Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Psy czy koty?

qps666

Pies vs Kot  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest fajniejsze, pies czy kot?

• Pies
      41
    • Kot
      14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Psy są łatwiejsze. Nakarmisz i tyle.

Nakarmisz , wyjdziesz min 2 razy dziennie na dwór , ostrzyżesz , wykąpiesz . I jeszcze ci po mieszkaniu będzie latał i szczekał jak pojeb*ny bo ktoś windą jedzie . Kot to śpi prawie cały dzień a gdy wstanie to zje , załatwi potrzeby fizjologiczne i spokój .

1358177528-U70874.png

Opublikowano

Ale dzikie psy, czy glodne zablokane psy? Bo z tych 2 leci wiecej expa

body

Haha dobry jesteś ;d

Nie wiem czemu ale do dorosłych kotów mam jakąś większą chęć niż do dorosłych psów bo każdy mały kot czy pies jest "słodziak" ale jak dorośnie to już wole koty ;d

1375207970-U250359.png

Opublikowano

wezcie kurwa ogar! koty nie przyzwyczajają się do miejsca. Psy po za tym są jak koty tylko inne. Ja ich nie lubie bo taki owczarek raz jak przyszedl z nim kolega wyruchal mi polowe pokoju jak go puscil. Moj kot nie wykastrowany nigdy a tego nie zrobil.Nigdy. glos koty ;) mialem ospermione pol pokoju

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Nie umiem wybrać. Obecnie posiadam 5 kotów, ale miałam też dwa psy. Obydwa gatunki są kochane, w ogóle zwierzęta kocham, więc nie mogę jednoznacznie wyrazić opinii. W przyszłości zamierzam mieć i koty i psy razem (i oby z moją Misią - koteczką, jak najdłużej <3) Jeżeli nie umiecie wychowywać pupili, to wiadomo jakie będą jak dorosną. Ja nigdy nie miałam żadnych problemów z nimi. Koty też moi drodzy można wytresować, nie stosując żadnego bicia, a wręcz na odwrót - miłością do nich.

Koty nie przyzwyczajają się do miejsca - sprawdziłam to. Jedyny przypadek to moja Misia, która urodziła się u mnie i nigdy nigdzie nie wychodziła po za drzwi, stąd otwarcie ich sprawia, że kotka ucieka na koniec mieszkania.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Nakarmisz , wyjdziesz min 2 razy dziennie na dwór , ostrzyżesz , wykąpiesz . I jeszcze ci po mieszkaniu będzie latał i szczekał jak pojeb*ny bo ktoś windą jedzie . Kot to śpi prawie cały dzień a gdy wstanie to zje , załatwi potrzeby fizjologiczne i spokój .

Ciekawe kto męczy psa w bloku? -.-

Psów się nie kąpie.

Psy nie szczekają bez powodu.

U mnie to wygląda tak, że mu otwieram drzwi i sam sobie wychodzi na podwórko, i po chwili wraca. Szczeka tylko na nieznajomych. Kąpanie i czesanie bardzo rzadko.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Ja ich nie lubie bo taki owczarek raz jak przyszedl z nim kolega wyruchal mi polowe pokoju jak go puscil. Moj kot nie wykastrowany nigdy a tego nie zrobil.Nigdy. glos koty ;) mialem ospermione pol pokoju

owczarek przyszedł z kolegą, który wyruchał ci pół pokoju i ospermił? niceeee :D a myslalem, ze mój kolega jest dziwny

Opublikowano

@up. hahahah

@2x up kurwa kolejny znawca. Kot potrafi czasem kochac bardziej niz pies. Wychowany dobrze potrafi nie odchodzic kroku od wlasciciela. Chyba ze spi to mozna go przeniesc ( lub tak jak moj. Jezeli mu nie pozwole sie polozyc obok mnie to mi ucho gryzie.) Wszystko zalezy od wlasciciela.

