Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy będzie koniec świata w 2012?

Alfons xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daj zdjęcia.Wgl jak masz pierdolić takie smuty o schronach to se odpuść.Już to widze jak wujek architekt projektuje ci schron z internetem i kablówką na 12 osób xDD

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra porozmawiajmy może o Zmianie biegunowości, jeżeli wiecie co to jest :)

Zmiana biegunowości magnetycznej właśnie ma miejsce i to jest potwierdzone naukowo, jedynie jej tempo jest czystym strzałem, bo tak na prawdę teorie naukowców na ten temat można podważyć i nie wiemy czy to może trwać jeszcze 100tyś lat, czy przeskoczyć z dnia na dzień. Wiemy jednak wszyscy, że magnetyzm oddziałuje na metale, które wchodzą w skład naszej planety. Osobiście więc dopuszczam taką opcję, że zmiany magnetyczne mogą wywołać w konsekwencji jakieś ruchy tektoniczne, które z kolei mogą wywołać jakiś kataklizm, a nawet ich łańcuch.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Dobra porozmawiajmy może o Zmianie biegunowości, jeżeli wiecie co to jest :)

Zmiana biegunowości magnetycznej właśnie ma miejsce i to jest potwierdzone naukowo, jedynie jej tempo jest czystym strzałem, bo tak na prawdę teorie naukowców na ten temat można podważyć i nie wiemy czy to może trwać jeszcze 100tyś lat, czy przeskoczyć z dnia na dzień. Wiemy jednak wszyscy, że magnetyzm oddziałuje na metale, które wchodzą w skład naszej planety. Osobiście więc dopuszczam taką opcję, że zmiany magnetyczne mogą wywołać w konsekwencji jakieś ruchy tektoniczne, które z kolei mogą wywołać jakiś kataklizm, a nawet ich łańcuch.

To jest bardzo długi proces. Ostatnio miał miejsce bodajże 12 tys lat temu. Może stąd nie ma Zimy xD?

Opublikowano

Zmiana biegunowości może się zmienić w dzień a więc "nie pierdol" :)

Również chciałbym wspomnieć o erupcji wulkanu YellowStone który może nastąpić całkiem nie długo :)

Wybucha z katastrofalnymi skutkami co 600 700 tysięcy lat. Ostatni wybuch o zbliżonej sile w miejscu obecnego jeziora Toba w Indonezji, nastąpił 640 tysięcy lat temu, powodując śmierć około 90 proc. ludzi żyjących wówczas na Ziemi.

Chociaż jak mamy dobrych naukowców to nie wypali :D

Park Yellowstone, pod którym znajduje się super wulkan jest najbardziej monitorowanym sejsmicznie regionem na Ziemi.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Hahaha schrony już jakieś? ^^ Bunkier na ile metrów w dół wykopany? Musi być co najmniej na 10 M w dół.

2xUP

Ale właśnie ten dziadek co ma 90 lat przepowiedział, że żelazne ptaki będą spadać i co?

5 katastrof lotniczych w 2k10( w tym Smoleńsk, z prawie całym naszym państwem)

To co jak ja przepowiem , że dużo osób sobie połamie kończyny , to też jestem jasnowidzem ? Co do tych katastrof "sto razy powiedziane kłamstwo staje się prawdą" - czy jakoś tak , piloci w to uwierzyli i stracili pewność siebie.

Opublikowano

No i co jeszcze.

Tyle tych bzdur już było.

Kiedyś było coś takiego że "Koniec świata w 2010r! A następny już za rok!"

No to sory -.-

Nie wierze w takie coś.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano
Zmiany biegunów Ziemi są zdarzeniami losowymi – następowały po sobie w odstępach od 10 tysięcy do nawet 50 milionów lat. Średnio zdarzają się co około 250 tysięcy lat, a ostatnie miało miejsce około 780 tysięcy lat temu. Podczas procesu przebiegunowania pole magnetyczne Ziemi nie zanika zupełnie, jednak staje się dużo bardziej skomplikowane niż to obserwowane obecnie. Umieszczony w nim kompas mógłby wskazywać różne kierunki geograficzne w zależności od jego położenia na powierzchni Ziemi, oraz od formy przejściowego pola magnetycznego w jego otoczeniu. Przebiegunowanie jest procesem trwającym od 1000 do 10 tysięcy lat, jednakże niektóre dane wskazują, że około 16 mln lat temu biegun północny przez krótki czas przemieszczał się z prędkością nawet 3° dziennie.

