Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Czy Wiesz, że...?

adam200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiesz, że:

1. Naciskając Środkowy Przycisk Myszy (Rolka) w kierunku blocku, który nie został wybrany z pasku inwentarzu, ten zaznaczy się?

2. Nakładając na głowę dynie, Enderman Cię nie widzi?

3. W dzień Prima Aprilis, Notch z załogą zrobili kawał, w którym "można było" kupić różnorakie itemy, takie jak klucze, czy czapki górnika?

4. Minecrafta kupiło już 8 milionów osób?

5. Codziennie ludzie, którzy grają w minecrafta na świecie robią średnio 3 serwery w ciągu dnia?

6. Mapa w Netherze się "gubi", czyli nie może określić, w którą stronę idziesz?

7. Od wersji 1.8 trzcinę cukrową można sadzić na piasku?

8. Kaktusa można użyć jako prowizoryczną niszczarkę?

9. Kiedy zaczepisz wędkę o łódkę, ta zacznie szybciej płynąć?

10. Nie można już jeździć na małych świnkach?

11. W Netherze można posadzić drzewo?

12. Bałwany można też zrenderować w Netherze?

13. Wędką możesz podnosić moby?

14. Głównym programistą Minecrafta od pierwszego grudnia został Jens Bergensten i nie jest już nim Notch?

15. Jeśli w creepera walnie piorun, to creeper będzie wybuchał z podwojoną siłą?

16 Notch posiada własnego Notchbooka?

17. Jest szansa, że w logu w menu startowym minecrafta zamiast napisu Minecraft, ukaże się napis Minceraft?

18. Minecraft zarobił więcej, niż Angry Birds?

19. Spadając z najwyższej wysokości łódką i wysiadając chwilę przed zderzeniem w ziemię, nie otrzymasz żadnych obrażeń?

20. Minecraft nie wyjdzie na konsolę Sony?

21. Netherowe brodawki można sadzić również na normalnym świecie?

22. Po wypiciu trucizny, antydotum jest mleko?

23. Mając nonpremium, GameBooster nie spełnia swoich funkcji "antytnącej" w Minecrafcie?

24. Minecraft rozwija wyobraźnię, szczególnie u małych dzieci?

25. Jest możliwość przyciągania zwierząt i potworów do siebie za pomocą wędki?

26. Strzelenie z łuku w kulę ghasta spowoduje odbicie jej?

27. Pierwotnie muzykę do gry miał stworzyć zespół DragonForce, lecz wycofali się ze względu na terminy?

28. U góry netheru (nad bedrockiem) znajduje się olbrzymia, prosta przestrzeń?

29. Jest jedna na sto szans na to, że z PigZombie wypadnie złoty miecz?

30. Do Bety 1.3_01 podpalone drewno wieczne się paliło?

31. Minecraft powszechnie zostało stworzone w celu oddania jej na konkurs "najlepszej gry na silniku Java"?

32. Obecnie Minecraft kosztuje 90-100zł?

33. Będąc na poziomie bedrocka będziemy w stanie usłyszeć NoteBlocka położonego nad poziomem morza?

34. Gdy zarzucimy wędkę na dzikiego wilka, pomimo, iż nie zadaliśmy mu obrażeń stanie się agresywny?

35. Notch powiedział, że z zombie wypadały pióra, bo nie wiedział co innego mogłyby upuszczać?

36. Strzały nie mogą niszczyć szkła (jedynie Spider Jockey ma taką możliwość)?

37. Gdy zarzucimy wędkę na szafę grającą i będzie w środku płyta to płyta wyleci?

38. Łowienie ryb jest możliwe w każdym możliwym źródle?

39. Moby i gracz, którzy znajdują się w wózku otrzymują minimalne obrażenia od eksplozji TNT?

40. TNT nie ma swoich cech wybuchowych w wodzie?

41. Gdy położymy TNT na ziemi i ułożymy wokół pewną ilość strzał, po czym aktywujemy ładunek, wybuch nie niszczy tych strzał, lecz wyrzuca je wokół?

42. Przed dodaniem skóry, wełna była wykorzystana do budowy skórzanej zbroi?

43. Pod ciastem, schodami, szkłem i liśćmi możesz postawić otwierającą się skrzynię?

44. Przy użyciu kombinacji F3+F zmieni się widoczność?

45. Piaskowiec został dodany dopiero w patchu Beta 1.2?

46. Mojang nie podpisał umowy o wprowadzeniu Minecrafta na Windows 8 i tylko za pomocą fixa jest możliwość jego odpalenie?

