Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Jaką przeglądarkę wybrać?

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Google chrome, dlaczego? dużo mniejsze zużycie pamięci ram od np mozilli, wgrane aplety java shockwave itp przez co np do oglądania filmów na youtubie nie musisz pobierać dodatkowych aplikacji jak w przypadku mozilli. No i oczywiście bezpieczeństwo.

haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

firefox ledwo przeciętna przeglądarka na tle konkurencji,nie wiem co większość w niej widzi o.O

głos na opera ,oryginalna przeglądarka ,na chroma też bym postawił za prostotę ,kompatybilność i szybkość przetwarzania stron www.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do Chroma się nie dotykam.... Mozilla od tych ciągłych aktualizacji tak zwaliła przeglądarkę że nie da się korzystać :D Więc wróciłem do najlepszej przeglądarki która wprowadza wszystkie nowości a reszta kopiuje czyli Opera :) naprawdę super przeglądarka polecam.

PS: zaraz zmienie głos w ankiecie :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Tych przeglądarek jak widać jest dosyć spora ilość, ale jaka jakość?. Każdy chwali swoją, a tak na prawdę do tej pory nie wiem która przeglądarka jest tą najlepszę? Chcąc zainstalować Chrome, jak to zrobić? Jakaś podpowiedź?. Dzięki.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja korzystam z Opery i jestem zadowolony. ;)

Nie wiem czemu ci ludzie takie głupoty gadają, że niby opera najszybsza itd. jak na testach jasno widać jak opera rozwala chrome

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No właśnie, zawsze miałam Mozila Firefox, a ostatnio jednak udało mi się zainstalować Google Chrome, pewnie się przekonam niedługo,która lepsza. Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zamiast Chrome polecam Comodo Dragon Internet Browser, ponieważ jest to przeglądarka na plikach Chrominium (i Chrome). Jest szybsza od Chrome, a on ostatnio się zaczyna psuć (mi się otwiera 1 - 2 minut). Jest tylko jeden minus tej przeglądarki, czasami zawiesza się, ale to tylko podczas oglądania filmików, jak przychodzą aktualizacje. Ma także rozszerzenia, jakie ma Chrome i nie spowalnia jego pracy. Osobiście polecam. :)

Chrome podczas ustawienia go na główną przeglądarkę (domyślną), rozwala się na całym kompie, co powoduje utratę szybkości programu. (wejdź w Mój Komputer, kliknij F3 i wyszukaj "chrome". Znajdziesz około 50 plików / folderów z Chrome'a, zaś Dragon nie robi zbędnych plików.

Opublikowano

Polecam chrome, lecz ostatnio mi sie zacina i pada adobe flash player, mozille uwazam za gowno, poniewaz mam problemy z jej intalacja a jak juz zainstaluje to mi cala pamiec zrzera,

Opublikowano

głos na firefoxa

btw. google szpiegowało użytkowników SAFARI(i dostało za to karę) więc pomyślcie co się dzieje na chrome ; >

@up

masz gówno a nie kompa to się nie dziw . . .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ponieważ komputer mi spowalniał , doradzono mi aby jedną przeglądarkę skasować, będzie wówczas widoczny efekt. Chwilowo nie jestem przy swoim kompie,więc nie mam, okazji się przekonać.Mam nadzieję, że będzie lepiej.Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kacper , masz rację , miałam w sumie kilka tych przeglądarek: Mozilla Firefox ,Google Chrome, Internet Explorer i " pokasowałam" wszystkie,a zostawiłam Google Chrome, a po drugie mam "wklepany" Windows 8 - tnie w tej chwili jak "żyleta" , a Chrome jest jednak najlepsze. Polecam każdemu niezdecydowanemu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Piszecie o różnych przeglądarkach, że na prawdę trudno byłoby wybrać jedną niezdecydowanemu użytkownikowi.Jedni chwalą Fiorefox, inny Opera,a jeszcze inny Google Chrome. Wybór niby jest, ale jaki trudny. Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...