Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Czy Wiesz, że...?

adam200

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jezu, po co tworzycie te tematy z tymi ciekawostkami... to wszystko jest wypisane na innych stronach ;d

Ale sporządziłem krótkie odpowiedzi xdd

1. Naciskając Środkowy Przycisk Myszy (Rolka) w kierunku blocku, który nie został wybrany z pasku inwentarzu, ten zaznaczy się? - wiedziałem
2. Nakładając na głowę dynie, Enderman Cię nie widzi? - wiedziałem
3. W dzień Prima Aprilis, Notch z załogą zrobili kawał, w którym "można
było" kupić różnorakie itemy, takie jak klucze, czy czapki górnika? - teraz wiem
4. Minecrafta kupiło już 8 milionów osób? - wiedziałem
5. Codziennie ludzie, którzy grają w minecrafta na świecie robią średnio 3 serwery w ciągu dnia? - wiedziałem
6. Mapa w Netherze się "gubi", czyli nie może określić, w którą stronę idziesz? - wiedziałem
7. Od wersji 1.8 trzcinę cukrową można sadzić na piasku? - wiedziałem
8. Kaktusa można użyć jako prowizoryczną niszczarkę? - wiedziałem
9. Kiedy zaczepisz wędkę o łódkę, ta zacznie szybciej płynąć? - teraz wiem
10. Nie można już jeździć na małych świnkach? - wiedziałem
11. W Netherze można posadzić drzewo? - wiedziałem
12. Bałwany można też zrenderować w Netherze? - wiedziałem
13. Wędką możesz podnosić moby? - wiedziałem
14. Głównym programistą Minecrafta od pierwszego grudnia został Jens Bergensten i nie jest już nim Notch? - wiedziałem
15. Jeśli w creepera walnie piorun, to creeper będzie wybuchał z podwojoną siłą? - wiedziałem
16 Notch posiada własnego Notchbooka? - wiedziałem
17. Jest szansa, że w logu w menu startowym minecrafta zamiast napisu Minecraft, ukaże się napis Minceraft? - wiedziałem
18. Minecraft zarobił więcej, niż Angry Birds? - wiedziałem
19. Spadając z najwyższej wysokości łódką i wysiadając chwilę przed zderzeniem w ziemię, nie otrzymasz żadnych obrażeń? - TAKŻE...
20. Minecraft nie wyjdzie na konsolę Sony? - przecież jest
21. Netherowe brodawki można sadzić również na normalnym świecie? - wiedziałem
22. Po wypiciu trucizny, antydotum jest mleko? - wiedziałem
23. Mając nonpremium, GameBooster nie spełnia swoich funkcji "antytnącej" w Minecrafcie? - GameBooster w ogóle nie działa ;3
24. Minecraft rozwija wyobraźnię, szczególnie u małych dzieci? - co ty nie powiesz?
25. Jest możliwość przyciągania zwierząt i potworów do siebie za pomocą wędki? - wiedziałem
26. Strzelenie z łuku w kulę ghasta spowoduje odbicie jej? - wiedziałem
27. Pierwotnie muzykę do gry miał stworzyć zespół DragonForce, lecz wycofali się ze względu na terminy? - teraz wiem
28. U góry netheru (nad bedrockiem) znajduje się olbrzymia, prosta przestrzeń? - wiedziałem
29. Jest jedna na sto szans na to, że z PigZombie wypadnie złoty miecz? - wiedziałem
30. Do Bety 1.3_01 podpalone drewno wieczne się paliło? - teraz wiem
31. Minecraft powszechnie zostało stworzone w celu oddania jej na konkurs "najlepszej gry na silniku Java"? - teraz wiem
32. Obecnie Minecraft kosztuje 90-100zł? - wiedziałem? O_o
33. Będąc na poziomie bedrocka będziemy w stanie usłyszeć NoteBlocka położonego nad poziomem morza? - teraz wiem
34. Gdy zarzucimy wędkę na dzikiego wilka, pomimo, iż nie zadaliśmy mu obrażeń stanie się agresywny? - wiedziałem
35. Notch powiedział, że z zombie wypadały pióra, bo nie wiedział co innego mogłyby upuszczać? - wiedziałem xD
36. Strzały nie mogą niszczyć szkła (jedynie Spider Jockey ma taką możliwość)? - teraz wiem
37. Gdy zarzucimy wędkę na szafę grającą i będzie w środku płyta to płyta wyleci? - wiedziałem