źródło wikipedia.pl :)

Opublikowano

@wiesiekex

Widzę, że zdarza Ci się często oglądać Discovery : )

Przebiegunowanie ziemi, czyli tak gdzie teraz mamy biegun północny zrobiłby się biegun południowy. Totalna masakra, trzesienia ziemi wykraczające poza skale, wybuchy ogromnej ilosci wulkanow w jednym czasie, tsunami jakich jeszcze na oczy nie wiedzielismy. Jednak szansa, ze to stanie sie w czasie naszego zywota jest taka sama, jak to, ze wygrasz w lotka 2 losowania pod rzad :D

Wybuch YellowStone... Glosy sa podzielone, jedni mowia, ze zaraz wybuchnie, inni, ze jest to bardzo watpliwe. YellowStone ma system ktory zapobiega wybuchowi, a mianowicie gorace gejzery itp. ktory wybuchaja co kilka minut i zmniejszaja cisnienie : )

Opublikowano

#UP

Yellowstone to jest właśnie ten Park Narodowy (...)

E tam jak jebnie to jebnie, nawet nie poczuje.

"Nie znasz dnia, ani godziny" tego się trzymam.

Opublikowano

[quote name=Alfons xD' timestamp='1324844339' post='3652311]

A dążę do tego że wiele ludzi zaczyna panikować , bać sie .

no chyba ty, ja nie znam nikogo kto by w to wierzyl i wgl. się tym zamartwiał, to jeden wielki stek bzdur gówno wart, nie mamy wpływu na "koniec świata" i nie da sie go odczytac z zadnego kalendarza napisanego przez niezle zjaranych i najebanych majów.

pozatym wielu ludzi z problemami chciało by takiego konca, wiec czego sie tu bać?

peace

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Teorii na temat konca świata jest ogrom, prawda jest taka, ze w kazdej chwili kazdy z nas moze umrzec. Patrzac na to z tej strony kazdy moze przezyc osobisty koniec swiata nawet teraz. Kto wie ile osob przezylo koniec swiata w czasie kiedy pisalem ten post...

Opublikowano

Może być też coś niebywałego, cytat z jakiegoś artykułu:

Rosyjscy naukowcy roztaczają przed światem czarny scenariusz, który może się zrealizować już nawet w ciągu kilku najbliższych lat. Z badań przeprowadzonych przez grupę ekspertów wynika, że w obszarze Morza Arktycznego zalegają gigantyczne złoża metanu. Pęcherzyki tego gazu systematycznie wypływają na powierzchnię. Jeśli w wyniku nieprzewidzianych okoliczności, zalegający pod dnem morza metan zostanie nagle uwolniony do atmosfery, dojdzie do zmian klimatycznych, których skalę trudno jest dziś sobie wyobrazić.
1356721310-U739101.png

Opublikowano

@wiesiekex

Rownie dobrze wystarczy malutka bombeczka atomowa zrzucona w te zloza metanu i ziemia po prostu sie rozpadnie:D

Opublikowano

@ UP

hahaha ^^

Ale kto by chciał spuścić atomówkę na złoża metanu? Chyba tylko ruski, chcąc wykończyć zachód.

Tutaj dokończenie artykułu:

Rosyjscy eksperci przyznają, że nawet w najśmielszych snach nie spodziewali się, jak wielka jest skala problemu. Naukowcy zbadali tylko niewielki wycinek obszaru, sięgający ok. 10.000 mil kwadratowych. Wielkość złóż metanu – gazu cieplarnianego, który jest o ok. 20 razy silniejszy od dwutlenku węgla – na poddanym eksploracji przez Rosjan terenie, znacznie przerosła ich oczekiwania. Na tej stosunkowo niewielkiej powierzchni w rejonie Syberii, naliczono aż 100 źródeł z których uwalniany jest gaz. Specjaliści nie mają jednak wątpliwości, że na rozleglejszym obszarze, gęstość fontann może się zwiększać i sięgać nawet tysięcy. Naukowcy dotąd sądzili, że każdego roku z zasobów tych do atmosfery uwalnianych jest ok. 8 milionów ton gazu. Najnowsze badania pokazały, że liczby te są znacznie niedoszacowane.

Pod obszarem wiecznej zmarzliny w rejonie Arktyki zalegać mogą setki milionów ton metanu, które rozciągają się od stałego lądu aż do wschodniosyberyjskiego szelfu Oceanu Arktycznego – poinformował dziennik „The Independent”. Zdaniem naukowców, obszar ten przypomina tykającą bombę, która w razie „wybuchu” może doprowadzić do zmian, które będą miały wpływ na ekosystem całej planety.

Największe zagrożenie ze strony pióropuszów gazu, które uwięzione są pod dnem Morza Arktycznego pojawia się w porze letniej, kiedy w rejonie tym dochodzi do roztopów. Jeśli dojdzie do sytuacji, w której w wyniku wysokich temperatur dojdzie do roztopienia się całej pokrywy lodowej w regionie, może dojść do katastrofy. Zaistnienie takich okoliczności, które już obserwowane są na Syberii, gdzie dochodzi do roztopów w obszarze wiecznej zmarzliny, mogłoby doprowadzić do gwałtownego uwolnienia wszystkich zasobów metanu do atmosfery. Skutki takiego zdarzenia byłby trudne do opisania.