Koty wymagaja mniejszej opieki a psy o duuuzo duuuzo wiecej. Kota nakarmisz, zmienisz piasek a psa - 3/2 razy dziennie zapierdalaj po osiedlu po 20-40 min doputy zesra sie lub odleje. Dasz jesc. Pies zacznie szczekac gdy ktos przechodzi po klatce schodowej. Jak ktos nowy wejdzie do domu wjebie mu sie w noge lub rozjebie spodnie. I nie mowic ze tak nie jest. W domach jednorodzinnych jeszcze gorzej. Psy wylatuja i odbijaja sie od furtki jak pojebane przy czym mozna zawalu dostac. Kota jak nauczysz bedzie z toba spal. i do tego masz ciepłą kulkę przy buzi. Koty nie drapią ( przynajmniej mój [ bo tak nauczony]) Jezeli cos chce np zwiedzic okolice raz na kilka dni/ godzin wypuszczam go przez okno.(mieszkam w bloku) a on po obchodzie okolicy wraca do domu tą samą drogą. Idzie się grzać na kolanach i mruczec <3.

szczegolnie jak jest to kot ktory ma FUTRO! miękkie jak puszek.

Na zakonczenie - kot to taki typowy przytualsek.

A jezeli biegasz lub lubisz aktywnasc fizyczna - pies

@2xup.

Taa zesrac to chyba moze sie pies jak go nie wyprowadzisz

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Ja posiadam psa i dwa koty. Dlatego moj glos jest neutral.

Zyja ze soba jak rodzenstwo :D

Koty mi w domu nie sraja. Bo jak im sie chce kupe to podchodza pod drzwi od balkonu i odrazu wiadomo co im sie chce.

Opublikowano

Ja osobiście wole pieski ale do kotów też nic nie mam , po prostu mam swojego pupila (psa) i nie zamienił bym go za żadnego kota ;)

hardshadow.png

Opublikowano

Dla mnie pies...Dlaczego?Nie leni się aż tak jak kot.I nie skacze po meblach.

• 3 lata później...
Opublikowano

Niby pies, bo to przyjaciel człowieka, jest mu wierny, ufa mu, wręcz go kocha. Niesamowite uczucie kiedy wracam do domu, otwieram drzwi i mój pies macha ogonem, cieszy się i mnie wita. Jednak ostatnio myślę, że kot moglby mi bardziej pasować.. Tajemniczy, , nieczuły, leniwy, mający wszystko w d***e.. No jakbym opisywal siebie :P 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Z tych dwóch to pies, ostatnio kot który wszedł mi do garażu i zaczął się ocierać dostał kopa. Z psem chociaż pograsz w piłkę, a kot pójdzie sobie mając cię w d***e. 

Opublikowano

Pies. Kotki są fajne na chwilę do przytulania i głaskania by robić maślane oczka widząc jak słodziutko się bawią piłeczką czy myszą. Po dłuższym przebywaniu z kotami, te wredne istoty zaczynają kraść jedzenie i włazić na człowieka gdy jest się zajętym.. :D Więc wolę psy. Jednak bardziej zadowala mnie wizja tego, iż pies może mnie obronić w razie problemów i sama tresura psa jest interesująca.­

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Dlaczego koty są lepsze od psów:

-Nigdy nie uciekną

-Nie kręcą się pod nogami (80% dnia prześpią)

-Nie trzeba ich wyprowadzać, wystarczy drzwi otworzyć, a same wyjdą, przejdą się i wrócą pod drzwi

-Jedzą mniej od psa

-Nie naniosą błota do domu

-Są małe

-Nie szczekają

-Nie gryzą (chyba że je naprawdę mocno zdenerwujemy

I wiele, wiele więcej

PS: Nikt nie zorientował się że temat został odkopany z przed 4 lat?? :D

Opublikowano

Ja zauważyłem że temat został wykopany :)

Każde z nich jest na własny sposób niezwykłe, kochające

Mam psa ( kota też może kiedyś będę miał ale raczej w to wątpie )

Dlaczego uważam że PIES > KOT? 

słucha się ( jak zawołam to przyjdzie )

Jak wie że coś zrobił źle zachowuje się grzecznie, spokojnie

rzadko kiedy szczeka ( jedynie jak ktoś puka do drzwi ale jak już ta osoba wejdzie to jest potulny jak baranek )

można się z nim fajnie pobawić - np. porzucać piłkę 

kiedy się wraca do domu skacze - jest szczęśliwy

Czasami obudzi xD

nie gryzie 

jest mały

spacery z psem są przyjemne

łasi się

wszystkożerny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...