Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przedszkole

Gość azerf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja zaczołem od C++ ale nie polecam nie to że jest do dupy ale trudny na start polecam Blitz basic na początek cheata to moze w tym nie zrobisz ale moze jakąś gre potem może delphi

Opublikowano

A ja na początek polecam... Delphi

Pewnie że się znajdzie coś łatwiejszego, ale jeśli chociaż z HTML miałeś styczność, nie będziesz miał problemów.

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

To co polecacie na początek,tylko uzgodnijcie jedną wersje a nie jedne mówi to drugi tamto.

Opublikowano

Moja jedna wersja. Delphi.

C++ jest dla zaawansowanych, co nie znaczy że nie można się na nim uczyć, ale po co wsiadać na motor jak się nie umie jeździć na rowerze ?

Delphi za darmo ściagniesz z www.borland.pl i zarejestrujesz za free produkt na tej oto stronie. W internecie masz dużo tutoriali do tego, ale nie wiem czy podawać bo jak mam warna dostać... ;>

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

@up: po to zeby nie meic zlych nawykow z roweru (ten przyklad jest akurat idiotyczny). Lepiej zaczac odrazu od C++, delphi i tak sie nie przyda w sumie, a c++ wcale nie jest duzo trudniejszy, wymaga tylko wiecej samozaparcia (przez dlugi czas jedynie co napiszemy to pod konsole)

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

@up: szybkiej, małej aplikacji/gry. Znasz jakis powazny program/gre (w sensie nie jakis saper, tylko np WoW, CS itp) napisana w delphi?

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Łojej :P Wiesz ile trudu trzeba włożyć żeby stworzyć np. WoW ? To nie jest takie łatwe, i szansa jest chyba 0,01% że ktoś z tego forum zrobi hit jak WoW...

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

Nigdy nie wiesz czy ktoś stąd nie skonczy np jako programista Blizzarda. W kazdym badzrazie, w poprzednim poscie chodzilo mi o to ze delphi jest do zabawy, jezeli sie mysli o programowaniu powazniej to lepiej zaczac odrazu od c++

Opublikowano

A temat Przedszkole dla PRO nie jest. A nikt przez Delphi nie straci, i szybciej sie wyrobi ,,przechodząc" Delphi i robiąc w C++ niż zaczynając od C++.

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

C++ nie jest tylko dla pro... poprostu wymaga wiecej czasu

Opublikowano

Czyli c++,jeszcze jak chcecie to wstawcie tego tutka z neta według was dobreog i jasnego admini zrozumieją ze to w celach edukacyjnych.

PLS NIE RUBCIE TAKEIGO SPAMU,PRZEKOMAżANKI NA PW PLS

Opublikowano

Osobiscie polecam "Symfonia C++" oraz "Od zera do gier kodera", ten drugi napewno znajdziesz odrazu gdy wpiszesz ten tytul w google. co do symfonii to nie wiem, imo lepiej kupić tę książkę niż czytać ebooki

Opublikowano

Azerf, rób jak chcesz ale szkoda mi Ciebie, pisz sobie pod konsole pół roku... Programowanie obiektowe jest szybsze i wygodniejsze. I efektywniejsze.

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

Ok nauczy sie delphi, zrobi jakieś mało użyteczne aplikacje i co dalej? NIC. Delphi nie zapewnia Ci jakieś przyszłości, znając c++ możesz pracować/dorabiać jako np koder. Pozatym, ucząc sie C++ bardzo dobrze poznajemy działanie komputera, jak co działa, przy delphi tego nie ma.

Opublikowano

Ehh... no nie wiem czy bezwartościowe. Posiedzi dłużej to i w Delphi zrobi PHOTOSHOPA, nie tylko w C++ :P I szybciej, bo programuje obiektowo. Ale co tu się kłócić, C++ zapewnia na pewno wiele możliwości, ale na początek proste nie jest. :)

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

tak i by to zarlo przykladowo 2gb ramu i zajmowalo 5gb dysku. Poprostu zrozum... delphi nie jest jezykiem przyszlosciowym, on sluzy do zabawy, nie powinno sie w niego zbytnio angazowac, mozesz poznac na nim jak wyglada programowanie i moze latwiej zrozumiesz c++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...