Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem przy uruchamianiu Minecrafta.

bulipawel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Koledzy pewnego dnia pokazali mi Minecrafta, więc postanowiłem sobie w niego zagrać. Polecili mi ściągnąć MinecraftaSP, po czym to zrobiłem. Jednak napotkałem komplikacje. Gdy staram sie uruchomić Minecrafta, to słychać dźwięk "error" i nic, nic się nie pojawia, nic sie nie dzieje, tak jak bym sobię klikał na pulpit (oczywiście mam ikonkę i pojawia się ten "ulubiony" przez wszystkich dźwięk). Moi koledzy mają podobny problem, ale im po 3 czy 4 próbie się uruchamia, u mnie natomiast pomimo bardzo licznych prób nie ma pożądanego efektu. Mam od nich dużo lepszy komputer, mam takie gry jak FIFA 12 i GTA 4 (oryginały, żeby nie było) a ta pikselkowa gra nie chce mi się uruchomić. Bardzo proszę o pomoc!

Opublikowano

Ściągnij najnowszą jave, gdyż ta pikselowa gra właśnie została napisana w tym języku.

java.com

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Ta "pikselkowa" gra ma jakby się mogło nie zdawać bardzo duże wymagania systemowe, lecz to nie wina komputera.

Jeśli masz viste lub windows7 uruchom grę jako administrator, nic innego mi do głowy nie przyszło.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

i masz problem z głowy,

odpalasz to co ściągnołeś i grasz.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Sciągnij launcher Geoninga (lepszy niż minecraftSP bo nie ma tego errora)

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

właśnie to zrobiłem, pojawia się to czarne okienko z napisem (nie wiem jakim bo nie zdążam przeczytać) i od razu gaśnie i nic :(

Opublikowano

Takie samo okienko jak wcześniej? Spróbuj zrobić update'a Minecrafta.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Chodzi o to czarne z tego filmiku, tylko, że na filmie pojawia sie potem okno do logowania a u mnie nie :(

ehh.. nic nie pomaga, widocznie musze się pogodzić, że w minecrafta sobię nie pogram. I tak dziękuje wszystkim za pomoc, za to, że się starali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...