38. Łowienie ryb jest możliwe w każdym możliwym źródle? - wiedziałem
39. Moby i gracz, którzy znajdują się w wózku otrzymują minimalne obrażenia od eksplozji TNT? - teraz wiem
40. TNT nie ma swoich cech wybuchowych w wodzie? - wiedziałem? przecież to logiczne
41. Gdy położymy TNT na ziemi i ułożymy wokół pewną ilość strzał, po czym
aktywujemy ładunek, wybuch nie niszczy tych strzał, lecz wyrzuca je wokół? - wiedziałem
42. Przed dodaniem skóry, wełna była wykorzystana do budowy skórzanej zbroi? - teraz wiem
43. Pod ciastem, schodami, szkłem i liśćmi możesz postawić otwierającą się skrzynię? - wiedziałem
44. Przy użyciu kombinacji F3+F zmieni się widoczność? - wiedziałem
45. Piaskowiec został dodany dopiero w patchu Beta 1.2? - wiedziałem
46. Mojang nie podpisał umowy o wprowadzeniu Minecrafta na Windows 8 i tylko za pomocą fixa jest możliwość jego odpalenie? - nie mam w8 ;s
47. We wczesnej fazie Indev diament nazwano kryształem, dopiero potem zmieniono jego nazwę na diament? - teraz wiem
48. Przed wydaniem Bety 1.6 wagony napędzać mogło się tylko lokomotywką, bądź za pomocą wagonika położonego na torach obok? - teraz wiem
49. W netherze zarówno zegarki jak i kompas nie działają poprawnie? - wiedziałem
50. Nether od góry i od dołu pokryty jest bedrockiem? - wiedziałem
51. Dozownik działa pod wodą i lawą? - wiedziałem
52. Przed Betą 1.2 narzędzia nie posiadały trwałości? - wiedziałem
53. Uderzenie kilofem moba powoduje utratę większej jego liczby życia, niż byśmy użyli do tego ręki? - (facepalm)
54. Graczowi szybciej spada pasek głodu, gdy biega po piasku w przeciwieństwie do innych bloków? - yyy... a gdy na realu biegasz po piasku to się nie męczysz szybciej? ...
55. Stary błąd w trybie Classic pozwalał graczom podnieść poziom wody umieszczając piasek ponad nim? - wiedziałem
56. Przed Betą 1.8 świnie nie posiadały wypukłego nosa? - wiedziałem
57. Świnie pomimo swej wielkości, mogą przechodzić przez otwór o wielkości 1x1? - wiedziałem
58. W wersji 1.8 i niższych Zombie pigman upuszczał Pieczony schab? - wiedziałem
59. Szafy grającej nie można przenieść tłokami? - teraz wiem
60. W wersji Survival Test 0.30 istniała możliwość, by kamień wydobyć ręką i uzyskać przy tym bruk? - teraz wiem
61. Strzały wystrzelone w stronę odpalonego TNT zostaną odbite w przeciwną stronę? - wiedziałem
62. Zombie na trudnym poziomie trudności mogą zainfekować także małych wieśniaków? - wiedziałem
63. Lawa nie topi bloków śniegu? - wiedziałem
64. W wersji Beta 1.2_01 kałamarnica mogła zostać wydojona w przypadku, gdy
wystaje ponad powierzchnię wody lub gdy w ogóle jest w powietrzu? - wiedziałem
65. Użycie miotanej mikstury niewidzialności na owce spowoduje, że zniknie
jej twarz i kopytka, natomiast wełna będzie nadal widoczna? - teraz wiem xD
66. Creeper to nieudany model świni? - wiedziałem
67. Moby nie widzą graczy przez szybę? - wiedziałem
68. Moby uważają, że bloki takie jak znak, obraz i ramka na przedmioty nadają się do stawania na nich? - wiedziałem
69. Netherrack ma ten sam wygląd co bruk, lecz w innym kolorze? - wiedziałem
70. Kopiąc Netherrack złotym kilofem, można zużyć go w kilka sekund? - wiedziałem
71. Znak przyczepiony do głowicy tłoka blokuje go? - wiedziałem
72. Trzcina cukrowa może być posadzona z dala od wody, jeśli posadzimy ją na płonącym klocku? -

Opublikowano

5.Jest raczej nieprawdziwe ponieważ jeśli dziennie na mpc pojawia się 10 tematow z prezkami serwow a to tylko z samej polski i nie wszyscy majnkraftowcy którzy robią serwery mają konto na mpc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...