dobrze mozesz nie grac w LoL'a,

Opublikowano

@up no właśnie nie, ja gram świetnie ale nie moge sie wybic z elo hell bo zawsze mam takie teamy: wchodze do gry ktos pisze: I go mid. Za chwile I go mid idiot. I tak sie kłocą, potem 2 midowce, trollują, feedują i nie masz szans wygrac nawet jesli grasz perfekcyjnie. To gra druzynowa, tu jestes CALKOWICIE uzalezniony od teamu. Mozna im mowic zeby brali inna postac, nie LeBlanc i Gangplanka na bota, ale do nich mozesz mowic jak do slupa i tylko zostaniesz wyzwany. Jak nie masz kolegów z którymi mozesz grac to rownie dobrze mozesz nie grac w LoL'a,

NIe wmawiaj sobie ,że jesteś dobry.

Ok?

A swoją grą możesz wpłynąć na team matów.

Opublikowano

Nie wiem może ktoś napisał już to ale nie chcę mi się wszystkiego czytać.

Jak zwiększyć szansę na wygraną na rakedach o 40% (może więcej)

Zaraz po wbiciu do gry trzeba zwrócić uwagę na to czy gracze się

przywitają z nami i napiszą jaką biorą linie to jest naprawdę

ważne iż wiemy, że zależy im na wygraną, a nie graja, a by zagrać

ja gdy mam team który się nie odzywa wolę wyjść i poczekać 15 min nawet niż

spać w rankingu.Drugą rzeczą jest to żeby nie być upartym w sprawie do supporta

jak jesteście na 2 ostatnich miejscach i w teamie nie ma supporta to weź go i graj

oni też brali supporta ale teraz maja większe elo i oni wybierają co chcą a ty się dostosuj.

Opublikowano
ja gdy mam team który się nie odzywa wolę wyjść i poczekać 15 min nawet niż

spać w rankingu

Za wyjście z kolejki przecież masz -10elo.

Opublikowano

@up a za przegraną nawet -20 ostatnio zagrałem 1 rankeda w tym sezonie i załamka. Shaco bez jungli, wszyscy oprócz mnie mieli heala, ja miałem first picka, powiedziałem, że ide na solo, a przez tego shaco wyszło, że nie mamy junglera: WELCOME to ELO HELL! No cóż będziemy z kolegą carrować grę solo+jungla(yorick+lee sin)bo offtankami najłatwiej carrować

Opublikowano

@up a za przegraną nawet -20 ostatnio zagrałem 1 rankeda w tym sezonie i załamka. Shaco bez jungli, wszyscy oprócz mnie mieli heala, ja miałem first picka, powiedziałem, że ide na solo, a przez tego shaco wyszło, że nie mamy junglera: WELCOME to ELO HELL! No cóż będziemy z kolegą carrować grę solo+jungla(yorick+lee sin)bo offtankami najłatwiej carrować

Nie zmienia to faktu ,że to głupi sposób myślania, -10 elo za wyjście z kolejki a zazwyczaj za przegraną jest -12, więc w najlepszym wypadku tracimy 2 elo mniej. NAwet często da się wygrać gry ,które z pozoru sa nie do wygrania ( patrz mój link)

http://imageshack.us/photo/my-images/502/mxlx5.jpg/

Opublikowano

Nie zmienia to faktu ,że to głupi sposób myślania, -10 elo za wyjście z kolejki a zazwyczaj za przegraną jest -12, więc w najlepszym wypadku tracimy 2 elo mniej. NAwet często da się wygrać gry ,które z pozoru sa nie do wygrania ( patrz mój link)

http://imageshack.us/photo/my-images/502/mxlx5.jpg/

Hah, ale miałeś farta, grałeś z totalnymi mieogarami. Support 16lvl a ad carry 14... A u was wszyscy 18. A i sposób kolegi jest dobry. Dzisiaj trafiiłem na takich co powiedzieli "hi" i jaką linie idą ispokojny win. A własnke to był moj 2raked w tym sezonie a nie wyswietliło mi się ile elo dostałem i w profilu też jest unranked napisane. Co jest?

Opublikowano

up@ Po 5 wygranych, bądź 10 rozegranych rankedach pokasuję się rating. (elo)

btw. Elo hell nie istnieje, bo na 900 są lepsze ogary niż na 1400. A sam możesz wyccarować grę, na kilka sposobów.

Btw, sam się wybijałem z 620 bodajże (uwieżcie, że tutaj też trafią się ogarnięci ludzie i praktycznie 0 Polakow i Ruskow.), (nie wykluczam ciut więcej), a teraz jadę 1470. ; d)

ps. Normali mam 109, a samych rankow 950+ :) Także nie mowcie, że im więcej normali, tym lepsze ogary. Bo to drugie konto 30 lvl ^ ^.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Słaby poradnik, rly - to wgl. mi nie pomógł.

***<heuheuheuhe>***

A kto Cię tak kurwa uczył, że przed znakiem interpunkcyjnym jest spacja?

Yesteś za młody na lola! Spierdalaj do metina :P

idz sie wal
Opublikowano

Widze jak dużo z was czytało to i nie zauważyło błędu

Drogi autorze :

4 punkt twojego poradnika jest błąd

Powinno być Ad Carry a nie Ap Carry

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...