Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seven Windows

Brodek

seven czy xp ?  

91 użytkowników zagłosowało

1. 1. Seven Czy Xp ?

• Seven
      25
    • Xp
      30
    • Seven
      2
    • Xp
      1
    • Seven
      4
    • Xp
      4
    • Seven
      1
    • XP
      8
    • Seven
      6
    • Xp
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzywam obecnie XP lecz podoba mi sie wyglad sevena ;-)

Uzywa ktos sevena i moze cos o nim powiedziec ?

Slyszalem ze jest wiele problemow ( z neostrada itd . )

Nie chcem instalowac na marne

Czy wiesz że?

Dogłębna penetracja rozluźnia umysł i duszę

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie posiadam Win 7 ale podobno jest to połączenie funkcjonalności XP i wyglądu Visty, więc zapowiada się ciekawie :P

beztytuupzz.png I teraz powiedz, że mam laggi.
Opublikowano

Aktualnie mam XP, ale chciałbym się przesiąść na 7.

I mam pewien problem.

Wkładam płytę z 7-ką, bootuje i wyskakuje napis "Naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje rozruch płyty" (coś takiego)

No klikam coś. Ładuje się jakiś paseczek, czyli wygląda, że wszystko ok.

No i jak ten paseczek już się załadował, to na ekranie pokazuje się jakby pulpit i myszka, którą mogę ruszać :huh:

Czekałem chwilkę i nic się nie działo...

Może powiedzieć, co robię źle?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc ;)

Opublikowano

Dzis raczej go zainstaluje to zobacze jak u mnie bedzie

Czy wiesz że?

Opublikowano

Wygląd 7-mki jest naprawdę jedwabisty =] , ale mój przyjaciel wpuścił go sobie ostatnio i miał pełno problemów... gry po prostu nie chcą się na nim odpalać... myślę ze trzeba jeszcze poczekać, tak jak kiedyś z przesiadaniem z 98 na Xpka ^^.

@Głos na przed ostatniego Xpka <3 .

Opublikowano

Mam na drugim komputerze Win 7 i jest calkiem niezle . Uzycie proca 0-3% w czasie gdy nic nie robie . Na viscie jest to niestety 5-15% .

Jak na chwile obecna dziala ok . Mysle nad upgrade'em z visty do Win 7 ...

20358.gif
Opublikowano

A ja gdzieś widziałem porównanie visty, 7, i xp i najszybszy był xp potem był seven a na końcu vista a pod względem wygładu to 7 wygrywa :P ale za to działanie gier, sterowników itp na to jeszcze trzeba zaczekać w 7 a na xp prawie wszystko działa, dlatego jak narazie ja korzystam z xp a potem się zobaczy. Za rok może 2 xD

Mariuszw13.png
Opublikowano

Zainstaluje sobie jak sie nie spodoba to znow do expi wroce ;-)

Czy wiesz że?

Opublikowano

osobiście mam XP-ka od zawsze i nigdy z nim problemów nie miałem ale polecam ci Windowsa 7 ponieważ to jest bardziej następca XP-ka (Popijając viste która była niewypałem) patrzcie jak długo XP-ek czekał na następce (niby Vista) a jak długo Vista ^^ ? phi

Opublikowano

Dobra ide instalowac zobczymy co z tego bedzie ^%^

@Edit

Juz zrobilem sobie wszystko i powiem ze mi sie podoba ( sa male trudnosci lecz sa tego warte )

Czy wiesz że?

Opublikowano

Vista - masochizm, 7 - fetysz.

Ja tam wole zwykłego XP'ka, chociaż jak widzę że niektóre gry obsługują tylko Fiste to mam spazmy...

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Seven jest bardzo przystępne w użytkowaniu. Zainstalowałem sobie go na VMWare (program tworzący wirtualny obraz systemu) i powoli go rozgryzam. Planuję niedługo zainstalować go jako główny system. Polecam.

@topic Trochę przesadziłeś z tą ankietą.... Nie można było po ludzku ?

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Ja miałem do wyboru pomiędzy Win 7 a Vista ^_^ Oczywiście wybrałem Sevena. Ten system jest dużo wydajniejszy od Visty i ze sterownikami do niego nie ma aż takich dużych problemów, ponieważ wystarczy ściągnąć sterowniki pod Viste i wszystko chodzi cacy :P Jak najbardziej polecam Ci Sevena.

Sig.png

Opublikowano

Nie ma juz co polecac go bo mam zainstalowanego i do xp nie wroce juz nigdy :P

Czy wiesz że?

Opublikowano

Najlepiej mieć i xp i 7, część rzeczy może nie działać na 7. Jak masz bardzo dobrego kompa to lepsze wyniki na 7 . Wygląd jest nieładny, za bardzo kojarzy się z vistą.

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Powiem tak, dziś miałem przyjemność zainstalować windows 7 7600 RTM. Jest to mój 3 build, po 7100 i 72xx. Jestem pod wrażeniem szybkości jego pracy na moim wiekowym sprzęcie (ati radeon 9550, amd atchlon 2800+ 2ghz, 1gb ram). Jego interfejs, fakt, podobny do visty, posiada wiele udoskonaleń. Cały windows jest bardziej przyjazny użytkownikowi. Jest on tym, czym miała być kiedyś vista. Jeżeli ktoś by chciał więcej szczegółów itd. pisać na pw lub gg.

PS. W sevenie nie ma srania się ze sterami, net frameworkami itd. wszystko instaluje sie automatycznie ;)

Pozdro dla forumowiczów i fanów sevena ;d

90921442.png
Opublikowano
o.O chyba tym postem przekonałeś mnie do pobrania Sevena :s lecz szkoda by mi wtedy było prostego w obsłudze i nie zawodnego Xp-ka :s
Opublikowano

Człowieku, seven jest łatwiejszy w obsłudze od xp ;d

PS. Mój film z RC1 7100, trochę sie zmula bo hyper cam 2 mi bardzo procka obciążał.

http://www.youtube.com/watch?v=jqq4XEF-lcE&eurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fuser%2FBloodyDog666&feature=player_profilepage

90921442.png
Opublikowano

Dla mojego sprzętu lepszy XP :D.

Człowieku, seven jest łatwiejszy w obsłudze od xp ;d
Lepszy w obsłudze?Ciekawe gdzie :D

Przecież w XP niema nic trudnego. :lol:

@Down

tia ^.^

ty to wszedzie masz tego 7 -.^

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ja jestem też użytkownikiem Win 7 :D od niedawna, ale jestem ;d wersji Ultimata Build 7264 i co tu dużo mówić jest świetnie :)

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...