Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przedszkole

Gość azerf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym dziale chciałbym aby nasi pro hackingu w miare możliwości napisali co i jak w jakim programie zrobić/stworzyć.Stworzyłem ten temat z idea powiększenia możliwości społeczeństwa forum.Na forum mamy mało pro a może przez ich nauki za kilkanaście miesięcy(mam nadzieje)zieloni będa kumać mniej więcej o co kaman i zaczniemy sami programować haxy w większości.

Opublikowano

heh....przecież tutaj większość osób ma około 13 lat...może,nauczyli byście kilku bardziej inteligentnych userów,pewnie sporo starszych.ale czy opłaca się poświęcać tyle czasu? nawet jesli zgłosi się powiedzmy 40 osób,to po kilku dniach 70% zrezygnuje..a potem zostanie 5 osób i co? i nic ;d nie mówie że 13 latkowie nie umieją myśleć...wręcz przeciwnie.ale w tym wieku jeszce dość cięzko pojąć i zapamietać tak skomplikowane żeczy...

PS: mam 13 lat ;)

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Na forum mamy też kilku którzy jak za coś się biorą to dokańczają więc nie ma co tak źle spekulować na przyszłość.Dla mnie poniektóre rzeczy są dziwne a w poniektórych jak ktoś jest nowy i che sie nauczyć hackować np do MS i musi czytać coś co ma ponad 19 stron to trochę trudno pojąć jak co zrobić,dlatego stworzyłem ten temat dla takich objaśnień czy nauk.

@Down

Podobna sytuacja jak u kolegi u góry, wielu pewnie by zrezygnowało ale to by tylko świadczyło o nich,a poza tym nie każdy jest taki.Tutaj chodzi o wiedzę podstawową(zasady co i jak)więc nie trzeba sie też rozpisywać na kilka stron.Wielu pewnie ma zapał i chęci ale nie wie jak zacząć to może w tym temacie nauczą sie zasad jeśli będziemy mieć kilku pro pozytywnie nastawionych do tej sprawy.

Opublikowano
heh....przecież tutaj większość osób ma około 13 lat...może,nauczyli byście kilku bardziej inteligentnych userów,pewnie sporo starszych.ale czy opłaca się poświęcać tyle czasu? nawet jesli zgłosi się powiedzmy 40 osób,to po kilku dniach 70% zrezygnuje..a potem zostanie 5 osób i co? i nic ;d nie mówie że 13 latkowie nie umieją myśleć...wręcz przeciwnie.ale w tym wieku jeszce dość cięzko pojąć i zapamietać tak skomplikowane żeczy...

mam 15 lat w sierpniu 16 :P a tak co do cytatu on ma racje ucz a potem większość by zrezygnowała .Why? nie chce się im.

Opublikowano

choć w sumie napewno znajdą się tacy,któży będą mieli czas i chęci....ale nigdy niewiadomo,kto zostanie a knto nie i na kogo warto poświęcać czas.

PS:jak by co,ja się pisze ;d zawsze interesowałem się takimi sprawami ;d

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Nie chodzi o wiek, chęci itp. Sam zaczołem w 1gim programować. Chodzi o to że to nie ma tak że ja napisze 1 zdanie i Ty będziesz wiedział już jak bota napisać, to wymaga dużej wiedzy, doświadczenia

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
mam 15 lat w sierpniu 16 :P

A ja 15 a w lipcu 16 :P

Jestem starszy xD

Wrotek, no nie wiem. MP3 playery etc. sie tworzy bez niczego... patrzysz tutek, i robisz, wychodzi odrazu. Sam dochodzisz potem jaka funkcja co uruchomila etc...