47. We wczesnej fazie Indev diament nazwano kryształem, dopiero potem zmieniono jego nazwę na diament?

48. Przed wydaniem Bety 1.6 wagony napędzać mogło się tylko lokomotywką, bądź za pomocą wagonika położonego na torach obok?

49. W netherze zarówno zegarki jak i kompas nie działają poprawnie?

50. Nether od góry i od dołu pokryty jest bedrockiem?

51. Dozownik działa pod wodą i lawą?

52. Przed Betą 1.2 narzędzia nie posiadały trwałości?

53. Uderzenie kilofem moba powoduje utratę większej jego liczby życia, niż byśmy użyli do tego ręki?

54. Graczowi szybciej spada pasek głodu, gdy biega po piasku w przeciwieństwie do innych bloków?

55. Stary błąd w trybie Classic pozwalał graczom podnieść poziom wody umieszczając piasek ponad nim?

56. Przed Betą 1.8 świnie nie posiadały wypukłego nosa?

57. Świnie pomimo swej wielkości, mogą przechodzić przez otwór o wielkości 1x1?

58. W wersji 1.8 i niższych Zombie pigman upuszczał Pieczony schab?

59. Szafy grającej nie można przenieść tłokami?

60. W wersji Survival Test 0.30 istniała możliwość, by kamień wydobyć ręką i uzyskać przy tym bruk?

61. Strzały wystrzelone w stronę odpalonego TNT zostaną odbite w przeciwną stronę?

62. Zombie na trudnym poziomie trudności mogą zainfekować także małych wieśniaków?

63. Lawa nie topi bloków śniegu?

64. W wersji Beta 1.2_01 kałamarnica mogła zostać wydojona w przypadku, gdy wystaje ponad powierzchnię wody lub gdy w ogóle jest w powietrzu?

65. Użycie miotanej mikstury niewidzialności na owce spowoduje, że zniknie jej twarz i kopytka, natomiast wełna będzie nadal widoczna?

66. Creeper to nieudany model świni?

67. Moby nie widzą graczy przez szybę?

68. Moby uważają, że bloki takie jak znak, obraz i ramka na przedmioty nadają się do stawania na nich?

69. Netherrack ma ten sam wygląd co bruk, lecz w innym kolorze?

70. Kopiąc Netherrack złotym kilofem, można zużyć go w kilka sekund?

71. Znak przyczepiony do głowicy tłoka blokuje go?

72. Trzcina cukrowa może być posadzona z dala od wody, jeśli posadzimy ją na płonącym klocku?

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo przydatne i ciekawe można się wiele dowiedzieć i wykorzystać to

^

/ \

|

Kopsnij Lubię to

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Popraw w 15 punkcie nie pre relase tylko snapshot:P

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o rzeczy typu, ze w MineCrafta gra 25 milionów ludzi to nie wiedziałem. Jeżeli chodzi o granie to wiedziałem wszystko ( można powiedzieć, że jestem uzależniony ;d ). Oczywiście Like.

Kocham mame

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ale to, że nie wyjdzie na konsolę Sony to skąd wiesz? :D Bo ja czuję, że w PS4 możemy się spodziewać Minecraft na multi :)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

@UP nie wyjdzie, mojang podpisał licencję która nie pozwala na wydanie tej gry na inną platformę

@Topic, dobre, sam wiedziałeś czy gdzieś szukałeś? Nie wiedziałem: 3, 6(nie korzystałem z mapy), 9, 23, 27.

KHA`ZIX!

Opublikowano

@UP Poprawiłem. Nie dopisałem o kuli ghasta.

Niektóre sam wiedziałem, a niektóre po prostu wyszukałem.

Opublikowano

Jest jedna na ileś tam szansa, że szkielet będzie miał miecz zamiast łuku :)41. Czy one zadają obrażenia? Bo już mam pewien pomysł :D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano
28. U góry nethheru netheru (nad bedrockiem) znajduje się olbrzymia, prosta przestrzeń?

Popraw ^^

A tak ogólnie to o większości wiedziałem, nic nowego :D

//Czasami lubię zamknąć się w szafie i udawać, że jadę windą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...