„Po raz pierwszy udało nam się znaleźć ciągłe, potężne i imponujące sączące struktury, które mają więcej niż tysiąc metrów średnicy. To jest niesamowite” – powiedział cytowany przez brytyjski dziennik dr Igor Semiletow z Rosyjskiej Akademii Nauk. „Byłem pod wrażeniem samej skali i dużej gęstości tych pióropuszy”.

Badania zostały przeprowadzone w sierpniu tego roku. W ich trakcie naukowcy wykorzystali szereg narzędzi, które ograniczyły ryzyko popełnienia błędu; w tym instrumenty sejsmiczne i akustyczne.

Arcymistrz
Opublikowano

Nie będę cytował tego co było ale tak :

Jak kurwa ma być ten koniec to on kurwa będzie i będzie tak że żaden premierek i prezydenterek i zjadacz chleba nie przeżyje nikt !!!!!

Jakby miał być nie wieże w tej bajeczki o końcu świata urodziłem się w 1997r. i przeżyłem ok 15 końców świata nawet w tym roku w którym się urodziłem

W 2000 miały komputery chodzić ... w 2003 , 2004, 2006 itd ... W 2011 było 5 końców świata omg co za ludzie dalej w to wierzą będzie to będzie i tak nikt nie przeżyje dobra niech wam będzie uchowa się te 5 tysięcy ludzi ale co to jest na cały świat sami się zabijać będą (kanibalki xD ) bo nie ma nic do jedzenia było jebut i nie ma nic !

Roślin zwierząt no chyba że będzie podziemny noe i zrobi bunkier dla zwierząt

Nie ma i narazie dożyj do końca roku to będzie sukces przed 21 grudnia 2012 będzie kilka końców mogę zapewnić

Co do jądrówki ... chyba koreanie mają i płaczą na ulicach bo boją się nowego premiera który nie wiadomo co z nią zrobi

No wiesiek imponujesz mi xD

Opublikowano

Chciałbym przypomnieć że równie dobrze mogłoby nawet dziś przylecieć do nas tzw. "ufo" i nas wybić w sekundę, ponieważ mogą być z techniką miliony lat dalej niż my :)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

@wiesiekex

Wybucha z katastrofalnymi skutkami co 600 700 tysięcy lat. Ostatni wybuch o zbliżonej sile w miejscu obecnego jeziora Toba w Indonezji, nastąpił 640 tysięcy lat temu, powodując śmierć około 90 proc. ludzi żyjących wówczas na Ziemi.

Oglądałem o tym na discovery.

Wyliczono również że w tym roku mija równe 640 tyś lat od ostatniego wybuchu.

Z wulkanu wydostanie się większość gazów z wnętrza ziemi.

Niektóre planety mają tylko jeden wulkan, który ma ponad kilka tysięcy metrów bo

cały czas gromadzi się na nim zastygnięta lawa

@down

widzę że ty też pesymista ;P

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Arcymistrz
Opublikowano

Też prawda

Ufo or Z jądra ziemi wyjdzie wielki kartofel z ziemniakiem na głowie i nas zje bo chce pyra :P

Wszystko może się zdarzyć z komputera mogą ożyć zdjęcia seryjnych zabójców xD

Albo nie wiem miałem coś napisać i i wypadło xD

Może być na świecie gdzieś mała dziurka o której nikt nie wie z niej ulatnia się związek o nieznanym składzie i sposobie zapobiegania który przemieszcza się i zaraża w ciągu minuty 10km2 > 1m/10km przez co w 1 noc może wybić cały gaz gdzie ludzie nawet nie zdąrza się załatwić a padn

WTF ? ... FArex zarypał mi 5% 17 grudnia ... zaraz mu tutem na PW walne xD

Opublikowano

Bzdura!

Pozwolę sobie zacytować pewien tekst:

"Byli sobie kiedyś tacy majowie... I mieli sobie jakiś kalendarz no i można im go pogratulować bo potrafili policzyć sobie go na wiele ichnych lat w przyszłość a mój zegarek windowsowy potrafi jeszcze tylko policzyc 89 lat, wiem że te porównanie jest trochę z dupy ale ujmę to tak:wiedza naukowa majów była taka że potrafili budować jakieś pieramidy i strzelać z łuków a ich cywilizacja upadła, więc to tyle co do traktowania ich jako źródło naukowej wiedzy. W porównaniu z naszą cywilizacja która stawia nogę na księżycu czy zagląda do wnętrza atomu" BrzydkiBurak.

Tyle. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

koniec swiata zostal przeniesiony, bledy w obliczeniach mieli, o kilkadziesiat lat przeniesiony, wiec moj rocznik go juz raczej nie ujży :< Nie ma sie czego bac ;p ,a poza tym i tak nie znamy dnia ani godziny

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...