Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eternal [DEDYK][NO-WL][500 slotów][no-premium]

Veygr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moze mi sie uda wrzucic folder .Minecraft

Przepraszamy za problemy do 20 powinno byc ok. Zrobimy to jak najszybciej sie da

Teraz jestem bezradny (jestem w szkole) puzniej wrzuce caly minecraft

Opublikowano

Serwer jest MEGA ! Mapa bardzo rozbudowana, bardziej przystosowana nie dla niedzielnych graczy lecz dla graczy ze sporymi wymaganiami co do serwera. Obydwa miasta mają niepowtarzalny klimat, więc polecam pozwiedzać. Niektórzy narzekają na rozmieszczenie adminshop'ów, lecz moim zdaniem to zaleta, że trzeba troszkę poszukać i pokombinować ;D Naprawdę polecam, ściągajcie kumpli i zapraszajcie ich na eternala ! niech się serwer rozwija bo naprawę ma potencjał :)

Opublikowano

Ładnie wygląda , zagram.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

Serwer do dupy admin nie ogar

Takie komentarze pozostaw dla siebie, bo jeżeli ty nie potrafisz się zachować to nie licz, że inni w stosunku do ciebie będą się zachowywać tak jak należy.

Opublikowano

To prawda, wchodzisz na serwa i od razu się pytają czy chcesz dzialke ;) Można z nimi na luźno pogadać i zawsze pomogą, serwer rządzi a ludzie także...;D

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo forum powinno tuż na dniach powstać, administracja rozpatrzy również otwarcie portalu z newsami, tylko z tego co wiem aktualnie nie ma osoby, która mogłaby się tym zająć, ale myślę, że to kwestia dni ;)

Opublikowano

No dla niektórych to dosyć uciążliwa sprawa, lecz jeśli się pomęczymy, ale nam się uda to jaka z tego satysfakcja ! A co myślisz dominarions jakby zaproponować adminowi by dał razem ze współrzędnymi screen'a danego adminshopa? bo może ktoś zna to miejsce i wtedy nie musiałby latać z f3 i szukać po współrzędnych ;)

Opublikowano

Siemka, chciałbym wam opisać moje pierwsze emocje będąc na tym serwerze.

Recenzja (Moja własna)

Będąc na serwerowym spawnie mogłem zauważyć kilka tablic informacyjnych typu (regulamin, Cuboid, administracja), najbardziej zainteresował mnie regulamin, gdyż z tekstu który był na tabliczkach mogłem sądzić, że administracja ma w d**** gracza, admini rzucają mu (jak psu kość) dostęp do danej działki, sam ma on się martwić o jej zabezpieczenie, a jeśli coś straci to tylko wina gracza i sam on jest temu winien. Dobra, to były tylko moje przemyślenia, ale tak na prawdę admini odpowiedzą na twoje każde pytanie (Chodź czasem trzeba napisać dwa trzy razy, czy odpowie), starają się jak najbardziej pomóc graczowi.

Przejdźmy do innej sprawy jaką są działki. Początkowa działka jaką możemy dostać, jest zajebi*** mała, możemy tam postawić co najwyżej malutki domek, lub jakąś wieże. Lecz podobno na serwerze można wykupie za DUŻE pieniądze (oczywiście obowiązujące na serwerze) działkę poza miastem. Więc jeśli chce ktoś stawiać ogromny domek na początku swojej gry na serwerze to sorry, tutaj tego nie zrobisz.

Kolejną rzeczą, są sklepy. Każdy gracz może posiadać własny sklep, a także jest jeden główny sklep (Co prawda ja nic nie mogłem tam kupić).

Na końcu zostawiłem miasto, gdyż to chyba największy + tego serwera, miasto jest cudowne, piękne duże budynki. Aleje bardzo fajne zagospodarowane, wszystko cudnie zagospodarowane, normalnie palce lizać.

Podsumujac:

Serwer ma 500 slotów (Nie wiem po co to komu, ale okej)

Działki dla początkującego gracza są za małe

Regulamin z którego wynika, że administracja ma gracza gdzieś.

Bardzo piękne miasto, z dużymi i małymi budowlami.

Więc jeśli szukasz serwera na który zawsze będziesz mógł wejść, lecz abyś mógł postawić duży budynek, musisz zarobić dużo pieniędzy (Które funkcjonują na serwerze), jak najbardziej zapraszam na ten serwer, gdyż możliwe, że zabawa na nim jest przednia.

Opublikowano
tak na prawdę admini odpowiedzą na twoje każde pytanie (Chodź czasem trzeba napisać dwa trzy razy, czy odpowie)

Czat minecrafta ma to do siebie że czasami ciężko się tam połapać.

Opublikowano

Przeczytałem twoje sugestie i trzeba rozpatrzyć kilka kwestii co do niego. Działki są specjalnie takle małe, nie po to by utrudnić rozgrywkę, lecz by gracz musiał dać coś od siebie, nie trzeba tam przecież budować domku, bo po co? dajesz tam skrzynie piece itp. idziesz poza miasto, osiedlasz się gdzieś np pod ziemią i zbierasz kasę, bo to przecież nie jest FreeBuild tylko RP, tutaj zbierasz kasę by kupić frakcję, lub dojść do jakiejś, rozbudowywać ją, toczyć wojny itp. A trudność tego serwera też ma na swoim celu odstraszyć "12 letnie" dzieci, które się pytają skąd mają wziąć drewno i dlaczego \warp las nie działa... To jest serwer nie dla kogoś, kto chce sobie wejść, zbudować domek i do widzenia, fajnie było.... to serwer dla graczy, którzy wymagają czegoś więcej... A jako główny architekt miasta ciesze się, że ci się podoba :)

Opublikowano

Mc to coś więcej niż tylko budowanie. Pierwszymi założeniami gry było chodzenie po jaskiniach - Gra Jaskiń - pierwsza nazwa. W minecrafcie ogranicza nas tylko wyobraźnia, bo z grą można prawie wszystko ;]

Opublikowano

Ale zobacz, że to jest serwer RP, tutaj szkoda czasu i surowców na budowanie domków w mieście, jeśli można to zrobić we frakcji? Nie miałem na myśli, żeby w ogóle nie budować domków, lecz nie ma sensu tego robić w mieście, zresztą wyobraź sobie, że w tych 2 miastach jest ze 160 działek i jaki one teren zajmują, a teraz pomyśl ile miejsca by zajmowały działki, gdyby zamiast 5*6 byłyby 30*30....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...