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

Przeciez nie zaczyna sie od botow odrazu, robisz jakies mp3 playery tak jak kolega wyzej napisal, pozniej robisz cos lepszego dodajesz nowe rzeczy do niego, robisz coraz trudniejsze rzeczy w sam raz na twoje doswiadczenie i dopiero pozniej boty ;) Ja tam za jakiegos super mega 8 pr0 sie nie uwazam ale umiem troche programowac :P tylko nie az tak zeby robic skopmplikowane boty :)

PolandMS

[X]Login Serwer - 100%

[X]World Serwer - 100%

[..]Dropy z potworkow - 48%

[..]Sklepy - 13%

[X]Warp NPC - 100%

PolandMS - Postacie

Job: SuperGM

Level: 255

Nick: [GM]Swirek

Opublikowano

Tutkiem... Tutkiem to sie prawie nic nie nauczysz, robisz wszystko ctrl + c, ctrl +v, chodzi właśnie o to żeby samemu wpaść na algorytm a potem krok po kroku szukać jak go napisać. Tak samo były tutki na boty do np Tibi, kazdy głupi mógł go napisać i skompilować a nawet nie wiedział co robił.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Ludzie rzeczywiście off top sie robi,mi nie chdoiz wszystko aby jak na tacy.Według mnie wzór powinien wyglądać tak

Cały opis w punktach

Jakiś przejrzysty gotowiec aby człowiek jak sie w swoim dziele pomyli mógł sie skapnąc co i jak i dalej samemu głuwkować

P.S tak ode mnie to jak ktoś che sie nauczyć to nie będzie brał gotowca,będzie tam zaglądał jedynie kiedy będą w kropce.

Opublikowano

Czy ty nie rozumiesz ze sie kurwa nie da!? Pierw masz powiedzmy 2-3 miechy uczenia sie C++ np z ebookow potem dochodzi winapi i dopiero moze cos napiszesz

Opublikowano

Ja tam właśnie wczoraj zamówiłem sobię 2 książki do delphi... razem 110zł (100zł i 10zł xD)

No nie wiem czy to takie kopiowanie, niektórzy tłumaczą dokładnie co jaka funkcja robi. Ja już robię boty ale do neta :P Np. phpbb by przemo, edytor tekstu (B I U włącznie). Polecam stronę Lukas'a.

Jego artykuły:

Delphi - Piszemy prosty edytor tekstu

Delphi - Piszemy własny odtwarzacz multimedialny

Moje projekty będą na mojej stronie.

17yrsqa1utxm_2daf7a3.png

Opublikowano

Jeśli ktoś ma czas i chęci to napisze na te ,,kilka stron'' co i jak od podstaw.Ci którzy by nauczyć się czegoś by najpierw robili według wzoru potem samemu próbowali zrobić samemu a później dodawać swoje funkcje itd.Poza tym nigdy nie powiedziałem ze to ma być na 3 zdania panie mądralo.

Opublikowano

Zle mnie zrozumieliscie, ksiazki jak najbardziej, tam krok po kroku sie wszystko tlumaczy i co krok sie cos nowego dodaje.

@Up: n/c. Jak już wspomniałem, pisanie botów to NIE JEST podstawa. Jerzy Grębosz na nauczenie podstaw C++ poświęcił bodajże 1200 stron.

Może tak, naucz sie pierw sam dobrze jakiegoś języka programowania, i jeżeli wciąż będziesz uważał że to tak można wszystko łatwo i szybko opisać, to sam napisz taki artykuł.

Opublikowano
Zle mnie zrozumieliscie, ksiazki jak najbardziej, tam krok po kroku sie wszystko tlumaczy i co krok sie cos nowego dodaje.

Przy kompie czytanie trochę się nuży ponieważ korci aby wejść do jakiejś innej gry

dobra temat do zamknięcia

Opublikowano

@up: kwestia samozaparcia, pozatym to imo normalne że raz na jakiś czas sie robi przerwe, ile można grzebać w tym kodzie.

Opublikowano
Przy kompie czytanie trochę się nuży ponieważ korci aby wejść do jakiejś innej gry

Raczej to niewypali,robi sie big off top,nie ma tylu ludzi którzy chcieli by pomóc w tym temacie bo chyba 2 osoby.Kilo kartofli jak ktoś che sie nauczyć to odstawi gry i przecierpi.

Opublikowano

Nie dla pro... poprostu to nie jest nauka w 5min tylko na kilka miesiecy

Opublikowano

no mi sie tez tak wydaje najpierw trzeba sie nauczyć programować a potem poznawać bardziej zaawansowane techniki typu cheaty

Soldat Fun
Opublikowano

@up

dobrze mowisz

a tak wogule też bym się jakiegoś języka nauczył ale ktury jest taki na początek??

JA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...